Προωθείται η ανάπτυξη του μπιτς μπάντμιντον στον Έβρο – Μεγάλο τουρνουά σε νησί της Βόρειας Ελλάδας

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο νέος πρόεδρος της Ελληνικης Ομοσπονδιας Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης Γιάννης Κάπος στις πρώτες του δηλώσεις ως πρόεδρος, στο νέο ΔΣ της οποίας θα υπάρχει και θρακιώτικη εκπροσώπηση με την πρωτεύσασα σε σταυρούς Βίκυ Κοϊνάκη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

«Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους όσοι με εμπιστεύτηκαν. Το Μπάντμιντον είναι ένα υπέροχο άθλημα που έχει τις βάσεις να πρωταγωνιστήσει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα σωματεία μέλη, για τη συμμετοχή, τον εποικοδομητικό διάλογο και  την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Φυσικά, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το έργο της  της απερχόμενης διοίκησης και της Βικτωρίας Χατζήνα που στήριξαν το άθλημα σε δύσκολες ώρες και δεν εγκατέλειψαν το καράβι, ενώ είχαν ελάχιστη κρατική βοήθεια», ανέφερε αρχικά.

«Δεν θα ήθελα να κάνω βαρύγδουπες δηλώσεις. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι… δουλειά! Θα συνεργαστούμε στενά με όλα τα σωματεία-μέλη που επιθυμούν τη συνέχιση του αθλήματος στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι να συνεργαστούμε με τον υφυπουργό Αθλητισμού τόσο για την λύση των προβλημάτων μας, όσο και για την ανάπτυξη του αθλήματος. Παράλληλα θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τις βάσεις, ώστε οι Έλληνες αθλητές να ανέβουν επίπεδο και φυσικά να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τις διεθνείς ομοσπονδίες, ώστε η Ελλάδα να αναλαμβάνει συνέχεια διεθνείς αγώνες», είπε ακόμα ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Κατέληξε στις δηλώσεις του λέγοντας: «Ήδη σήμερα έχω λάβει δύο θετικά μηνύματα από το εξωτερικό για τη διεξαγωγή δύο μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων beach badminton εντός του καλοκαιριού σε νησί της Βορείου Ελλάδος και στην Κρήτη, με μεγάλη συμμετοχή αθλητών και κοινού, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες. Θα είναι μια τρομερή ευκαιρία να γνωρίσει την ομορφιά του αθλήματος μεγάλη μερίδα κόσμου και να βοηθήσουμε στον αθλοτουρισμό της χώρας».

Δεν αποκαλύφθηκε ποιο είναι το νησί της Βορείου Ελλάδος, αν για παράδειγμα θα πρόκειται για την Σαμοθράκη, για την Θάσο ή για την Λήμνο, άντε και Χίο, Σάμο, Ικαρία (που ανήκουν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου). Με δεδομένη πάντως την παρουσία της Βίκυς Κοϊνάκη στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Αντιπτέρισης θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η προσπάθεια ανάπτυξης του μπιτς μπάντμιντον και στην Αλεξανδρούπολη, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες. Άλλωστε τα καλοκαίρια διοργανώνει καλοκαιρινο καμπ και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.