Super League: Επέστρεψε στα γήπεδα ο Καρασαλίδης και έμειναν στην ισοπαλία με Μπέρτο στο Αλκαζάρ

Στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των play out, Λάρισα και Παναιτωλικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο Αλκαζάρ· ένα αποτέλεσμα που αφήνει ικανοποιημένο τον… ΟΦΗ.

Βασικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αγωνίστηκε από πλευράς ΑΕΛ ο ξανθιώτης ακραίος οπισθοφύλακας και πρώην του ΑΟΞ Μανώλης Μπέρτος.

Για τους φιλοξενούμενος, ο Τραϊανός Δέλλας μπορούσε να υπολογίζει και πάλι τον πρώην στόπερ της Ξάνθης Τέλη Καρασαλίδη, ο οποίος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ύστερα από απουσία 5 μηνών λόγω τραυματισμού· δίνοντάς του και φανέλα βασικού στον σημερινό αγώνα, χωρίς να αντικατασταθεί.

Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με το παιχνίδι να έχει ρυθμό κατά διαστήματα, ενώ δεν έλειψαν οι σκληρές μονομαχίες ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων.

Μόλις στο 8′ οι γηπεδούχοι εφτασαν μια ανάσα από το ανοίξουν το σκορ, όταν καταλογίστηκε πέναλτι σε χέρι του Καρασαλίδη μετά από τακουνάκι του Πινακά. Ο νεαρός φορ ανέλαβε και την εκτέλεση, ωστόσο αστόχησε με τον Κνετ να μαντεύει σωστά, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία και αποσοβώντας το γκολ.

Στο 31′ οι «κυανοκίτρινοι» σημείωσαν γκολ με τον Βέργο, ωστόσο ακυρώθηκε καθώς ήταν εκτεθειμένος σε θέση οφ σάιντ. Στο 44′ «μίλησε» ο Ντουρμισάι, ο οποίος και έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΛ. Ο φορ των «βυσσινί» στόπαρε την μπάλα έχοντας πλάτη την άμυνα, γύρισε το σώμα του, σούταρε και έστειλε την μπάλα στην άλλη γωνία του Κνετ.

Παρά το γεγονός πως η ομάδα του Αγρινίου δεν είχε κατορθώσει ούτε μια φορά τη φετινή σεζόν να επιστρέψει σε εκτός έδρας ματς που είχε βρεθεί πίσω στο σκορ, κλήθηκε να το κάνει τη δυσκολότερη στιγμή και το κατάφερε στο 50′. Ο Μεντόσα με καταπληκτική κάθετη πάσα έβγαλε τον Βέργο στην περιοχή και εκείνος με τελειώμα στην κλειστή γωνία του Ναγκί έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Με το αποτέλεσμα αυτό, οι δύο ομάδες διατηρούν τη διαφορά του ενός βαθμού που τις χωρίζουν (Παναιτωλικός στη 13η θέση με 21 βαθμούς, ΑΕΛ στη 14η με 20) , ενώ σε πιθανή ισοβαθμία των 2 ομάδων όλα θα κριθούν στη διαφορά τερμάτων που θα έχουν, η οποία επί του παρόντος είναι ίδια.