Αθλητάμπουρας: Οι εκλογές στις Ομοσπονδίες, ο Σκάι και η πρό(σ)κληση αντιδημάρχου με αντιπάλους του ΑΟΞ

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ολοκληρώθηκαν πλην τριών και μπορεί πλέον να γίνει ένας πρώτος απολογισμός. Τι δείχνει αυτός; Οτι καταρχήν όσοι ενδιαφέρεστε για παρασκήνια πρέπει να με διαβάζετε, γιατί όσα συνέβησαν σχεδόν σας τα έχω πει χαρτί και καλαμάρι. Ότι μπορεί μεν το υπουργείο του Αυγενάκη να πανηγυρίζει ότι υπήρξε ανανέωση και σε προέδρους και σε ΔΣ, ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις η ουσία είναι ότι «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς», αφού νίκησαν οι απερχόμενες διοικούσες παρατάξεις. Οτι θα έχουμε για μερικούς μήνες ακόμα ένα μικρό θρίλερ στο μπάσκετ που θα μας απασχολήσει στο μέλλον. Και ότι η Θράκη είναι ελαφρά πιο ενισχυμένη με την παρουσία της στα διάφορα διοικητικά συμβούλια και μένει να φανεί αν αυτό θα μετουσιωθεί και σε κάτι παραπάνω για την περιοχή μας.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ουσιαστικά υπάρχει μόνο στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος. Εκεί επικράτησε ο Κυριάκος Γιαννόπουλος ενώ το παλιό σύστημα ήθελε τον Σπύρο Γιαννιώτη. Σε όλες τις υπόλοιπες σημαντικές Ομοσπονδίες, περιλαμβανομένου του ΣΕΓΑΣ αλλά και της Ιστιοπλοΐας που τόσο θόρυβο σήκωσε με την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου αλλά και του Νικόλα Κακλαμανάκη, αλλαγές δεν είχαμε, ούτε καν στην ΕΠΟ αφού ο Ζαγοράκης είναι μόνος τους και πάλι καλά που εξελέγη να λέει, άλλωστε στο προηγούμενο σημείωμά μου αναφέρθηκα στο κώλυμα που είχε και είδατε τι χαμός προκλήθηκε αμέσως μετά με τον υπουργό να κάνει τροπολογία στην τροπολογία για να αρθεί και να μην κινδυνεύσει η υποψηφιότητά του. Από την κολύμβηση ξεκινά όμως και η μεγαλύτερη απώλεια θέσεως για την Θράκη, ωστόσο κερδίζουμε θέσεις στον στίβο έστω και από την πλευρά της αντιπολίτευσης αλλά και στο μπάντμιντον. Και χάρη σε αυτό θα μπορούσε να ειπωθεί ότι η περιοχή μας εμφανίζεται ελαφρά πιο ενισχυμένη στην εκπροσώπησή της στα νέα ΔΣ των Ομοσπονδιών.

Η Βίκυ Κοϊνάκη έβαλε υποψηφιότητα στις εκλογές της Ομοσπονδίας Μπάντμιντον, πέτυχε την εκλογή της και μάλιστα πρώτευσε σε σταυρούς και χάρη σε αυτήν το ισοζύγιο για τις θρακιώτικες υποψηφιότητες στις εκλογές των Ομοσπονδιών μάλλον βγαίνει θετικό…

ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ διαφορά ονομάζεται Βίκυ Κοϊνάκη και οφείλω να διευκρινίσω ότι άθελά μου την αδίκησα στο προηγούμενο σημείωμά μου. Τότε υπήρχε ακόμα η πληροφορία ότι με εντολή Αυγενάκη καταργήθηκε η Ομοσπονδία Αντιπτέρισης και εντάχθηκε στην Ομοσπονδία Αντισφαίρισης. Αληθές ήταν, αλλά τελικά με δικαστικό τρόπο δεν συνέβη κάτι τέτοιο, η απόφαση του υφυπουργού ακυρώθηκε, οι εκλογές στην Ομοσπονδία Μπάντμιντον έγιναν κανονικά, η εκπρόσωπος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης όχι απλά συμμετείχε σε αυτές αλλά πρώτευσε και σε σταυρούς και πλέον αναμένεται να έχει σημαίνοντα ρόλο στο ΔΣ της νέας Ομοσπονδίας. Ήδη έλαβε και τα συγχαρητήρια του δημάρχου Ζαμπούκη, αν και η ίδια είχε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές της Αλεξανδρούπολης είχε κατέβει ως υποψήφια με αντίπαλη παράταξη, την Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΜΕΝΗ ΣΕ αυτές τις εκλογές δεν είναι άλλη από την Χριστίνα Ρουσσίδου. Μετά από δυο θητείες στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, η πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης (χάρη στην οποία είναι αλήθεια ότι ήρθαν σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις στο κολυμβητήριο «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης») δεν κατάφερε να πετύχει την επανεκλογή της και δεδομένου ότι η αντίπαλη παράταξη δεν είχε υποψηφιότητα από την Θράκη (ο Γιώργος Μαρέτης της Ναυταθλητικής Ενωσης Ροδόπης εξελέγη στην Εξελεγκτική Επιτροπή και όχι στο ΔΣ) το γεωγραφικό μας διαμέρισμα μένει χωρίς εκπροσώπηση στην ΚΟΕ. Ως αντιστάθμισμα ωστόσο, αποκτά εκπροσώπηση στο ΔΣ της άλλης μεγάλης Ομοσπονδίας, του ΣΕΓΑΣ. Εκεί εξελέγη από τους πρώτους σε σταυρούς ο Κώστας Γκατσιούδης. Ωστόσο η παράταξη που κέρδισε έστω και οριακά (με πλειοψηφία 11-10 στο νέο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ) είναι αυτή της Σοφίας Σακοράφα, κάτι που σημαίνει ότι ο Εβρίτης θα είναι ουσιαστικά στην αντιπολίτευση και θα πρέπει να βρίσκει ευήκοα ώτα στην πλευρά της απερχόμενης διοίκησης για να πετύχει ό,τι προσπαθήσει να πετύχει για την περιοχή μας. Άλλωστε αντικειμενικά η μεγάλη ήττα ήταν αυτή από τον Σεβαστή στην εκλογική διαδικασία για τον εκπρόσωπο στην ΕΟΕ, αποτέλεσμα που οφείλω να σας πω την αμαρτία μου, εμένα μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη.

Ο Μάνος Γαβριηλίδης εξελέγη με άνεση στη νέα ΕΕ της ΕΠΟ όπου ουσιαστικά αντικαθιστά τον Γιώργο Πανίδη που δεν έθεσε υποψηφιότητα

ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ δεν έχουμε σοβαρές ανακατατάξεις παρά μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις αλλαγές προσώπων. Στο ποδόσφαιρο πέτυχε την εκλογή του στη νέα ΕΕ της ΕΠΟ ο Μάνος Γαβριηλίδης της ΕΠΣ Θράκης που ουσιαστικά αντικαθιστά σε αυτήν τον Γιώργο Πανίδη της ΕΠΣ Ξάνθης που δεν κατήλθε ως υποψήφιος. Ο Παντελής Χατζημαρινάκης, την υποψηφιότητα του οποίου σας είχα πρώτος αποκαλύψει, εξελέγη μεν αναπληρωματικό μέλος αλλά φαντάζει δύσκολο να προλάβει να μπει στη νέα ΕΕ, όπως συνέβη την περασμένη τετραετία με τον Πανίδη και πιο πριν με τον προκάτοχό του στην προεδρία της ΕΠΣ Έβρου Χρήστο Καραβασίλη που επίσης είχε εκλεγεί ως αναπληρωματικός αλλά μετά έγινε τακτικός και κατέληξε να γίνει ταμίας της Ομοσπονδίας (και τώρα να έχει τιμωρηθεί μαζί με τον Γκιρτζίκη με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εξαιτίας εκείνης της θητείας).

ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ισχύουν και στο βόλεϊ. Η Θράκη είχε εκπροσώπηση στο προηγούμενο ΔΣ της ΕΟΠΕ με τον Αντώνη Τελόπουλο και θα συνεχίσει να έχει, αυτή τη φορά με τον Ειρήναρχο Κεμανετζή. Και στις δυο περιπτώσεις αυτός που διατηρεί την εκπροσώπηση είναι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, έτερον εκάτερον αν Τελόπουλος και Κεμανετζής πρεσβεύουν διαφορετικές παρατάξεις ακόμα και μέσα στον ίδιο τον Εθνικό.

ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας που τόση σκόνη σήκωσε διατήρησε την θέση του και μάλλον έχει αναβαθμιστεί κιόλας ο πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου. Αντιστοίχως, στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης όπου σταθερά η Θράκη έχει δυναμική παρουσία, μετέχουν στο νέο ΔΣ ο Γιάννης Μπάρμπας από το Δημοκρίτειο Κομοτηνής, που τυγχάνει και καθηγητής του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ, καθώς και ο Φάνης Μπατζακίδης από την Ολυμπιακή Φλόγα Ξάνθης.

ΟΙ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ σε γυμναστική, τένις, ταεκβοντό δεν πέτυχαν την εκλογή τους και κάπως έτσι κλείνει το ισοζύγιο αυτών των εκλογών με ελαφρά ενισχυμένη την Θράκη (χάρη στην Κοϊνάκη όπως προαναφέρθηκε), αν και το κρίσιμο σημείο για το αν είμαστε ενισχυμένοι ή όχι θα είναι το τι θα γίνει στο μπάσκετ. Γιατί και στην ΕΟΚ είχαμε εκπροσώπηση με τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκο Νικολόπουλο και εξακολουθούμε να έχουμε με την διοίκηση Πρωτοδικείου, αν όμως χαθεί η θέση στο ΔΣ από την Θράκη τότε εμφανώς η περιοχή θα είναι πιο αποδυναμωμένη, την στιγμή που τώρα δείχνει ελαφρά ενισχυμένη. Υπομονή άλλους δυο μήνες για την τελική σούμα.

* * * * *

ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ αλήθεια ότι το γεγονός της εβδομάδας είναι μεν η εκλογή του Ζαγοράκη στην προεδρία της ΕΠΟ αλλά σε τοπικό επίπεδο πέραν από τις επιτυχίες των Μάνου Γαβριηλίδη και Παντελή Χατζημαρινάκη, το μείζον θέμα συζήτησης των φιλάθλων είναι η ξαφνική επίθεση του Σκάι στην Ξάνθη. Δεν θέλω να μπω στα χωράφια του ξαδέρφου Δημοσιοκάφρου που αναφέρθηκε εκτενώς στην υπόθεση, θα ήθελα όμως να σας βάλω λίγο περισσότερο στο παρασκήνιο της υπόθεσης.

ΟΤΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΕΧΕΙ χάσει για ακόμα μια φορά η Ξάνθη σε αυτόν τον τομέα και όλοι όσοι περνούν τον Νέστο έχουν την εντύπωση ότι είναι η μεγάλη ευνοούμενη της διαιτησίας, ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο σε αρκετούς αγώνες, θεωρήστε το δεδομένο. Εμένα προσωπικά όμως μου έκανε εντύπωση ότι το επίμαχο ρεπορτάζ επιχειρούσε να εμφανίσει ως μείζονα ευνοούμενη την Ξάνθη, αλλά και τον Ιωνικό, από τους τρεις της κορυφής. Ο μόνος που εμφανίστηκε ως αδικημένος είναι ο Λεβαδειακός για το πέναλτι με το οποίο ηττήθηκε από την Ξάνθη, λες και δεν έχουν υπάρξει φάσεις δική του διαιτητικής εύνοιας.

ΜΕΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟΝ αθλητικό τύπο ότι ο Παναθηναϊκός που ήδη κατάφερε μέσα από τα χέρια πολλών άλλων ομάδων να εξασφαλίσει τον Κομοτηναίο Φώτη Ιωαννίδη, ενδιαφέρεται και για τους Νίκα και Βήχο της ομάδας της Βοιωτίας και μάλιστα οι διαπραγματεύσεις με τον μάνατζέρ τους έχουν προχωρήσει ενώ η ομάδα λέγεται ότι έχει δώσει το ok. Δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός και ο Σκάι έχουν κοινή ιδιοκτησία, ίσως ξέρετε και ποιο είναι ένα από τα ανταλλάγματα για αυτήν την καλή συνεργασία των δύο ομάδων.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ την ανυπαρξία των ξανθιωτών στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι δεν ασχολήθηκαν με την ανακοίνωση της Ξάνθης τα πιο πολλά, ακόμα και αυτά τα αθηναϊκά τα οποία φιλοξενούσε στο Σαλέ η προηγούμενη διοίκηση. Άλλωστε εκείνες τις φιλοξενίας αποδεικνύεται ότι αξιοποιήθηκαν περισσότερο για να αναπτυχθούν προσωπικές σχέσεις παρά για τις πραγματικές ανάγκες τις ομάδας, η οποία εμφανίστηκε αθωράκιστη επικοινωνιακά και πέρυσι που ξέσπασε το θέμα με την δήθεν πολυϊδιοκτησία και φέτος. Ακόμα και το μέσο στο οποίο πήγαινε ο Πάπας και έδινε συνεντεύξεις και όλες τις πληροφορίες δεν ασχολήθηκε με την ανακοίνωση της Ξάνθης. Ούτε καν αυτό.

* * * * *

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ αρκετή γκρίνια μέσα στην πόλη για την διαχείριση της νέας διοίκησης με τις προσκλήσεις. Σχεδόν σε κάθε εντός έδρας αγώνα ο φωτογραφικός φακό εντοπίζει τα ίδια και τα ίδια άτομα, τους περίφημους vip που κάνουν το κομμάτι τους, ενώ οι απλοί αγνοί φίλαθλοι μένουν στην απέξω και όποτε κατάφεραν να μπουν, τους πέταξαν έξω πριν καν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, όπως συνέβη στο ματς με τον Λεβαδειακό. Βράζει η ξανθιώτικη φίλαθλη κοινωνία με αυτήν την τακτική, καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι 20-30 άτομα από αυτούς για παράδειγμα που πήραν τις κάρτες μέλους και έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους στην ομάδα θα μπορούσαν να τους βάζουν με νόμιμο τρόπο στην λίστα των συνολικά 170 προσώπων που βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου επιτρέπονται στο γήπεδο.

ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ότι δύο φορές «κόψανε» στην είσοδο των Πηγαδίων την επικεφαλής του παλιού Ladies Club του ΑΟΞ Δέσποινα Ουζγούρογλου με αποτέλεσμα αυτή να ξεσπάσει στο facebook και να γράψει: «Κάποιοι απερχόμενοι της παλιάς παε καλά θα κάνουν να δώσουν την θέση τους στα παιδιά των xanthifans που πονάνε και τρέχουν για την ομάδα να παρευρίσκονται, επίσης κάποιοι που από την αρχή είναι συνέχεια ας φιλοτιμηθούν από μόνοι τους». Αντιστοίχως, μέχρι και ο πρώην πρόεδρος των Παλαιμάχων στο ματς με τον Εργοτέλη αναγκάστηκε να πάει μετά το τέλος του αγώνα για να δει από κοντά τον εγγονό του παλιού προπονητή του ΑΟΞ, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον τερματοφύλακα Κατσιμήτρο. Αλλά αυτός κύριος, ως συνήθως, δεν διαμαρτυρήθηκε.

Πέταξαν εκτός γηπέδου 25 προσκεκλημένους του ΑΟΞ μετά από καταγγελία του  Λεβαδειακού | Thrakisports
Ο Μανώλης Φανουράκης δίνει σταθερά το παρών στα Πηγάδια και εν μέσω απαγορεύσεων λόγω Covid, αλλά σύμφωνα με δημοσίευμα, μπαίνει στο γήπεδο με τις καταστάσεις των αντίπαλων ομάδων

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΝΑΣ άλλος παλαίμαχος της ομάδας, ο αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης, βρίσκει κάθε φορά τον τρόπο και δίνει το παρών στην εξέδρα και στις λεζάντες. Ωστόσο, αν ισχύουν όσα γράφει ο «Μαχητής», αυτό δεν το επιτυγχάνει πάντα με τις πλάτες της ΠΑΕ αλλά με τις πλάτες των… εκάστοτε αντιπάλων της. «Το έχει κάνει σύστημα να μπαίνει πλέον στο γήπεδο με τις καταστάσεις των φιλοξενουμένων ομάδων και να το παίζει με τον τρόπο αυτό ο… “μάγκας” που γράφει στα παλιά το υποδήματα ακόμη και την διοίκηση της ομάδας και κυρίως τους Ανδρέα Γκλαβίνη και Ανέστη Τσετινέ».

ΑΡΑΓΕ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο; Γιατί προσωπικά αδυνατώ να πιστέψω ότι με τόσα μέσα στην ΠΑΕ, της γενικής γραμματέως του Δήμου Σοφίας Ψωμά συμπεριλαμβανομένης, αναγκάζεται κοτζαμάν αντιδήμαρχος Ξάνθης και παλαίμαχος τερματοφύλακας του συλλόγου να «υποχρεώνεται» στις αντίπαλες ομάδες για να δίνει το παρών στους αγώνες του ΑΟΞ…

Αθλητάμπουρας