Φόβοι για αναζωπύρωση της Covid στην Εχίνο μετά από κηδεία – Μόλις 10 πήγαν και εμβολιάστηκαν

Η κοινωνία του Εχίνου θρηνεί άλλα δύο θύματα του κορωνοϊού που κατέληξαν χθες στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου νοσηλευόταν.

Πρόκειται για μια νέα γυναίκα μόλις 47 ετών και μία 65 ετών. Στο μεταξύ στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης νοσηλεύονται άλλα δύο άτομα από τον Εχίνο.

Μετά από μια περίοδο που ο Εχίνος ήταν covid – free περιοχή τελευταία εμφανίστηκαν 10 νέα κρούσματα. Πιθανολογείται ότι συνδέονται με κηδεία όπου δεν τηρήθηκαν τα μέτρα.

Το γεγονός αυτό σκόρπισε ιδιαίτερη ανησυχία στις υγειονομικές αρχές αλλά και στην τοπική κοινωνία που έχει νωπό ακόμη τον εφιάλτη του παρατεταμένου γενικού lockdown και την μακριά λίστα των απωλειών από την πανδημία.

Οι κάτοικοι του Εχίνου αν και ταλαιπωρήθηκαν περισσότερο απ΄ όλους τους οικισμούς για πολύ καιρό και ίσως αυτό θα ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για να κάνουν όλοι εμβόλιο, τελικά δεν έχουν πειστεί για την αναγκαιότητά του.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες μας στα δέκα άτομα ανέρχονται μόνο αυτοί που έχουν κάνει εμβόλιο από τον οικισμό, αριθμός πολύ μικρός που επιβεβαιώνει την αντίδραση και την καχυποψία.

Η ανησυχία εντείνεται καθώς σε 20 μέρες οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας θα γιορτάσουν το Ραμαζάνι και θα έρθουν όπως και πέρσι οι ξενιτεμένοι οικονομικοί μετανάστες από χώρες της Ευρώπης.

Οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούν ότι είναι απαραίτητο να τηρηθούν όλοι οι κανόνες με τα τεστ και την καραντίνα όσων επαναπατρίζονται ώστε να μην επαναληφθούν τα περσινά στον Εχίνο αλλά και σ΄όλη της περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.

Λόγω της παρατηρούμενης αύξησης κρουσμάτων στην περιοχή, το Σάββατο 3 Απριλίου, θα βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Κέντρο Υγείας Εχίνου, για την διενέργεια Rapid Test. Η λήψη θα γίνεται από τις 9:00 έως τις 14:00.

Πηγή: https://empros.gr/