Γ’ Εθνική: Αντιφατικές δηλώσεις μελών της ΕΕ της ΕΠΟ για την αναβολή στην πρεμιέρα

Εντελώς αντιφατικές είναι οι δηλώσεις διαφόρων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αναφορικά με την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής.

Οι μισοί λένε ότι θα υπάρξει αναβολή τουλάχιστον μιας εβδομάδας στην επανέναρξη και οι άλλοι μισοί λένε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και το πρωτάθλημα θα επανεκκινήσει κανονικά την Κυριακή 4 Απριλίου.

«Για τη Γ΄ Εθνική, έχουμε πάρει απόφαση για να ξεκινήσει. Μεταφέραμε μάλιστα την έναρξη μια βδομάδα πίσω και συγκεκριμένα στις 4 Απριλίου. Αυτό έχει ήδη γίνει. Εκείνο το οποίο απομένει να συζητηθεί, είναι η επικύρωση της τροποποίησης της προκήρυξης. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θα γίνει στην επόμενη Εκτελεστική Επιτροπή» είπε ήδη από τα μέσα του μήνα ο πρόεδρος της απερχόμενης Επιτροπής Διοργανώσεων Παναγιώτης Δημητρίου.

Από το Σαββατοκύριακο υπήρξαν βέβαια τα πρώτα δημοσιεύματα πιθανής αναβολής αλλά ο Στέργιος Αντωνίου που πρώτευσε στις εκλογές του Σαββάτου εξέφρασε την πεποίθηση όμως ότι δεν θα πάρει άλλη αναβολή η έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στο Sports-factory ανέφερε: «Από αύριο κιόλας θα ξεκινήσουμε προσπάθειες έτσι ώστε η ημερομηνία επανέναρξης της Γ’ Εθνικής να μην πάρει παράταση μια εβδομάδα. Πιστεύω όλα θα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουμε κανονικά στην ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί».

Μετά από αυτήν την δήλωση ωστόσο και ενώ και άλλοι παράγοντες έλεγαν ότι το πιο πιθανό είναι να γίνει κανονικά στις 4 Απρίλη η επανέναρξη, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας και επίσης επανεκλεγείς στην ΕΕ της ΕΠΟ Γιώργος Χατζησαρόγλου δήλωνε στην Pella TV σχετικά με αυτό το ενδεχόμενο: «Όχι. Το θεωρώ προσωπικά αδύνατον. Δεν υπάρχει έγκριση από το προηγούμενο δ.σ. για την συγκεκριμένη ημερομηνία. Υπήρχε μια έγκριση για τις 28 Μαρτίου. Έγινε η διακοπή (σ.σ. προπονήσεων) από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Μετά έγινε η επανεκκίνηση. Ήταν φυσιολογικό να πάμε μια εβδομάδα μετά (σ.σ. στις 4 Απριλίου) αλλά δυστυχώς η εβδομάδα που στερήθηκε από τις ομάδες δημιούργησε το πρόβλημα». Και όταν ρωτήθηκε αν κατά συνέπεια η μετάθεση της επανεκκίνησης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής θεωρείται δεδομένη, η απάντησή του ήταν: «Ίσως και τουλάχιστον μια εβδομάδα…».

Μετά από αυτά, ο Παναγιώτης Δημητρίου με νεότερη δήλωσή του στην εφημερίδα «Πατρίς» της Πελοποννήσου ανέφερε: «Αυτή την ώρα που μιλάμε δεν μπορώ να είμαι κατηγορηματικός για καμία απόφαση. Καθώς όπως ξέρετε το περασμένο Σάββατο βγήκε μια νέα διοίκηση με επικεφαλής τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Αυτή η διοίκηση λοιπόν θα συγκροτηθεί σε σώμα, την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή. Οπότε από εκεί και ύστερα θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα.  Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε, είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσει την ερχόμενη Κυριακή η Γ’ Εθνική και το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει την επόμενη 11 Απριλίου. Σε άλλη μας ερώτηση αναφορικά με το τι θα γίνει με τα τοπικά πρωταθλήματα των ΕΠΣ, μας τόνισε ότι οποιαδήποτε απόφαση παρθεί αναφορικά με την συνέχιση τους ή όχι, αυτό επίσης θα γίνει,  μετά  τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ.».