Στο Hall of Fame της FIBA ο Παναγιώτης Γιαννάκης που γέμισε το Κλειστό Κομοτηνής στο Τουρνουά Μπάσκετ με Αμαξίδιο!

Ύψιστη τιμή για τον Παναγιώτη Γιαννάκη και το ελληνικό μπάσκετ, καθώς η FIBA επισημοποίησε πως θα εισαχθεί στο Hall of Fame της FIBA με την τάξη του 2021. 

Σε αυτή περιλαμβάνεται και ο Ιταλός προπονητής, Έτορε Μεσίνα, που εργάζεται πλέον στην Αρμάνι Μιλάνο, αλλά και ο Σεργκέι Ταρακάνοφ, που έγραψε ιστορία με την Σοβιετική Ένωση, o Γερμανός πρώην ΝΒΑερ Ντέτλεφ Σρεμπφ και ο Τσακ Ντέιλι (έχει φύγει από τη ζωή) που ήταν ο προπονητής της πρώτης Dream Team.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης γίνεται ο πέμπτος Έλληνας που μπαίνει στο Hall of Fame της FIBA μετά τους Νίκο Γκάλη, Παναγιώτη Φασούλα, Κώστα Ρήγα και Κώστα Δήμου.

Στην πλούσια καριέρα του ως αθλητής κατέκτησε μεταξύ άλλων το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1987 και το ασημένιο μετάλλιο στην αντίστοιχη διοργάνωση του 1989 με την Εθνική Ανδρών, ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 1996 με τον Παναθηναϊκό και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων το 1993 με τον Άρη, καθώς επίσης επτά Πρωταθλήματα Ελλάδας με τον Άρη και ισάριθμα Κύπελλα Ελλάδος (έξι με τον Άρη και ένα με τον Παναθηναϊκό). Είναι πρώτος σε συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών με 351 και πρώτος σκόρερ με 5.301 πόντους.

Ως προπονητής πανηγύρισε με την Εθνική Ομάδα την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2005 και το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006, όπως κι ένα Κύπελλο Ελλάδας με τον Ολυμπιακό.

Ο Hall of Famer πλέον Παναγιώτης Γιαννάκης, είχε επισκεφθεί το Κλειστό Κομοτηνής στο στις 20 Ιουλίου του 2017 (τότε προπονητής του Άρη), για το Διεθνή τουρνουά Μπάσκετ με Αμαξίδια στο οποίο συμμετείχαν η Ελλάδα, η Κύπρος και η Βουλγαρία.

Ο φίλαθλος κόσμος μάλιστα είχε γεμίσει ασφυκτικά τις κερκίδες του Κλειστού, τόσο για την υποστήριξη που χρήζει σε όλους τους τομείς το αναπηρικό κίνημα και ειδικότερα η άθληση των ατόμων με αναπηρία, όσο και για την παρουσία του Παναγιώτη Γιαννάκη, που βράβευσε και… βραβεύθηκε.

Οι φωτογραφία της FIBA και μερικά… κλικς του inkomotini.gr από την επίσκεψη του Παναγιώτη Γιαννάκη στην Κομοτηνή:

Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα και κείμενο