Μια 11αδα tips για τον αγώνα ΑΟ Ξάνθη – Εργοτέλης (14:45, LIVE ThrakiSportS)

Η Ξάνθη αντιμετωπίζει στο γήπεδο των Πηγαδίων τον Εργοτέλη στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2 στο πολύ μεγάλο ντέρμπι με άρωμα SL1.

Για να σας βάλουμε στο κλίμα του σημαντικού αγώνα, παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε 11 ενδιαφέρουσες πτυχές αυτής της σημαντικής αναμέτρησης ώστε να την παρακολουθήσετε απρόσκοπτοι.

1. Η Ξάνθη πλέον μετά από έξι παιχνίδια που έχει δώσει με το Μπάμπη Τεννέ στο πάγκο της μετράει 3 νίκες και 3 ισοπαλίες βρισκόμενη στην 4η θέση που την κρατάει στο -4 από την κορυφή και στο -1 από τον σημερινό αντίπαλο της. Δεν έχει δεχτεί γκολ με τον Τεννέ στον πάγκο. Ο Εργοτέλης μετράει αρχικά 3 νίκες και πλέον 3 ήττες σερί με την τελευταία να είναι στο εντός έδρας από την ουραγό ΑΕ Καραϊσκάκης και βρίσκεται έτσι ισόβαθμος στην 2η θέση με τον Λεβαδειακό στο +1 από τον ΑΟΞ.

2. Στην προϊστορία των 9 παιχνιδιών που έχουν πραγματοποιηθεί στα Πηγάδια ανάμεσα στις δυο ομάδες, όλες επιπέδου Α’ Εθνικής, ο ΑΟΞ έχει μικρό προβάδισμα. Δείτε στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε με όλους τους αγώνες με ένα κλικ ΕΔΩ.

3. Οι δυο ομάδες τελευταία φορά έπαιξαν μεταξύ τους στις 6 Φεβρουάριου στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής στο Παγκρήτιο και νικητές σε εκεινο το ματς ήταν οι Κρητικοί με 2-1. Θυμηθείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις στο με ένα κλικ ΕΔΩ. Σε σχέση με εκείνο το παιχνίδι ο Πόποβιτς δεν βρίσκεται στον πάγκο του ΑΟΞ, καθώς άλλαξε προπονητή και μάλιστα λέγεται ότι σε αυτό το ματς ερρίφθη ο κύβος για την αλλαγή.

4. Τέσσερις είναι οι προπονητές που έχουν καθίσει στον πάγκο και των δύο ομάδων – δηλαδή και της Ξάνθης και του Εργοτέλη. Θυμηθείτε το σχετικό αφιέρωμα με ένα κλικ ΕΔΩ.

5. Στο ρόστερ του Εργοτέλη βρίσκονται ο αναντικατάστατος κεντρικός αμυντικός και αρχηγός της ομάδας, Χρήστος Μπάτζιος και ο νεαρός τερματοφύλακας Γιώργος Τζελέπης, που πέρασε και από την Ξάνθη, αμφότεροι με καταγωγή από την Ροδόπη. Επίσης στο προπονητικό τιμ υπάρχουν και δυο παλιοί γνώριμοι από το πέρασμά τους από την Ροδόπη. Δείτε τους με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Η παράδοση του νέου προπονητή του ΑΟΞ Μπάμπη Τεννέ απέναντι στον Εργοτέλη είναι σχεδόν μοιρασμένη. Σε οχτώ αγώνες έχει 2 νίκες και διεκδικεί σήμερα την τρίτη. Συνοπτικά τα αποτελέσματά του με ένα κλικ ΕΔΩ

7. Υπάρχουν και εννιά συνολικά παίκτες που έχουν φορέσει την φανέλα των δυο ομάδων, ανάμεσά τους και ο Γιώργος Τζελεπης που προαναφέρθηκε αλλά και ο Αντώνης Καπνίδης που φέτος πήγε στον ΑΟΞ. Οι έξι είναι Έλληνες και οι τρείς ξένοι εκ των οποίων δύο Αργεντίνοι και ένας Μαυριτανός. Θυμηθείτε το σχετικό αφιέρωμα με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Με σημαντικότερη απουσία αυτήν του Ανδρέα Τάτου αλλά και αρκετές επιστροφές η αποστολή ΑΟΞ. Συνολικά ο Τεννές έχει πάρει 21 παίκτες. Δείτε ποιους με ένα κλικ ΕΔΩ.

9. Τρεις σημαντικές απουσίες έχει ο Εργοτέλης που ταξιδεψε την Παρασκευή για την Ξάνθη. Δείτε αναλυτικά ποιους με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Φαβορί για τo ντέρμπι σύμφωνα με τους μπουκμέικερς είναι η Ξάνθη. Η Novibet δίνει τον άσσο στο 1.72 ενώ η ισοπαλία παίζεται στο 3.15 και το διπλό του Εργοτέλη είναι στο 5.45. Αναλυτικά όλες οι αποδόσεις της αγωνιστικής με ένα κλικ ΕΔΩ.

11. Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Τσακαλίδης (Χαλκιδικής) με βοηθούς τους Διαμάντη (Ηπείρου) και Μάνο (Λάρισας) ενώ 4ος είναι ο Πουλικίδης (Δράμας). Το παιχνίδι αναμένεται να ξεκινήσει στις 14:45 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3 στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής. Δείτε το πρόγραμμα και όλους τους ορισμούς με ένα κλικ ΕΔΩ.