Θρήνος σε όλο το Σουφλί για τον χαμό του Νίκου Μπουρουλίτη

“Αποχαιρετιστήρια” ανάρτηση έκανε σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, ο  Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος για τον Νίκο Μπουρουλίτη , ιδιοκτήτη της βιοτεχνίας “Μεταξωτά Μπουρουλίτη” και ιδιοκτήτη του Λαογραφικού Μουσείου “Τα Γνάφαλα”.

Ο Νίκος Μπουρουλίτης, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι το πρωί της Κυριακής 28 Μαρτίου. Έπασχε από σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα που λέγεται Σαρκοείδωση.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δημάρχου Σουφλίου:

Φίλε Νίκο

Αρνούμαι να πιστέψω, αδυνατώ να διαχειριστώ τον πρόωρο και άδικο χαμό σου.

Απαρηγόρητη η κοινωνία του Σουφλίου και ειδικά η νεολαία που αγαπούσες και είχες πάντα ως προτεραιότητα σου, τους νέους ανθρώπους που τόσο πολύ τους παρότρυνες και ενθάρρυνες να ασχολούνται και να συμμετέχουν σε κάθε κοινή δράση.

Όλη η ζωή σου ήταν γεμάτη από αρχές και μάχες για ιδανικά, αξίες και αγώνες για την πρόοδο του τόπου μας.

Ήσουν πάντα ξεκάθαρος στις απόψεις σου, λάτρης της Δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου, μαχητικός, ανυποχώρητος στα πιστεύω και στα ιδανικά σου.

Η αγάπη που έτρεφες για το Σουφλί ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της πορείας σου, ακόμη και όταν η ασθένεια σου σε είχε καταβάλει και καθηλώσει, δεν έπαψες να αγωνιάς και να μου ρωτάς για την πορεία του τόπου μας.

Φτωχότερη είναι πλέον η πόλη του Σουφλίου που την ιστορία και την αξία του μεταξιού την ταξίδεψες και την έκανες γνωστή μέχρι την Κρήτη.

Δυσαναπλήρωτη η απουσία σου.

Καλό κατευόδιο Φίλε μου, η σκέψη μας μαζί σου, με την ευχή να είναι ελαφρύ το Σουφλιώτικο γενέθλιο χώμα που θα σε σκεπάζει.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους σου και είμαι σίγουρος ότι θα είναι άξιοι συνεχιστές της πορείας και του έργου που άφησες παρακαταθήκη”.

Πηγή: https://pameevro.gr/