Τηλεδιάσκεψη με κορυφαίο Έλληνα προπονητή για τις υποδομές της Ασπίδας Ξάνθης

Η Ασπίδα Ξάνθης επιφύλασσε έναν σούπερ καλεσμένο για τους αθλητές των υποδομών της, στην καθιερωμένη σαββατιάτικη τηλεδιάσκεψη.

Ο λόγος για έναν από τους κορυφαίους Έλληνες προπονητές, τον Μάκη Γιατρά, που έχει κάνει πράγματα και θάματα τα τελευταία χρόνια με την ομάδα του Προμηθέα.

Ο Προμηθέας Πατρών, πέρα από τις σπουδαίες ευρωπαϊκές και εγχώριες διακρίσεις των τελευταίων ετών, έχει δημιουργήσει εξαιρετικό πρόγραμμα και λειτουργεία των υποδομών, με τον Μάκη Γιατρά να μοιάζει με έναν από τους καταλληλότερους για να συμβουλέψουν τους νεαρούς αθλητές του ξανθιώτικου συλλόγου.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Έλληνας τεχνικός έχει περάσει από όλες τις Εθνικές κατηγορίες με τους Πατρινούς, ενώ την σεζόν 2014-15 είχε αντιμετωπίσει τόσο την Ασπίδα, όσο και τον ΓΑΣ Κομοτηνή, για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο COACH ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΠΑΤΡΩΝ, ΜΑΚΗΣ ΓΙΑΤΡΑΣ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
Το Σάββατο 3 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε για μία ακόμα φορά, η καθιερωμένη πλέον εβδομαδιαία διαδικτυακή συνάντηση των παιδιών των τμημάτων υποδομής της Ασπίδας Ξάνθης με τους προπονητές τους, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών για το μπάσκετ και να τονωθεί η πεσμένη, λόγω της διακοπής των αθλητικών δραστηριοτήτων, ψυχολογία τους.
Αυτή τη φορά είχαμε τη χαρά και την τιμή να είναι μαζί μας ο coach του Προμηθέα Πατρών, Μάκης Γιατράς. Ο coach Γιατράς, παρά τις αυξημένες αγωνιστικές υποχρεώσεις που έχει αυτό το διάστημα με την ομάδα του Προμηθέα στο πρωτάθλημα της Α1, ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη προθυμία στην πρόσκληση που του έγινε από την ομάδα μας και συμμετείχε σε μια ευχάριστη συζήτηση με τα παιδιά, πριν η ομάδα του αναχωρήσει για το νικηφόρο εκτός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο coach Γιατράς παρουσίασε στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριές μας το αναπτυξιακό πρόγραμμα υποτροφιών “ΝΟΥΣ”, το οποίο εφαρμόζει ο σύλλογος του Προμηθέα στα τμήματα υποδομής του. Επίσης τους αφηγήθηκε ιστορίες από την κοινή δική του διαδρομή με τον Προμηθέα, από τις χαμηλότερες εθνικές κατηγορίες ως την άνοδο και την καθιέρωση στην Α1 και τον τρόπο δουλειάς και τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στη διαδρομή αυτή. Τέλος, κι αφού απάντησε και στις ερωτήσεις των παιδιών, έκλεισε την κουβέντα με ένα αισιόδοξο μήνυμα προς τα παιδιά, επισημαίνοντάς τους ότι δεν πρέπει να χάνουν την αισιοδοξία τους κόντρα στη δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουμε όλοι.
Το Δ.Σ. της ΑΣΠΙΔΑΣ ΞΑΝΘΗΣ εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον coach Μάκη Γιατρά, για την τόσο πρόθυμη και πολύτιμη για τα παιδιά, συμμετοχή του στη διαδικτυακή αυτή συζήτηση και του εύχεται ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος με την ομάδα του Προμηθέα Πατρών.
Ο coach Γιατράς πρόσθεσε έτσι το όνομά του σε μια σειρά σπουδαίων ανθρώπων του μπάσκετ που τίμησαν με την παρουσία τους τις διαδικτυακές μας συναντήσεις, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη που υπάρχει μεταξύ των ανθρώπων του συγκεκριμένου χώρου αυτές τις δύσκολες στιγμές, αλλά πάνω απ’ όλα την αγάπη τους για το άθλημα και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, στα οποία προσπάθησαν να συμπαρασταθούν με την διαδικτυακή τους παρουσία, αλλά και τις πολύτιμες συμβουλές τους.
ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ!!»

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που κάνουν σπορ, μπάλα και εσωτερικός χώρος
Ο κώουτς Μάκης Γιατράς διακρίνεται όρθιος στον πάγκο των φιλοξενούμενων, στο παλατάκι του Ευμοίρου. Το φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι από το νικηφόρο παιχνίδι του Προμηθέα Πατρών ενάντια στην Ασπίδα Ξάνθης, την αγωνιστική περίοδο 2014-15 που και οι δύο ομάδες αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής κατηγορίας.
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο που λέει "Ασπίδα Ξάνθης Basketball 16:54| Συλλογή 回 Προβολή ομιλητή Ù χρήση Εγγραφή Makis Giatras Συνομιλία Κοινή χρήση οθόνης Υψωσηχεριού ντ"
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο που λέει "MITHE Ευχαριστούμε Coach!! PI"