«Πρέπει να υπάρξει μια ομάδα της Θράκης στη Basket League αλλά και πόροι» αναφέρει ο Βαγγέλης Λιόλιος

Ο υποψήφιος για τις εκλογές της Ομοσπονδίας Βαγγέλης Λιόλιος, με την παράταξη «Δώσε Πάσα», μίλησε στην τηλεόραση της «Δέλτα» για την απόφασή του να διεκδικήσει την Προεδρία της ΕΟΚ, την επόμενη ημέρα σε περίπτωση που εκλεγεί, καθώς και την ιδιαίτερη βοήθεια που χρειάζεται η Θράκη, λόγω της ευαίσθητης γεωγραφικής της θέση.

Τοποθετήθηκε για την κατάσταση στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, την οποία επισκέπτεται αρκετά συχνά, τονίζοντας την ανάγκη για ενίσχυση σε οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους: «Γνωρίζω πάρα πολύ καλά την περιοχή σας. Γνωρίζω και την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Νομίζω πως πρέπει να δωθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στον αθλητισμό και δη στο μπάσετ. Δεν το λέω προεκλογικά. Όταν λέω μεγαλύτερη βαρύτητα, εννοώ από την Ομοσπονδία. Θα πρέπει να δωθεί μεγαλύτερη έμφαση, ώστε να βοηθηθούν οι ομάδες. Πρέπει να δημιουργηθεί μια πυραμίδα στην περιοχή, που σημαίνει πως οπωσδήποτε πρέπει να υπάρξει μια ομάδα στη Basket League. Πρέπει να υπάρξουν περισσότερες ομάδες στην Α2 και τις υπόλοιπες Εθνικές Κατηγορίες και το σημαντικότερο είναι να φτιάξουμε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, ώστε να φέρουμε παιδιά στον αθλητισμό και να ενισχύσουμε τις ομάδες. Θέλω να σας πω κάτι από καρδίας. Ένα παιδί που είναι στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη ή στην Πάτρα, σε αστικά κέντρα, έχει διεξόδους στον αθλητισμό. Τα παιδία στην επαρχία, πρέπει να τα βοηθήσουμε περισσότερο, όπως και τις ομάδες. Το «αντιμετωπίζω όλους το ίδιο», δεν σημαίνει πως έχω 100, το μοιράζω σε 20 και παίρνουν όλοι απο 5. Πρέπει να εξαρτάται από τις ανάγκες τους. Τα παιδιά και οι ομάδες που είναι σε νησιά, ή σε ακριτικές περιοχές, πρέπει να βοηθηθούν περισσότερο. Πρέπει σε αυτές τις περιοχές να δώσουμε περισσότερους ανθρώπινους και οινονομικούς πόρους αλλά και εγκαταστάσεις, για να μην σβήσουν.»

Νωρίτερα είχε αναφερθεί στην απόφασή του να ασχοληθεί με τις εκλογές: «Η απόφασή μου ασχοληθώ με την Ομοσπονδία είνα απόλυτα συνειδητή. Δεν υπάρχει ξεκάθαρα απάντηση γιατί θέλω να ασχοληθώ. Είναι η αγάπη που σε κάνει να αφοσιώνεσαι σε ότι κάνεις. Είναι η ίδια απάντηση που θα σας δώσει κάθε μικροπαράγοντας, αν τον ρωτήσετε γιατί ασχολείται με την ομάδα του, ακόμα και στο Γ’ τοπικό. Εγώ έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα, έχω μιλήσει με ανθώπους και έχω ακούσει πάρα πολλά προβλήματα, που στην αρχή της πορείας μου δεν τα είχα αντιληφθεί, γιατί ο καθένας είναι λογικό να κοιτάζει τον μικρόκοσμο που ζει. Μπορούμε να «επενδύσουμε» σε αυτούς τους ανθρώπους και να φτάσουν από το Γ’ τοπικό, μέχρι και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως ο Προμηθέας. Εγώ αυτό θα κάνω, αν φυσικά εκλεγώ.»

Επιπλέον, τόνισε την περηφάνια του, όχι τόσο για τις επιτυχίες του Προμηθέα, αλλά για το επίπεδο στο αναπτυξιακό κομμάτι του συλλόγου: «Στον Προμηθέα έχουμε προκριθεί στον τελικό Κυπέλλου και είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά περισσότερο είμαι περήφανος για τις ακαδημίες και τον τρόπο λειτουργίας των υποδομών. Θέλει πάρα πολλά χρόνια κόπο για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο. Η επόμενη ημέρα στην Ομοσπονδία θα είναι βασισμένη στα αναπτυξιακά κομμάτια όλων των ομάδων, ακόμα και των ερασιτεχνικών. Θέλουμε να βάλουμε κίνητρο στα παιδιά να έρθουν στον αθλητισμό. Η Ομοσπονδία θα επενδύσει με ότι αυτό συνεπάγεται στα παιδιά.»