Έβγαλε πάλι μάτια ο Σιώπης, δοκάρι ο captain Μάνταλος στη νίκη της Εθνικής με 2-1 επί της Ονδούρας

Η Εθνική Ομάδα νίκησε με 2-1 την Ονδούρα στην επιστροφή της μετά από 14 χρόνια στην Τούμπα, από έναν αγώνα φιλικό με την Ισπανία που είχε γίνει προς τιμήν του νέου προέδρου της ΕΠΟ Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση.

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ απέναντι στο νεανικό συγκρότημα της Ονδούρας, άλλαξε ολόκληρη την ενδεκάδα (μόνο ο Μάνταλος ξεκίνησε βασικός σε σχέση με την Ισπανία) επιλέγοντας ένα άκρως επιθετικό σχήμα και δίνοντας φανέλα βασικού στον Ντίνο Μαυροπάνο, ο οποίος «έγραψε» την πρώτη συμμετοχή με τα γαλανόλευκα. Ωστόσο και τα δυο τέρματα της Εθνικής έμελλε να τα πετύχει ο Παυλίδης, που χάρισε έτσι μια φιλική νίκη που όμως εχει και την σημασία της για την βαθμολογία της FIFA.

Παρότι επιτελικός χαφ, ο Φαν’τ Σχιπ χρησιμοποίησε τον Μάνταλο που φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού πιο πίσω, δίπλα στον ιδιαίτερα δραστήριο για ακόμη έναν αγώνα Μανώλη Σιώπη. Από τη στιγμή που η Ελλάδα έπαιζε πιο επιθετικά στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, και ο ίδιος ανέβαινε και στο 31′ είχε δοκάρι με σουτ έξω από την περιοχή. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε πιο ψηλά, είχε θετική παρουσία μέχρι που αντικαταστάθηκε στο 83′.

Ο Σιώπης ήταν όπως προαναφέρθηκε από τους πιο δραστήριους παίκτες της Εθνικής. Και ο μοναδικός ανασταλτικός μέσος της ενδεκάδας που παρέταξε ο προπονητής. Από δική του εξαιρετική μπαλιά προς τον Φορτούνη ξεκίνη η φάση του 1-0 για την Ελλάδα. Ο Εβρότης έκλεψε μπάλες, απέφυγε τα λάθη και έκανε δεύτερη διαδοχική μεστή εμφάνιση βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για να είναι στο αρχικό σχήμα της επίσημης αναμέτρησης της Τετάρτης με την Γεωργία.

Ως βασικός ξεκίνησε και ο πρώην παίκτης της Ξάνθης Στράτος Σβάρνας. Αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας και ήταν ο παίκτης που δεν κατάφερε να σταματήσει τον Μπένγκτσον έξω από την περιοχή, με αποτέλεσμα να δεχτεί κίτρινη (ο Ελβετός Ουρς Σνάιντερ του χάρισε την κόκκινη κάρτα) και εντέλει να προέλθει το 1-1 μετά την εκτέλεση του φάουλ, την κόντρα στο τείχος και το σουτ του Ροντρίγκες. Στο 55′ γλίστρησε, αλλά για καλή του τύχη η κεφαλιά του Μπένγκτσον πέρασε άουτ.