Κύπελλο Ελλάδας: Με τέσσερις Θρακιώτικες συμμετοχές έστω και από σπόντα ξεκινά η διοργάνωση

Με το πρωτάθλημα να αναβάλλεται λίγες εβδομάδες πριν λόγω του “κλεισίματος” από την Πολιτεία και παρότι την απόφαση μετά από μέρες για άνοιγμα του γυναικείου βόλεϊ τα χρονικά περιθώρια, εξαιτίας των Ευρωπαϊκών Προκριματικών, δεν ήταν αρκετά.

Η ΕΟΠΕ, για να μην χαθεί τελείως η χρονιά, αποφάσισε την διεξαγωγή του Κυπέλλου Γυναικών με 12 ομάδες από τις 14 (Παναξιακός αποσύρθηκε στην επανέναρξη, Ηλυσιακός δεν δήλωσε συμμετοχή).

Οι ομάδες χωρίστηκαν σε 6 ζευγάρια, με τις αναμετρήσεις να είναι διπλές, εντός και εκτός έδρας. Οι 6 ομάδες που θα προκριθούν, θα μπουν στην κληρωτίδα, με τις δύο από αυτές να περνάνε bye στα ημιτελικά και τις άλλες τέσσερις να παίζουν έναν αγώνα στα προημιτελικά.

Το φετινό Κύπελλο Γυναικών δεν θα έχει κάνεναν Θρακιώτικο εκπρόσωπο, ούτε αθλητή αλλά ούτε και κάποια ομάδα, παρά μόνο τέσσερα κορίτσια που έχουν σχέση με την Θράκη. Η Σία Τοτσίδου είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, η Νάσια Φακοπουλίδου έχει γεννηθεί στην Κομοτηνή ενώ η Κλειώ Βενέτη και η Γεωργία Χατζηχαραλάμπους έχουν αγωνιστεί στην Νίκη Αλεξανδρούπολης.

Το πλήρες πρόγραμμα της Α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών.

Το πρόγραμμα της Α’ φάσης

ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Ώρα 17:00, Γήπεδο Μίκρα: Π.Α.Ο.Κ. – Α.Σ.Π. Θέτις
Ώρα 17:30, Γήπεδο Π. Σαλπέας: Α.Ο.Φ. Πορφύρας – Α.Ο. Θήρας
Ώρα 18:00, Γήπεδο Χαλκιοπούλειο: Α.Ο. Λαμίας 2013 – Α.Π.Σ. Αίας
Ώρα 18:00, Γήπεδο Μαρκόπουλου: Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Ώρα 18:45, Γήπεδο Σχ. Νέας Φιλαδέλφειας: Α.Ε.Κ. – Α.Σ. Άρης
Ώρα 19:00, Γήπεδο Αγίου Θωμά: Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Ο.Ν. Αμαζόνες

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Ώρα 18:00, Γήπεδο Δ.Α.Κ. Ευόσμου: Α.Π.Σ. Αίας – Α.Ο. Λαμίας 2013
Ώρα 17:00, Γήπεδο Γ. Γεννηματάς: Α.Σ.Π. Θέτις – Π.Α.Ο.Κ.
Ώρα 19:00, Γήπεδο Στ. Καλαϊτζής: Α.Ο.Ν. Αμαζόνες – Παναθηναϊκός Α.Ο.
Ώρα 19:00, Γήπεδο Μίκρας: Α.Σ. Άρης – Α.Ε.Κ.
Ώρα 19:30, Γήπεδο Μελίνα Μερκούρη Ρέντη: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil
Ώρα 19:30, Γηπεδο ΔΑΠΠΟΣ Σαντορίνης: Α.Ο. Θήρας – Α.Ο.Φ. Πορφύρας

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Οι δώδεκα ομάδες θα  αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο αγώνες (εντός-εκτός) με γηπεδούχο του πρώτου αγώνα την ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα. Στην επόμενη φάση προκρίνεται η ομάδα που θα συμπληρώσει δύο νίκες, ενώ στην περίπτωση που και οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες έχουν από μία νίκη, στους δύο μεταξύ τους αγώνες, δημιουργείται βαθμολογία (3 βαθμοί για νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ, 2 βαθμοί για νίκη με 3-2 σετ, 1 βαθμό για ήττα με 2-3 σετ και 0 βαθμοί για ήττα με 1-3 και 0-3 σετ). Εάν με την βαθμολογία αυτή έχουν τους ίδιους βαθμούς, τότε μετά τη λήξη του 2ου αγώνα  θα διεξάγεται Χρυσό Σετ (golden set).

Προημιτελική Φάση:

Από τις έξι (6) ομάδες που προκρίθηκαν, με κλήρωση θα προκριθούν, χωρίς αγώνα και μετά από κλήρωση, δύο (2) ομάδες στην Ημιτελική Φάση και οι υπόλοιπες τέσσερις (4) ομάδες θα χωριστούν  σε  δύο  ζευγάρια  με  κλήρωση  και  θα  δώσουν  έναν  αγώνα,  με  γηπεδούχο την ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα. Οι νικητές των αγώνων αυτών θα προκριθούν στην επόμενη φάση (Ημιτελικά).

Ημιτελική Φάση:

Οι τέσσερις (4) ομάδες που προκρίθηκαν, θα χωριστούν με κλήρωση σε δύο ζευγάρια και θα δώσουν έναν αγώνα. Γηπεδούχος θα είναι η ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα. Οι νικητές των αγώνων αυτών θα προκριθούν στην Τελική Φάση.

Τελική Φάση:

Οι δύο (2) ομάδες που προκρίθηκαν, θα δώσουν έναν αγώνα για την ανάδειξη του Κυπελλούχου Ελλάδος. Με απόφαση του Δ.Σ./Ε.Ο.ΠΕ. ο αγώνας θα οριστεί σε ουδέτερο γήπεδο και θα ανακοινωθεί στις διαγωνιζόμενες ομάδες έγκαιρα.