Κοινή δράση από πέντε ακαδημίες του Νομού Ροδόπης: «Εκπέμπουμε SOS, ανοίξτε μας ΤΩΡΑ»

Ραντεβού στις εγκαταστάσεις του Πανθρακικού στο Κηκίδειο έδωσαν οι εκπρόσωποι από τις πέντε ακαδημίες ποδοσφαίρου του Νομού Ροδόπης για να στείλουν από κοινού ένα μήνυμα ανάγκης επανέναρξης.

Οι προπονητές των Θρακών, του Ορφέα Ξυλαγανής, του Πανθρακικού, του ΠΑΟΚ Κομοτηνής και του Σπάρτακου συνοδευόμενοι από ένα παιδί της κάθε ακαδημίας προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να ευαισθητοποιήσουν τους ιθύνοντες, βλέποντας την χρονιά να πηγαίνει χαμένη και τα παιδιά να αποκτούν συνήθειες στην καθημερινότητα τους που είναι δύσκολα να φύγουν στο μέλλον, όπως η προσκόλληση στην οθόνη και οι κακές διατροφικές επιλογές.

Έχοντας περάσει 13 μήνες από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού, όλα τα παιδιά στην Ελλάδα βιώνουν ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει να κάνει με την απαγόρευση συμμετοχής σε ομαδικές δραστηριότητες. Όλοι οι προπονητές των ακαδημιών συμφώνησαν στην ανάγκη επιστροφής στο γήπεδο με κανόνες και τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, μέχρι να λυθεί εντελώς το πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί. «Ας επιτραπούν οι προπονήσεις, η αθλητική προετοιμασία, ας μην καταδικάσουμε μια ολόκληρη γενιά παιδιών στην απραξία, στην παχυσαρκία, σε όλα δεινά του blue light για την ισορροπία τους», είπαν με ένα στόμα οι πέντε προπονητές στον «Παρατηρητή της Θράκης».

Πέτρος Δημόπουλος (Θράκες), Κώστας Πετμεζάς (Ορφέας Ξυλαγανής), Φώτης Κωνσταντινίδης (Πανθρακικός), Δημήτρης Παγωνίδης (ΠΑΟΚ Κομοτηνής) και Γιάννης Θεοδωρίδης (Σπάρτακος) έστειλαν το δικό τους μήνυμα ελπίζοντας πως οι λοιμωξιολόγοι και η Πολιτεία θα δώσει σύντομα το «πράσινο φως» για την άθληση των παιδιών πριν είναι πολύ αργά. Μαζί τους οι αθλητές των ακαδημιών Σταύρος Βούζης (Θράκες), Ραφαήλ Βαρβιτσιώτης (Ορφέας Ξυλαγανής), Άγγελος Σακάρης (Πανθρακικός), Άγγελος Παγωνίδης (ΠΑΟΚ Κομοτηνής) και Γιάννης Μηλιάς (Σπάρτακος) ευχήθηκαν σύντομα να δώσουν ραντεβού στο γήπεδο.

«Ο αθλητισμός είναι ζωή, είναι υγεία, δεν μπορεί να μην το σκέφτονται αυτό οι αρμόδιοι που αποφασίζουν για την καθημερινότητα μας» συμφώνησαν όλοι. «Όλοι μιλάνε για διάφορες πτυχές της καθημερινότητας και κανείς δεν αναφέρεται στην ψυχολογία των παιδιών και την άθληση τους» συμφώνησαν και επισήμαναν πως σημειώνεται μία τρομερή αδικία εις βάρος των παιδιών που έβρισκαν διέξοδο στον αθλητισμό. «Οι αθλητικές ακαδημίες πρέπει να ανοίξουν άμεσα και να δώσουν ανάσα στην ήδη επιβαρυμένη ψυχολογία των παιδιών. Πριν η κατάσταση είναι χωρίς επιστροφή και οι επιπτώσεις εμφανείς σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας», ήταν το συμπέρασμα της κοινής αυτής πρωτοβουλίας τους.