Αυτοκτονικές τάσεις ο ΑΟΞ και ισοπαλία στο γεμάτο ένταση ματς με την ουραγό ΑΕ Καραϊσκάκης – Πολλά παράπονα από τη διαιτησία

Ο ΑΟ Ξάνθη έκανε τα εύκολα δύσκολα, έμεινε στο 1-1 με την ουραγό ΑΕ Καραϊσκάκης και μαζί έχασε δυο πολύτιμους βαθμούς στην μάχη για την άνοδο, σε ένα ματς γεμάτο ένταση παιχνίδι και με τους γηπεδούχους να έχουν έντονα παράπονα από την διαιτησία.

Σε γενικές γραμμές ήταν παιχνίδι για να κερδίσουν οι γηπεδούχοι με 3-0. Μπήκαν δυνατά, προηγήθηκαν νωρίς με τον Ντίνα, σπατάλησαν όμως ένα πέναλτι και εξαιτίας ενος λάθους του Θυμιάνη, το πλήρωσαν. Ισοφαρίστηκαν στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου και από εκεί και πέρα το ματς έγινε ροντέο, με τον ΑΟΞ να φτάνει στο γκολ αλλά αυτό να ακυρώνεται σε οριακή φάση ως οφάιντ. Από εκεί και πέρα υπήρξε ένταση, πολλές διαμαρτυρίες σε διαιτητή και βοηθό, κόκκινες και γενικά δεν υπήρχε ρυθμός, με την ουσία να είναι ότι η ΑΕ Καραϊσκάκης παίρνει βαθμό στα Πηγάδια και κυρίως ότι η Ξάνθη δεν παίρνει το τρίποντο και θα περιμένει τα ματς Ιωνικού και Λεβαδειακού την Κυριακή για να δει πόσους βαθμούς πίσω τους θα είναι.

Ο Μπάμπης Τεννές επέλεξε στην αρχική ενδεκάδα τον Θανάση Ντίνα στον ρόλο του «δεκαριού» πίσω από τον προωθημένο Θανάση Παπάζογλου και τους Σρόιγεν αριστερά και Σιατραβανη δεξιά, αφήνοντας στον πάγκο τους Τάτο και Έμπερτ. Παράλληλα, προτιμήθηκε ο Τάσος Παπάζογλου ως παρτενέρ του Βέρκερ στο κέντρο της άμυνας, με τον Τζούρμαν να μένει στον πάγκο.

Τα πρώτα 25 λεπτά ήταν το διάστημα κυριαρχίας του ΑΟΞ στον αγωνιστικό χώρο. Γκολ, δοκάρι, χαμένο πέναλτι· γενικότερα διάστημα πολύ υψηλής έντασης από τους παίκτες του Μπάμπη Τεννέ. Μόλις στο 5′ ο Θανασης Παπάζογλου με κεφαλιά σημαδεψε το δοκαρι, ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος παίκτης ήταν πρωταγωνιστής, απειλώντας και πάλι με κεφαλια αυτή τη φορά όμως ήταν αδύναμη και απομακρύνθηκε χωρίς κίνδυνο από την εστία των φιλοξενούμενων.

Οι γηπεδούχοι πήραν αυτό που δικαιούταν με την εικόνα εκείνου του σημείου στο 12ο λεπτό. Η πίεση ψηλά δυσκόλεψε τους αμυντικούς του Καραϊσκάκη, εκείνοι του ΑΟΞ έκλεψαν την μπάλα και ο Θανασης Ντίνας με σουτ έξω απο την περιοχή, αφού αρχικά κόντραρε στον Κλιγγόπουλο πήγε στην απεναντι γωνια του εξουδετερουμενου Μπουργκανη για το 1-0.

Η Ξάνθη είχε τεράστια ευκαιρία να κλειδώσει το τρίποντο στη φάση του 21′. Ο Σιατραβάνης μπήκε κατά μέτωπον στη περιοχή, ο Χατζηδίμπας τον ανέτρεψε με τον διαιτητή Μπούμπα να υποδεικνύει την άσπρη βούλα. Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, η εκτέλεση αλα Πανένκα όμως δεν ήταν εύστοχη και η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Μπουργανη.

Το χαμένο πέναλτι ίσως να επηρέασε τους παίκτες των Ξανθιωτών, καθώς από το 25′ και μετά ο ρυθμός έπεσε, ο Καραϊσκάκης κράτησε περισσότερο μπάλα και πήρε μέτρα στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Μπέντο. Μοναδική στιγμή απειλής για τους φιλοξενούμενους ήταν η κεφαλιά του Ναζίμ, που πέρασε ωστόσο αρκετά μέτρα άουτ.

Σε αντίθεση με το τελείωμα του πρώτου μέρους, το ξεκίνημα του ΑΟΞ στην επανάληψη ήταν κάπως αντίστοιχο με εκείνο των πρώτων λεπτών του αγώνα, καθώς πρέσαρε ψηλά και έκλεισε την ομάδα της Άρτας στην περιοχή της. Ο Καραϊσκάκης όμως έδειξε πιο προετοιμασμένος, έκλεισε καλά τους διαδρόμους, ενώ ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος στην κόντρα.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ήταν για τον ΑΟΞ στο 48′, η σέντρα του Παντελιάδη όμως πέρασε ελάχιστα άουτ καθώς κανείς δεν πρόλαβε να μπει στη φάση. Στο 52′ ήταν η πρώτη πολύ απειλητική στιγμή των φιλοξενούμενων, που βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Κορέλα, ο οποίος και έκανε το σουτ, υποχρεώνοντας τον Μπέντο σε μεγάλη απόκρουση. Αυτό που δεν κατάφεραν τότε ωστόσο, το πετύχαν έξι λεπτά αργότερα. Στο 58′ από τραγικό λάθος του Θυμιάνη, ο Δούμτσιος έκλεψε τη μπάλα και έδωσε την ασίστ στον Ναζίμ, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα στην αριστερη του γωνια του Μπέντο για το 1-1.

Η είσοδος Τάτου, Έμπερτ και Καπνίδη έδωσαν πνοή επιθετικά στην Ξάνθη, η οποία ανέκτησε την κατοχή και έκλεισε τον Καραϊσκάκη στο δικό του μισό, ψάχνοντας με κάθε τρόπο ένα δεύτερο τέρμα. Το οποίο και επετεύχθη στο 68′ με κεφαλιά του Καπνίδη, το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε ως οφ σάιντ. Όντας μία πολύ οριακή φάση, όπου ο επιθετικός του ΑΟΞ φαίνεται ελάχιστα πιο μπροστά, ξεσήκωσε αντιδράσεις στους παίκτες και τον πάγκο του ΑΟΞ, οι οποίοι και έσπευσαν προς τον βοηθό Αναστασιάδη ώστε να διαμαρτυρηθούν σε έντονο ύφος.

Στο 72′ ο Σχρόιγεν με γεμάτο σουτ υποχρέωσε τον Μπουργάνη σε μεγάλη επέμβαση, ενώ μετέπειτα σε διάστημα δύο λεπτών (75′-76′) ο Καραϊσκάκης απείλησε δις με Ναζίμ και Δούμτσιο, ωστόσο και στις δύο φάσεις η μπάλα κόντραρε σε παίκτες της Ξάνθης. Η τελευταία τεράστια, διπλή μάλιστα, ευκαιρία του ΑΟΞ για το 2-1 ήρθε στο 82′. Αρχικά με σουτ του Καπνίδη που απομάκρυνε σε κόρνερ ο πορτιέρε των Αρτινών και στη συνέχεια με την απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Τάσου Παπάζογλου, η κεφαλιά του οποίου απομακρύνε από την γραμμή ο Τάμπας.

Γενικότερα, το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά είχε γίνει ροντέο. Οι παίκτες του ΑΟΞ έβγαζαν περισσότερο άγχος κάθε λεπτό που περνούσε χωρίς να πετυχαίνουν το δεύτερο γκολ, ενώ ο Καραϊσκάκης έκλεινε πολύ καλά τους χώρους και κυνηγούσε τις αντεπιθέσεις. Μέσα σε όλα, οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες στις καθυστερήσεις, ύστερα από την αποβολή του Θυμιάνη με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο νεαρός μεσοαμυντικός παρότι είχε κατά τα άλλα μία καλή παρουσία στο γήπεδο, αποδείχθηκε μοιραίος τόσο στη φάση του γκολ των φιλοξενούμενων όσο και σε εκείνη της αποβολής που άφησε την ομάδα του με 10.

Η ομάδα της Άρτας θα μπορούσε να πάρει και τους τρεις βαθμούς λίγο πριν το τέλος, με το σουτ από πλεονεκτική θέση του Μαύρου σε αντεπίθεση των Αρτινών, το οποίο μπλόκαρε όμως σταθερά ο Μπέντο.

Αρκετά παράπονα δημιούργησαν στον πάγκο της Ξάνθης οι αποφάσεις της διαιτητικής ομάδας, με κυριότερη αυτή του καταλογισμού οφ σάιντ στο γκολ του Καπνίδη. Γενικότερα τα παράπονα προς το μέρος τους ήταν αρκετά και σε έντονο ύφος ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μπούμπας του Συνδέσμου Ηπείρου με βοηθούς τον Αναστασιάδη του Συνδέσμου Σερρών και τον Κουκούμη του Συνδέσμου Καβάλας.

Κίτρινες: 44′ Βέρκερ, 72′ Θυμιάνης – 49′ Τσούτσης, 76′ Κόκας, 83′ Ναζίμ, 90+3′ Μπουργάνης
Kόκκινες: 90+2′ Θυμιάνης.

ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Mπέντο, Μπριλάντε, Παντελιάδης, Τ. Παπάζογλου, Βέρκερ, Θυμιάνης, Δημούτσος, Σιατραβάνης (59′ Έμπερτ), Ντίνας (59′ Τάτος), Σχρόιγεν, Θ. Παπάζογλου (65′ Καπνίδης).
ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Γιάννης Μάγγος): Μπουργάνης, Τάμπας, Νταλακούρας, Θεολόγου, Χατζηδίμπας, Ναζίμ, Kλιγγόπουλος, Κορέλας (55′ Κόκας), Τσούτσης (66′ Mαύρου), Δούμτσιος (79′ Γυφτοκώστας), Μπρέμπος (55′ Μαραθωνίτης).