Χωρίς… Θράκη το νέο ΔΣ της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας μετά την ήττα Ρουσσίδου και Γιαννιώτη από Γιαννόπουλο

Η πρόεδρος του Ομιλου Φιλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης Χριστίνα Ρουσσίδου μετά από δύο θητείες στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος δεν κατάφερε να πετύχει την επανεκλογή της στις αρχαιρεσίες της Δευτέρας.

Ουσιαστικά η παράταξη με την οποία κατέβηκε υποψήφια, αυτή του ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη, ηττήθηκε στις εκλογές αφού πλήρωσε το γεγονός ότι θεωρήθηκε συνέχεια του επί δεκαετίες προέδρου της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλου.

Νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας εκλέχθηκε ο Κυριάκος Γιαννόπουλος που λέγεται ότι είχε την στήριξη της πλειοψηφίας των σωματείων της Θράκης, παρά το γεγονός ότι με την πλευρά Γιαννιώτη κατέβαινε ως υποψήφια η Ρουσσίδου.

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος ως υποψήφιος της παράταξης «Κολυμπάμε Μαζί» έλαβε 111 ψήφους ενώ το «Νέο Κύμμα» του Σπύρου Γιαννιώτη 91. Στην ΕΟΕ εξελέγη ο Νίκος Ξυλούρης με 103 ψήφους έναντι 96 του Δημήτρη Διαθεσόπουλου. Αναπληρωματικό μέλος στην ΕΟΕ εξελέγη πάντως ο Σπύρος Γιαννιώτης.

Στο νέο ΔΣ της ΚΟΕ δεν υπάρχει εκπρόσωπος από την Θράκη ενώ ανάμεσα στους εκλεγέντες ξεχωρίζει και το όνομα του γνωστού δημοσιογράφου Βασίλη Σκουντή. Η παράταξη Γιαννόπουλου εκλέγει 12 άτομα στο νέο ΔΣ και η παράταξη Γιαννιώτη 9, αλλά κανένα από αυτά δεν προέρχεται από σωματείο της Θράκης.

Σε λίγο περισσότερα…