Κοντά στον νέο σταθμό της καριέρας του μετά την απόλυση από την Ξάνθη ο Τόνι Πόποβιτς

Σειρά δημοσιευμάτων στην Αυστραλία την τελευταία εβδομάδα αναφέρουν ότι ο Τόνι Ποποβιτς είναι πολύ κοντά στην επιστροφή του στο ποδόσφαιρο της χώρας της Ωκεανίας, μετά την περιπέτεια με την Ξάνθη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, υπάρχουν συζητήσεις με τους ιθύνοντες της Μέλμπουρν Βίκτορι (ή αν θέλετε ελληνιστί της… Νίκης Μελβούρνης) για να αναλάβει την τεχνικη ηγεσία της ομάδας, η οποία αγωνίζεται στην επαγγελματική A-League.

Η συγκεκριμένη ομάδα έχει προπονητή τον Γκραντ Μπρέμπνερ, ωστόσο υπάρχει μεγάλη αμφισβήτηση για το πρόσωπό του και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ήδη οι διοικούντες την ομάδα της Μελβούρνης έχουν προσεγγίσει τον πρώην κόουτς της Ξάνθης.

Η σταγόνα που φαίνεται ότι ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η ήττα της περασμένης εβδομάδας από την Ουελινγκτον με 4-1. Ηταν η τέταρτη σερί ήττα της ομάδας και έβδομη σε οκτώ αγώνες, με αποτέλεσμα η ομάδα να ειναι τελευταία στην βαθμολογία.

Ηδη πρώην παίκτης της Αυστραλίας και νυν σπορκάστερ στο Fox Sports τουίταρε ότι άκουσε πως το ΔΣ της Βίκτορι μίλησε με τον Πόποβιτς πριν ακόμα συμβεί η ήττα από την Ουέλινγκτον. Πέρασαν μέρες από τότε ωστόσο και δεν ανακοινώθηκε κάποια συμφωνία μαζί του, αν και οι φήμες μαζί με τα δημοσιεύματα φουντώνουν.

Ο Πόποβιτς έχει ως παράσημα στην προπονητική του καριέρα την παρουσία του στους Γουεστερν Σιντνεϊ Γουόντερς και στην Περθ Γκλόρι, αλλά όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα «απολύθηκε τον περασμένο μήνα από την ελληνική ομάδα Ξάνθη».

Πάντως αγκάθι για την έλευση του Πόποβιτς στην Μελμπουρν Βίκτορι είναι η πρόθεση του νυν προπονητή της Γκραντ Μπρέμπνερ να μην διευκολύνει τους ιθύνοντες της ομάδας με την παραίτησή του. «Είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση αλλά είμαι αφοσιωμένος στο να την αλλάξουμε με τους παίκτες μου, όπως αξίζει στην ομάδα», δήλωσε ο ίδιος, δείχνοντας ότι δεν προτίθεται από μόνος του να φύγει.

Συμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, θα κάθεται στον πάγκο στην εντός έδρας αναμετρηση της Μελμπουρν Βίκτορι με την Σιντνεϊ FC την Κυριακή ενώ έξι μέρες μετά στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται εκτός έδρας αγώνας με τους Νιουκαστ Τζετς.