Μείωσε αλλά δεν εξαφάνισε την ποινή των Γκιρτζίκη και Καραβασίλη η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ

Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μείωσε τις ποινές του Ξανθιώτη πρώην προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη και του Εβρίτη πρώην ταμία της ΕΠΟ Χρήστου Καραβασίλη.

Οι δυο θρακιώτες παράγοντες, πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και ο πρώην ταμίας της Ομοσπονδίας, είχαν τιμωρηθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας με δεκαετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο και 70.000 ευρώ πρόστιμο.

Η Επιτροπή Εφέσεων ωστόσο δεν τους αθώωσε αλλά αποφάσισε εξαετή απαγόρευση ενασχόλησης και πρόστιμο 50.000 ευρώ για τον καθέναν. 

Παράλληλα τιμώρησε τον πρώην εκτελεστικό γραμματέα της ΕΠΟ Παυσανία Παπανικολαου (50.000 ευρώ πρόστιμο) και τον προϊστάμενο του λογιστηρίου της Ομοσπονδίας Γιώργο Θεοφίλου με 40.000 ευρώ πρόστιμο).

Όλοι έχουν δικαίωμα προσφυγής στο CAS.

Οπως αναφέρει ο Κυριάκος Θωμαΐδης στο dikisports, εκκρεμεί η ποινική διαδικασία στον 4ο τακτικό ανακριτή Αθηνών Π. Γκιόκα. 

Ο ίδιος σημειώνει ότι για τα ποινικά αδικήματα της υπεξαίρεσης και της απιστίας κλήθηκαν ανωμοτί 13 ποδοσφαιρικοί παράγοντες πλην των Σ. Πιλάβιου – Π. Παπανικολάου που απηλλάγησαν με εισαγγελική διάταξη (Στ.Μπαξεβάνης).