«Τα παιδιά είναι σε μια οθόνη 15 ώρες τη μέρα, βάζουμε πολύ χαμηλά την ψυχική υγεία» αναφέρει ο Σωτήρης Κοκκινόπουλος

Ο πρώην τεχνικός της ΑΕ Κομοτηνής και του Λεύκιππου Ξάνθης Σωτήρης Κοκινόπουλος, που πλεόν βρίσκεται στο τεχνικό επιτελείο της ΧΑΝΘ, μίλησε στην εκπομπή του ΠτΘ «Αρχίζει το ματς» και τον Βασίλη Στοάκη.

Συγκεκριμένα, στάθηκε κυρίως στον συνδυασμό αρνητικών αποτελεσμάτων που έχουν φέρει τα μέτρα κατά του Covid-19 κυρίως στα παιδιά των ακαδημιών.

Τόνισε πως τα παιδιά, όχι μόνο έχουμ χάσει την καθημερινότητά του και δεν μπορούν να αθληθούν και να εκτονωθούν, αλλά δεν πηγαίνουν καν στο σχολείο, κάτι που είναι καταστροφικό, σε μια χώρα που ούτως ή άλλως βάζει το κομβικό θέμα της ψυχικής υγείας των παιδιών αρκετά χαμηλά.

Η τοποθέητσή του του για τις συνέπειες των μέτρων και της απαγόρευσης, ιδιαίτερα στις μικρότερες ηλικίες: «To μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται στις ακαδημίες. Είναι πολύ άσχημο για τα παιδία που έχουν την διάθεση να ασχοληθούν με το άθλημα και είναι σε μια ιδιαίτερη ηλικία, να έχουν να αγωνιστούν περισσότερο από ένα χρόνο. Πέρυσι ολοκληρώθηκαν τυπικά τα πρωταθλήματα, μόνο για να έχουμε πρωταθλητές και να βγουν τα μόρια για της Πανελλήνιες. Ενδεχομένως να γίνει το ίδιο και φέτος. Για να τελειώσουν όμως αυτά τα πρωταθλήματα, θα πρέπει να υπάρξει τουλάχιστον 1 μήνας προετοιμασία μετά από τόσο μεγάλη αποχή, για να μην υπάρξουν θέματα τραυματισμών. Δεν πρέπει με τίποτα να γίνει κάτι επιπόλαιο.»

Ενώ πρόσθεσε για τις ψυχολογικές συνέπειες: «Τα παιδιά δεν πηγαίνουν καν σχολείο. Το σχολείο δεν είναι μόνο οι γνώσεις και τα μαθήματα, αλλά και η κοινωνικοποίηση. Τα παιδιά είναι σε μια πολύ ευαίσθητη ηλικία και είναι όλη μέρα μπροστά σε οθόνες γύρω στις 15 ώρες τη μέρα. Είναι πολύ σοβαρό θέμα το οποίος ελάχιστοι το έχουν ανοίξει. Τα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να εκτονωθούν και γίνονται νευρικά. Αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια. Βάζουμε την ψυχική υγεία πολύ χαμηλά.»