Super League: Νίκησε για τέταρτη φορά ο Μάντζιος τον Ράσταβατς και έβαλε θεμέλια για την 2η θέση

Στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των play off της Super League ο Άρης του Άκη Μάντζιου επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης του Μίλαν Ράσταβατς στο «Κλ. Βικελίδης».

Τόσο ο πρώην προπονητής του Πανθρακικού όσο και ο Σέρβος πρώην τεχνικός της Ξάνθης παρέταξαν τις ομάδες τους με 4-2-3-1. Βασικός από πλευράς Αρκάδων αγωνίστηκε για 73 λεπτά ο πρώην μέσος του Πανθρακικού Χαουάν Μουνάφο, που τον αντικατέστησε ο Ματίας Ιγκλέσιας.

Ο Αστέρας ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα στο πρώτο μέρος, παίζοντας παιχνίδι όμοιο με το δεύτερο ημίχρονο της μεταξύ τους αναμέτρησης στo «Θ. Κολοκοτρώνης», όταν και είχε επικρατήσει με 2-1 του Άρη· είχε τον απόλυτο έλεγχο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πετύχει το γκολ που ήθελε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το σκηνικό άλλαξε και, παρότι ο Αστέρας έχασε μοναδική ευκαιρία με το χλιαρό πλασέ του Μουνάφο στο 48’ που απομάκρυνε ο Δεληζήσης, οι γηπεδούχοι κράτησαν περισσότερο μπάλα και ήταν σαφώς πιο επικίνδυνοι σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Οι παρεμβάσεις του Άκη Μάντζιου από τον πάγκο αποδείχθηκαν σωτήριες καθώς οι Σάντε Σίλβα, Δημήτρης Μάνος άλλαξαν τις ισορροπίες της αναμέτρησης και με τα δύο γκολ που σκόραραν έδωσαν τη σπουδαία νίκη για τον Άρη.

Αρχικά, από τρομερή πάσα του Λούκας Σάσα, ο Πορτογάλος εξτρέμ πάτησε περιοχή, ξεπέρασε τον Παπαδόπουλο και στη συνέχεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Άρη στο 69’. Στο 90+1’ ο Σίλβα από σκόρερ έγινε δημιουργός, δίνοντας την κάθετη πάσα στον Δημήτρη Μάνο που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 για τον Άρη.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο Άρης κατέκτησε σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση της 2ης θέσης, παίρνοντας «αέρα» τεσσάρων βαθμών από τον 3ο ΠΑΟΚ (54 βαθμούς οι κίτρινοι έναντι 50 του ΠΑΟΚ).