Γ’ Εθνική: Θα πέσουν κανονικά έξι αλλά δεν θα ανέβει κανείς αν δεν γίνουν τα τοπικά

Οτι θα πέσουν κανονικά όσες ομάδες προβλέπονται από την προκήρυξη ανεξάρτητα από το αν θα ανέβουν ομάδες από τα τοπικά, εν προκειμένω από τον 1ο Ομιλο της Γ’ Εθνικής έξι ομάδες, επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας και μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ Γιώργος Χατζησαρόγλου.

Επίσης ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι για τις ομάδες που αποχώρησαν, όπως η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, ισχύουν κανονικά τα αποτελέσματα των αγώνων που ήδη έδωσαν για το πρωτάθλημα στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές.

«Την Κυριακή ξεκινάει το πρωτάθλημα και από χθες οι ομάδες έχουν πάρει και το πρόγραμμα. Θα διεξαχθεί το υπόλοιπο του πρώτου γύρου. Υπάρχουν ομάδες που χρωστάνε παιχνίδια και θα έχουν δύσκολο πρόγραμμα με δύο αγώνες την εβδομάδα. Ομάδες που αποχώρησαν όπως η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, κρατούν τους βαθμούς που πήραν, αλλά θα χάσουν τα υπόλοιπα παιχνίδια», είπε ο Χατζησαρόγλου.

Για τα μπαράζ ανόδου διευκρίνισε: «Πέντε ομάδες από τον Βορρά, πέντε από τον Νότο, σε μονά παιχνίδια, ένα ρεπό, δύο εντός, δύο εκτός. Οι δύο καλύτεροι από κάθε όμιλο θα προβιβαστούν, πιθανότατα σε μια ενιαία κατηγορία».

Για τα τοπικά πρωταθλήματα ανέφερε: «Ο Κουπτσίδης της ΕΠΣ Γρεβενών έκανε μια πρόταση, την οποία την αποδεχτήκαμε όλοι. Μέχρι την Παρασκευή θα ζητήσουμε να μας απαντήσουν από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, τι σκέφτονται για τα τοπικά πρωταθλήματα. Εγώ προσωπικά δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να συνεχιστούν τα τοπικά πρωταθλήματα. Είμαστε σε επικοινωνία με την Επιτροπή και περιμένουμε μια απάντηση, γιατί έχουμε υπερβεί τα όριά μας».

Για το τι θα γίνει αν δεν συνεχιστούν τα τοπικά πρωταθλήματα ανέφερε: «Αν δεν συνεχιστούν τα τοπικά πρωταθλήματα, θα υλοποιηθεί το πλάνο της UEFA για τη Γ’ Εθνική, για να μειωθούν οι ομάδες. Θα υποβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική όσες ομάδες προβλέπεται από την προκήρυξη και δεν θα προβιβαστεί κανείς. Επειδή οι εξελίξεις της πανδημίας μας κυνηγούν, εγώ αυτό βλέπω να γίνεται».

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την προκήρυξη του πρωταθλήματος, για τον 1ο Ομιλο της Γ’ Εθνικής που είχε 16 ομάδες θα παραμείνουν στην κατηγορία οι ομάδες ως και την 10η θέση και θα υποβιβαστούν οι υπόλοιπες. Εν προκειμένω έξι ομάδες. Η πρώτη είναι η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου που ήδη αποχώρησε και πλέον ψάχνουμε άλλες πέντε…