Δημοσιοκάφρος: Τα πρωταπριλιάτικα αθλητικά ψέματα στην περιοχή της Θράκης

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! Πέρασε πλέον η πρωταπριλιά και αξίζει μια έκτακτη εμφάνιση ώστε να σας κάνω μια μικρή ανασκόπηση των πρωταπριλιάτικων ψεμάτων στα μέσα ενημέρωσης της Θράκης, που σε πολλές περιπτώσεις είχαν να κάνουν με αθλητικά θέματα. Εμφάνιση ξέχωρη από το τακτικό εβδομαδιαίο ραντεβού μας, ένεκα της ημέρας.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ αυτό που κρίνατε εσείς ως πιο επιτυχημένο, αλλά ευλογώντας κλασικά τα γένια αυτής της ιστοσελίδας που έχει την τιμή αλλά και το θάρρος να με φιλοξενεί, νομίζω ότι… «έγραψε» το φιλικό τουρνουά της Ξάνθης με Λίβερπουλ και Σάλκε στο Σίδνεϊ. Αν κρίνω δε από τις αντιδράσεις που υπάρχουν, άρεσε και στον πιο πολύ κόσμο και δεν αποκλείω κάποιοι να το έχαψαν κιόλας, μέχρι τουλάχιστον να πάνε στο τέλος του. «Παπ», πραγματικά έγραψες, ειδικά εκει που λες ότι μόνο αγκάθι στο να πει το «ναι» για την μετάβαση ο Κλοπ είναι η χαμηλή ποιότητα της Σίντνεϊ Ολίμπικ και ότι ο Πάπας θα βρει λύση σε αυτό το ζήτημα με τον… Πόποβιτς.

ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ήταν η έμπνευση του Γιάννη Τσιλιγγιρίδη στον «Μαχητή». Έγραψε στην καθημερινή στήλη του στην εφημερίδα ότι ο Μπιλ Πάπας ανακοίνωσε πως αποχωρεί και «δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τον ΑΟΞ» μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε από τα κέντρα λήψης αποφάσεων αλλά και μερίδα του Τύπου στην Ξάνθη. Μάλιστα πρόσθετε: «Δεν ξέρουμε πως θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις μετά την αποχώρησή του», δηλαδή τι θα γίνει με τους στενούς του συνεργάτες Τάσο Γιαμουρίδη, Ανέστη Τσετινέ, Φάνη Ουζουνίδη αλλά και ποιος θα πληρώνει εφεξής παίκτες και προπονητές.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ο γνωστός σπορκάστερ Στάθης Παπαδόπουλος, που μεταδίδει όλους τους εντός έδρας αγώνες του ΑΟΞ για τον ραδιοφωνικό σταθμό Life, υποστήριξε ότι ήρθε ο Πάπας στην Ξάνθη. «Στην Ξάνθη βρίσκεται από τα ξημερώματα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ξάνθη» ανακοινώνει και προσθέτει: «Στις 13:30 μμ σήμερα θα δώσει συνέντευξη αποκλειστικά, στο NEXT TV, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει μεταξύ άλλων και την ανέγερση της νέας κερκίδας, το λεγόμενο, “πέταλο” το οποίο θα τεθεί στην αποκλειστική διάθεση των οπαδών της ομάδας των Ακριτών της Θράκης… Ο BILL PAPAS, στην συμφωνία αποδοχής της πρόσκλησης για την ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη, έθεσε την επιθυμία του να παρευρίσκονται στο στούντιο και οι δημοσιογράφοι Σταύρος Καρυπίδης και Τένης Καμαριδης, ενώ από πλευράς τοπικών παραγόντων, ζήτησε την παρουσία εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, και συγκεκριμένα, τον Μανώλη Φανουράκη και την κ. Ψωμά. Την συνέντευξη θα συντονίζουν οι δημοσιογράφοι Πάνος Παπαδόπουλος και Γιάννης Τσιλιγγιριδης… Το κανάλι μέχρι στιγμής δεν έφερε καμία αντίρρηση και όλη η Θράκη πλέον αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση και συνέντευξη του Ελληνοαυστραλου επενδυτή, και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ξάνθη, κ. BILL PAPAS…».

* * * * *

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΧΕ το πρωταπριλιάτικο που επέλεξε στον «Μαχητή» και ο εκδότης της εφημερίδας Πάνος Παπαδόπουλος, το οποίο ενέπλεξε τον Νίκο Νικολόπουλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, τον Ματθαίο Σαββίδη του Λεύκιππου Ξάνθης αλλά και τον Πασχάλη Λύρατζη του Φίλιππου Δροσερού με κοινό τόπο τα ποσα αυτοδιοικητικά διαδραματίζονται τον τελευταίο χρόνο στον Δήμο Ξάνθης.

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ δύσκολο να αποδώσεις αλλιώς τέτοια δημοσιεύματα: «Αποκλειστική η είδηση και αντάξια του πολιτικού ήθους ενός Ματθαίου Σαββίδη και ειδικά μετά την τελευταία σύγκρουσή του με τον Πασχάλη Λύρατζη που τον χαρακτήρισε… «εραστή» του Τσέπελη! Σε αποκλειστική δήλωσή του λοιπόν στον «Μαχητή» της καρδιάς του και εμφανώς ανανεωμένος και ευδιάθετο ο Ματθαίος  Σαββίδης αφού ο Νίκος Νικολόπουλος μια μέρα μετά την παραίτησή του από το Δ.Σ. της ΕΟΚ συμπεριλήφθηκε και στο νέο προσωρινό Δ.Σ. που ορίστηκε από το Πρωτοδικείο μέχρι τις εκλογές του Μαΐου 2021 –τουτέστιν έγινε πλέον ο… Παπαχρόνης του μπάσκετ, με τίποτα δεν αφήνει τη θέση του και στο ΕΚΑΣΑΜΑΘ- μου έκανε την παρακάτω βαρυσήμαντη δήλωση: “Παραιτούμαι από αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης για να διευκολύνω και το έργο του επικεφαλής Ηγέτη μας Μπάμπη Δημαρχόπουλου υπό έναν όρο όμως. Να παραιτηθεί  εδώ και τώρα και ο Λύρατζης από Αντιπρόεδρος του Φίλιππου Δροσερού, τον οποίο χαρακτηρίζω κι εγώ με τη σειρά μου… «εραστή» του Χασάν Ογλού Φερτούν. Άλλως παραμένω… Μπούτος Νο 2 στη θέση του… Μπούτου και σ’ όποιον αρέσει! Εγώ δεν μασάω τις κουβέντες μου…”».

Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ καθώς ο Πασχάλης Λύρατζης πήρε τον Πίπη του Μαχητή και όπως αποκαλύπτει σήμερα, απάντησε στο σχόλιό του ως εξής: «Εγώ παραιτούμαι σήμερα κιόλας από αντιπρόεδρος της ομάδας του Φίλιππου Δροσερού αποδεικνύοντας ότι εν είμαι «εραστής» κανενός Χασάν Ογλού Φερτούν. Ο κύριος Ματθαίος Σαββίδης θα το πράξει;».

ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ Η ΠΛΑΚΑ του εκδότη της ξανθιώτικης καθημερινής εφημερίδας απέκτησε… σοβαρές διαστάσεις και ίσως γίνει πράξη μια από τις παραιτήσεις που ανακοινώθηκαν στο πρωταπριλιάτικο της εφημερίδας.

* * * * *

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ επέλεξε και η εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης» και μάλιστα οφείλω να πω ότι ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο. Έγραψε ότι το Ράλι Ακρόπολις έρχεται στην Μαρώνεια και πρόσθετε ότι «τα μεγαλύτερα ονόματα του WRC θα γνωρίσουν από κοντά την περιοχή της Ροδόπης και του Έβρου», καθώς ο φάκελος υποψηφιότητας «έχει ήδη υποβληθεί στο αρμόδιο Υπουργείο».

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ «ΠΤΘ» ΠΡΟΣΘΕΤΕ: «Οι διαδρομές που θα επιλεγούν θα έχουν σαν στόχο να προβληθεί η άγρια ομορφιά της περιοχής, με την κύρια διαδρομή να αποτελεί το κομμάτι του δρόμου από τη Μαρώνεια στα σύνορα του Έβρου. Έτσι το Αρχαίο Θέατρο, η Σύναξη, και άλλα αξιοθέατα της εποχής, θα προβληθούν σε όλο τον κόσμο, ενώ υπάρχουν σκέψεις για ειδική διαδρομή που θα διέρχεται έξω από τη σπηλιά του Κύκλωπα, αλλά και διαδρομή που θα περνά από τα Πετρωτά, καθώς και διαδρομές στην περιοχή κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Ζώνης». Το ρεπορτάζ καταλήγει για το Ράλι που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα 9-12 Σεπτεμβρίου: «Παρόλο που αντίστοιχες προτάσεις έχουν υποβληθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με βάση την πόλη της Λαμίας, και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με βάση το Λουτράκι, η Μαρώνεια φαίνεται να έχει το προβάδισμα».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ η ιστοσελίδα SportsAddict επέλεξε στο φετινό πρωταπριλιάτικό της κάτι που σε πολλούς θύμισε το πρώτο πρωταπριλιάτικο αυτής της ιστοσελίδας, όταν είχε πρωτοδημιουργηθεί οκτώ χρόνια πριν και αποκάλυπτε το πρωί της Πρωταπριλιάς του 2013 ότι η ΣΕΚΑΠ του Σαββίδη (μόλις την είχε αναλάβει τότε) θα αναλάμβανε χορηγός στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Πανθρακικό. Εγραψε λοιπόν φέτος με αφορμή την εμπλοκή Σαββίδη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ότι «ο Ιβάν Σαββίδης παίρνει το λιμάνι Αλεξανδρούπολης και “ανασταίνει” κορυφαία ομάδα της πόλης!», αλλά η αλήθεια είναι ότι ούτε το λιμάνι έχει πάρει ακόμα (το διεκδικεί πάντως και είναι στην short list) ούτε ισχύει η ευχή περισσότερο που εκφράζεται ότι «θα μπορούσε να αναμειχθεί και στον αθλητικό κόσμο της Αλεξανδρούπολης για να βοηθήσει με την οικονομική του επιφάνεια, να ανέβει επίπεδο κάποια από τις ομάδες της».

ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ πρωταπριλιάτικο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας γράφτηκε μια μέρα πριν την Πρωταπριλιά, όταν είχε βολεϊκό άρθρο με τίτλο «Σαν σήμερα: 3 χρόνια από την τελευταία κούπα του Εθνικού». Μια κούπα που ποτέ δεν ήρθε γιατί πολύ απλά ο Εθνικός έχασε σε εκείνον τον τελικό του Λιγκ Καπ στην Σύρο, στην οποία αναφερόταν το δημοσίευμα. Αλλά το δημοσίευμα επιτυχημένο, έκανε και τους ίδιους τους τότε παίκτες του Εθνικού να γελάσουν προκαταβολικά για την Πρωταπριλιά.

* * * * *

ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΠΑΝΤΩΣ δεν εξαιρέθηκαν ούτε οι ομάδες, αν και λιγότερες σε σχέση με άλλες χρονιές λόγω ίσως και της αναστολής δράσης. Οκτώ χρόνια πριν ο ίδιος ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έστελνε δελτίο Τύπου και ανακοίνωσε (για πλάκα) την απόλυση του Σάκη Μουστακίδη από την ομάδα του Εθνικού. Φέτος το έθιμο τήρησαν μόνον ομάδες της Ξάνθης και μια από αυτές ήταν η γυναικεία ποδοσφαιρική Βασίλισσα της Θράκης, που κινήθηκε στην ακριβώς αντίθετη λογική και αποκάλυψε αναβάθμιση του προπονητή της.

ΕΓΡΑΨΕ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ στο facebook νωρίς το πρωί της Πέμπτης η Βασίλισσα: «Η γυναικεία ποδόσφαιρικη ομάδα Βασίλισσα της Θράκης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοίνωσει την μετεγγραφή του Προπονητή της Αλεξούδη Ανέστη στο Γυναικείο Τμήμα της Ισπανικής Valenthia fc η οποία αγωνίζεται στην primera division του Γυναικείου Ισπανικού πρωταθλήματος. Η μετεγγραφή αυτή αποτελεί επιστέγασμα των προσπαθειών του ακούραστου προπονητή μας γεμίζοντας με περηφάνεια τις τάξεις της Βασίλισσας για το άξιο σπλαχνο της».

ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΕΙΧΕ αναρτήσει η Αναγέννηση Θαλασσιάς άλλη πρωταπριλιάτικη ανακοίνωση, υποδεικνύοντας μάλλον ότι… κοινός νους ήταν ο εμπνευστής και των δύο. Αντιγράφω: «Κατόπιν ενεργειών του Δ.Σ. του συλλόγου μας και σε συνεργασία με την ΠΑΕ Α.Ο. ΞΑΝΘΗ η Αναγέννηση Θαλασσιας ανακοινώνει ότι οι επόμενοι εντός έδρας αγώνες της ομάδας μας θα διεξαχθούν στα Πηγάδια ,στο xanthi fc arena με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα σε σχέση με το υγειονομικό πρωτόκολλο. ( Καλό μήνα!!!! )».

Ο… Δημοσιοκάφρος