Super League: Δύσκολο μεσημέρι και τριάρα με… τρεις τελικές για Πασχαλάκη και ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο – Πέρασε ως αλλαγή ο Ιωαννίδης

Ο Παναθηναϊκός επκράτησε με 3-0 του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο για την 2η αγωνιστική τον πλέι οφ της Super League.

H ομάδα του Λάζλο Μπόλονι, που χρησιμοποίησε τον Κομοτηναίο σέντερ φορ Φώτη Ιωαννίδη στο δεύτερο μέρος, ήταν… αδιανόητα αποτελεσματική, αφού κατάφερε με τρεις συνολικά τελικές να πετύχει τρία τέρματα και να επικράτήσει εμφατικά του τεχνικού του ΠΑΟΚ Πάμπλο Γκαρσία, με μικρή ποδοσφαιρική θητεία στην Ξάνθη.

O Παναθηναϊκός ήταν πίσω από την μπάλα και έκλεινε τους χώρους, περιμένοντας την στιγμή του, που ήθρε στο 39′ με τον Μακέντα, στην πρώη τελική του ματς. Μοιάζει απίστευτο, αλλά στο ντέρμπι της κανονικής περιόδου, είχε ανοίξει και πάλι το σκορ ο Μακέντα, στο ίδιο λεπτό, με την πρώτη τελική, μετά από συνεργασία των ίδιων παικτών (Βιγιαφάνιες – Χατζηγιοβάννης).

Τώρα ο Βιγιαφάνιες έκανε την διαγώνια μπαλιά στον Χατζηγιοβάννη, αυτός σέντραρε στην κίνηση και ο Μακέντα στο δεύτερο δοκάρι με δύκολη προβολή νίκησε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και πρώην του Πανθρακικού Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 79’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνιες που άφησε άγαλμα τον Πασχαλάκη για το 2-0.

Εξι λεπτά αργότερα μάλιστα, οι πράσινοι έφτασαν στο 3-0 σε υποδειγματική αντεπίθεση με τον Αϊτόρ να βγαίνει τετ α τετ και να μην αστοχεί στο 85’ βάζοντας τέλος στη σεμνή τελετή. 

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ έμεινε στην 3η θέση με 50 βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στην 4η με 49. Η ΑΕΚ βρίσκεται στην 4η θέση με 48, έχοντας ένα παινχίδι λιγότερο, το σημερινό με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.