Κλείδωσε συμμετοχή σε μεγάλο καλοκαιρινό φιλικό τουρνουά με Λίβερπουλ και Σάλκε στο Σίδνεϊ ο ΑΟΞ

Η επιστροφή της Ξάνθης στα μεγάλα σαλόνια της Super League δεν έχει ακόμα εξασφαλιστεί, ωστόσο η νέα ιδιοκτησία της ομάδας κινείται όχι απλά σαν να έχει επιστρέψει αλλά και σαν να έχει και μόνιμη θέση στην Ευρώπη.

Οπως αποκαλυπεται σήμερα, για το καλοκαιρι οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Ξανθη έχουν κλείσει την συμμετοχή της ομάδας σε ένα μεγάλο τουρνουά με την συμμετοχή της Λίβερπουλ και της Σάλκε, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στο δεύτερο 10ημερο του Ιουλίου στην μεγαλούπολη της Αυστραλίας και είναι προφανές ότι για την πραγματοποίησή του βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ξάνθη Μπιλ Πάπας.

Είναι συνηθισμένο το καλοκαίρι μεγάλες ομάδες από Αγγλία, Γερμανία και Ισπανία να συμμετέχουν σε φιλικά τουρνουά στην Αμερική, στην Ασία αλλά και στην Αυστραλία όπου βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για εμπορικές συμφωνίες.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πάπας, που όπως αναφέρεται και στην επίσημη σελίδα της ΠΑΕ Ξάνθη «έχει μακροπρόθεσμα συμβόλαια συνεργασίας με τη Liverpool FC και τη Schalke 04», φέρνει στην Αυστραλία για ένα τετραεθνές τουρνουά τις ομάδες με τις οποίες συνεργάζεται.

Δεδομενου ότι δεν έχει καταφέρει να ερθει ο ίδιος στην Ξάνθη από την στιγμή που την αγόρασε, είναι προφανές ότι σε αυτό το τουρνουά θα υπάρξει η πρώτη δια ζώσης συνάντηση των παικτών αλλά και του διοικητικού προσωπικού του ΑΟΞ με το μεγάλο αφεντικό.

Μόνη εκκρεμότητα είναι η τέταρτη ομάδα που θα λάβει μέρος. Επιθυμία του Πάπας είναι φυσικά αυτή να είναι η Σίντνεϊ Ολίμπικ, αλλά λέγεται ότι υπάρχει αντίδραση από τον Κλοπ που θεωρεί πολύ χαμηλό το επίπεδο της ομάδας, καθώς δεν μετέχει καν στην κλειστή επαγγελματική λίγκα του πρωταθλήματος της Αυστραλίας ενώ δεν έχει και προπονητή πρώτης γραμμής.

Πάντως επειδή σε αυτό το επίπεδο το ποδόσφαιρο είναι πρωτίστως business, η εκτίμηση είναι ότι οι όποιες ενστάσεις θα αρθούν. Λέγεται μάλιστα ότι ο Μπιλ Πάπας είναι διατεθειμένος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να φέρει ως προπονητή στην ομάδα τον… Τόνι Πόποβιτς. Ναι, αυτόν που έφερε και στον ΑΟΞ, καθώς παρά την παταγώδη αποτυχία του, εξακολουθεί να θεωρείται τόσο από τους Αυστραλούς όσο και από τον ίδιο τον Πάπας ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην προπονητική της χώρας.

Αν και δεν υπάρχει αναφορά στον Πάπας, για το επικείμενο τουρνουα με Λίβερπουλ, Σάλκε, ΑΟ Ξάνθη και Σίντεϊ Ολίμπικ υπάρχει ρεπορτάζ και στην δημοφιλή εφημερίδα της Αυστραλίας The Sindey Liar που μπορείτε να διαβάσετε με ένα κλικ ΕΔΩ.