Βόμβες από Παπαδημητρίου: «Κουράστηκε τα τελευταία χρόνια ο Πανόπουλος, να γυρίσουν Σωκράτης και Μανωλάς στην Εθνική»

Μεγάλη συνέντευξη στην εκπομπή «Μιχίες» του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha που παρουσιάζει ο Ευάγγελος Μίχος παραχώρησε πριν λίγο καιρό ο Γιάννης Παπαδημητρίου.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε πριν αναλάβει τις ακαδημίες της ΑΕΚ αλλά δίνει ενδιαφέρουσες απαντήσεις σε μια σειρά από θέματα που ακόμα και σήμερα κυριαρχούν στην επικαιρότητα.

Για παράδειγμα, ερωτώμενος για την Εθνική και τον Τζον Φαν’τ Σιπ: “Θεωρώ πως εκ του αποτελέσματος, η ομάδα απέτυχε στο Nations League. Έπρεπε να πάρει την άνοδο και να περάσει σε αυτόν τον όμιλο. Από τη στιγμή που χτίστηκε αυτή η ομάδα, από τα φιλικά κιόλας, δημιουργεί ευκαιρίες, αλλά δεν έχει το εύκολο γκολ. Σε αυτό δεν ξέρω αν φταίει ο ίδιος ο προπονητής. Παυλίδης και Γιακουμάκης ίσως στο μέλλον μπορούν να σηκώσουν το βάρος, αλλά για την ώρα ακόμα χτίζουν την καριέρα τους. Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή τόσες επιλογές στην επίθεση. Η Εθνική έχει πολύ ταλέντο, σε πολλές θέσεις και παιδιά που παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Βλαχοδήμος, Φορτούνης, Μάνταλος, Μπακασέτας, Λημνιός, Τσιμίκας. Δεν γίνεται να χαλάμε συνέχεια τις ομάδες. Θα πρέπει να στηριχθεί η ομάδα και να μη ξεκινήσουμε πάλι από το μηδέν. Έχουν γίνει πάντως λάθη και θα πρέπει να βρεθούν. Να γεννήσουμε σέντερ φορ δεν γίνεται, αλλά να βελτιώσουμε τα λάθη μας γίνεται. Και θεωρώ ότι θα πρέπει να βρεθεί μία χρυσή τομή και να επιστρέψουν οι Μανωλάς και Παπασταθόπουλος, παρότι δεν φάνηκε να υπάρχει αμυντικό πρόβλημα. Δεν γινόταν άλλωστε σε αυτόν τον όμιλο να υπάρχει πρόβλημα στην άμυνα. Άλλες ομάδες ζηλεύουν να έχουν τέτοια παιδιά και εμείς τους έχουμε εκτός Εθνικής. Δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια να μην τους υπολογίζουμε“.

Ο Γιάννης Παπαδημητρίoυ μίλησε ακόμα για την κατάσταση που βιώνουν οι ομάδες στην εποχή του κορωνοϊού: “Ο κορωνοϊός είναι ένας αστάθμητος παράγοντας. Κανένας δεν το περίμενε, κανένας δεν μπορούσε να το προβλέψει. Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ένα πρωτόκολλο. Όλες οι ομάδες πρέπει να ετοιμάζονται με διάφορα πλάνα. Αν μειωθεί και το τηλεοπτικό συμβόλαιο, θα υπάρχει πρόβλημα στην Ελλάδα. Αλλά οι σύλλογοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τα χειρότερα“.

Για τον σύνθετο ρόλο του στην Ξανθη τα τελευταία χρόνια είπε: “Εγώ έκανα τις προτάσεις μου και ο κύριος Πανόπουλος που ήταν ο ιδιοκτήτης αποφάσιζε. Όσον αφορά τις Ακαδημίες, εγώ έκανα τις κινήσεις μου, αλλά πάντα ενημέρωνα τον ιδιοκτήτη που είχε και τον τελευταίο λόγο. Ο κύριος Πανόπουλος ήταν πάντα παρών στην Ξανθη και τα τελευταία χρόνια κάπου κουράστηκε“.

Για την πρότασή του να έρθει στην Ξανθη ο Ραζβάν Λουτσέσκου και στη συνέχεια του Μίλαν Ράσταβατς ανέφερε: “Σέβομαι τη δουλειά του προπονητή, είναι μία δύσκολη δουλειά και χρειάζεται πολυδιάστατο μυαλό για να τα καταφέρεις. Είναι άλλωστε και ο άμεσος συνεργάτης μου. Η πορεία του Λουτσέσκου και στην Ξανθη και στην Ελλάδα γενικότερα, έδειξε πως είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Και η εξέλιξη του Ράσταβατς είναι σημαντική και με όσα βλέπω στον Αστέρα, θεωρώ ότι θα αλλάξει και αυτός επίπεδο“.

Ανάμεσα σε Ραζβάν Λουτσέσκου και Πέδρο Μαρτίνς έκανε την εξής σύγκριση: “Οι επιλογές δεν γίνονται με βάσει τα ονόματα, αλλά σε σχέση με το πλάνο που έχεις και τι ποδόσφαιρο θέλεις να παίξεις. Αλλά μιλάμε για δύο προπονητές άκρως πετυχημένους. Ο Μαρτίνς έχει αλλάξει και έχει βελτιωθεί, ειδικά σε σχέση με την πρώτη του χρονιά όπου έπαιζε άλλο στυλ ποδοσφαίρου. Έκανε πιο αθλητικό τον Ολυμπιακό και τον βελτίωσε αμυντικά. Αν προηγηθεί στο σκορ, μπορεί να το κρατήσει. Είναι δουλειά προπονητή. Κυριάρχησε στην Ελλάδα και στέκεται στην Ευρώπη παίζοντας το ίδιο ποδόσφαιρο. Αυτό που έκανε ο Λουτσέσκου στον ΠΑOΚ ήταν πιο δύσκολο και μεγαλύτερη επιτυχία, καθώς πήγε σε μία ομάδα που είχε χρόνια να πάρει πρωτάθλημα. Αμφισβητήθηκε πάρα πολύ όταν πήγε, ωστόσο έβαλε τη σφραγίδα του στην ομάδα του ο Ρουμάνος. Ο Λουτσέσκου το έστησε από το μηδέν και γι’ αυτό θεωρώ πιο δύσκολο αυτό που έκανε“.

Ακόμα, χαρακτήρισε τον Κώστα Φορτούνη “κεφάλαιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο” με δεδομένη ποιότητα, υποστήριξε ότι δείχνει προσωπικότητα ο Χατζηγιοβάνης του Παναθηναϊκού και αυτό του αρέσει γιατί στο ποδόσφαιρο δεν βγάζουν τα κάστανα από την φωτιά τα… καλά παιδιά, ενώ σε σχέση με τον ΠΑΟΚ σχολίασε: «Ο ΠΑOΚ έχει επενδύσει πολλά χρήματα στις Ακαδημίες και έχει καλούς νέους παίκτες. Άργησε να πάει σε αυτό μοντέλο. Όμως τώρα η αλλαγή έγινε κάθετα. Θα μπορούσε πάντως να το κάνει και νωρίτερα. Στη Βόρεια Ελλάδα έχει μαζέψει ό,τι καλύτερο υπάρχει. Ως προς το θέμα του προπονητή, ο ΠΑOΚ το έχει ξανακάνει αυτό, με τον Βλάνταν Ίβιτς και τότε του βγήκε αυτή η επιλογή. Το ίδιο ευελπιστούν και με τον Πάμπλο Γκαρσία. Ξέρει το κλαμπ, δεν χρειάζεται προσαρμογή και έχει προσωπικότητα. Τώρα είναι στο χέρι του όμως για να πετύχει, γιατί δεν αρκούν όλα τα παραπάνω. Τα πάντα θα φανούν στο γήπεδο. Το πρότζεκτ όμως ότι γυρίζουν στα νέα παιδιά και παίρνουν έναν προπονητή που τα ξέρει καλά, δείχνει μία νέα λογική στον σύλλογο.  Ο Γκαρσία ξεκινάει σε ένα κλαμπ που το ξέρει και κάτω από τις καλύτερες συνθήκες γι’ αυτόν».

Τέλος, για την φετινή AΕΚ υποστήριζε λίγες εβδομάδες πριν μεταβεί στην ομάδα: «Η AΕΚ φέτος έχει ένα αναβαθμισμένο και γεμάτο ρόστερ. Έχει ρόστερ πρωταθλητισμού και είναι φανερό πως έχει γεμίσει τα κενά της σε σχέση με πέρυσι. Έκανε μεταγραφές που δείχνουν ξεκάθαρα ότι θέλει να πετύχει τον στόχο της».