Απόσυρση Νίκα και… χωρίς αντίπαλο νέος πρόεδρος στην ΕΠΟ ο Ζαγοράκης με Θρακιώτες ως στενούς του συνεργάτες

Ο καταγόμενος από την Λυδία Καβάλας ιστορικός αρχηγός της Εθνικής του Euro2004 και νυν ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρής Ζαγοράκης θα είναι οριστικά και χωρίς αντίπαλο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ.

Παίζει… μπάλα μόνος του για την προεδρία της ΕΠΟ αφού παρά πέντε της έναρξης της εκλογικής διαδικασίας, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας, Κωνσταντίνος Νίκας απέσυρε την υποψηφιότητά του και ο πρώην αρχηγός της Εθνικής έμεινε μόνος του στην κούρσα για την ηγεσία της Ομοσπονδίας.

Έτσι ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα εκλεγεί παμψηφεί και θα έχει μάλιστα στη νέα ΕΕ της ΕΠΟ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης Μάνο Γαβριηλίδη και ως αναπληρωματικό μέλος αλλά με αρμοδιότητες στην Ομοσπονδία τον πρόεδρο της ΕΠΣ Έβρου Παντελή Χατζημαρινάκη.

Αναλυτικά η δήλωσή Νίκα:

«Λίγη ώρα πριν από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας μέσω της οποίας θα αναδειχθεί η νέα διοίκηση της ΕΠΟ, θα ήθελα να δηλώσω την απόσυρση της υποψηφιότητάς μου για τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας.

Ούτως ή άλλως η υποψηφιότητά μου δεν έκρυβε την παραμικρή προσωπική φιλοδοξία ή επιδίωξη. Είχε ως μοναδικό στόχο τη διασφάλιση της πραγματοποίησης των εκλογών.

Από την πρώτη στιγμή τόσο η ΕΠΣ Βοιωτίας, όσο και εγώ προσωπικά είχαμε εκφράσει τη στήριξή μας στην ενωτική υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη, βλέποντας στο πρόσωπό του άλλοτε αρχηγού της Εθνικής μας ομάδας τον κατάλληλο άνθρωπο για να πάρει στα χέρια του τις τύχες του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Ως εκ τούτου, δηλώνω ανοικτά την πρόθεσή μου να εμπιστευτώ κι εγώ την ψήφο μου, καλώντας όλες τις δυνάμεις που επιθυμούν την πρόοδο της Ομοσπονδίας και του ποδοσφαίρου της χώρας μας να πράξουν το ίδιο
»