Με πολύ βαρύ βιογραφικό ο πρώτος προπονητής στο κολυμβητικό τμήμα του Λεύκιππου Ξάνθης

Το κολυμβητικό τμήμα του Λεύκιππου Ξάνθης ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με τον καθηγητή φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην κολύμβηση, Γιώργο Πουλαρινό.

Η ανακοίνωση του ξανθιώτικου συλλόγου και οι πρώτες δηλώσεις του Πουλαρινού:

«Ο Α.Ο. Λεύκιππος Ξάνθης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με τον καθηγητή φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην κολύμβηση, Γιώργο Πουλαρινό.

Ο παραπάνω προπονητής του κολυμβητικού μας τμήματος γεννήθηκε το 1982 και είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. με ειδικότητα κολύμβηση και 2η ειδικότητα ναυαγοσωστική. Απέκτησε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από το 2007.

Ήταν κολυμβητής του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας από το 1994 ως το 2000 και στη συνέχεια του ΠΑΟΚ ως το 2003. Κατέκτησε την 9η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων το 2000.
Από το 1997 ως το 2000 κατέκτησε 1η και 2η θέση στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παίδων και Εφήβων, ενώ τις χρονιές 2001-02-03 την 5η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών.
Από το 2002 ως το 2006 ήταν προπονητής στην προαγωνιστική ομάδα του ΠΑΟΚ. Το 2007 προπονητής εκγύμνασης της αγωνιστικής ομάδας του ΠΑΟΚ και παράλληλα υπεύθυνος στην πισίνα στο Δήμο Ωραιοκάστρου (οργάνωση ακαδημιών).

Το 2008 προπονητής της αγωνιστικής ομάδας του ΟΣΦΠ και υπεύθυνος υποδομών στα προαγωνιστικά τμήματα στο Παπαστράτειο και στο Κολυμβητήριο Ναυτικών Δοκίμων, ταυτόχρονα και βοηθός προπονητή (Νίκου Γέμελου) στο κλιμάκιο της Εθνικής ομάδας στο Ζάππειο Κολυμβητήριο (4 αθλητές από αυτούς κέρδισαν πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου με κορυφαίο τον Σπύρο Γιαννιώτη).
Το 2009 προπονητής στην αγωνιστική και προαγωνιστική ομάδα του ΝΟ Καβάλας, ενώ το 2010-2011 προπονητής της αγωνιστικής ομάδας του ΟΣΦΠ. Από το 2012 ως το 2016 προπονητής αγωνιστικής ομάδας Άρτεμις Κορυδαλλού και υπεύθυνος τμημάτων υποδομών(προαγωνιστικής κατηγορίας και ακαδημιών). Το 2017-2018 προπονητής αγωνιστικής και προαγωνιστικής ομάδας στο ΝΟ Καβάλας.

Στην σεζόν 2019-2020 ήταν personal trainer σε κολυμβητές που κάνουν πρωταθλητισμό, με επιτυχίες σε πανελλήνιο επίπεδο αλλά και 4η θέση στο Πανευρωπαικό πρωτάθλημα εφήβων στο Καζάν (Ρωσσία) του αθλητή Ζουμπούλογλου Δημήτρη. Συμμετείχε επίσης στα 4 camp προετοιμασίας της Προεθνικής ομάδας αθλητών που προετοιμάζονται για Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς του Τόκυο. Έχει διατελέσει personal trainer σε αθλητές διαφόρων αθλημάτων για αποκατάσταση από τραυματισμούς στο νερό-εκμάθηση κολύμβησης σε αθλούμενους. Έχει παρακολουθήσει διαχρονικά σεμινάρια διατροφής, εκγύμνασης στο νερό, aqua aerobic, αποκατάσταση από τραυματισμούς, προπονητικής και άλλα.

Είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Κολύμβησης Υδατοσφαίρισης Συγχρονισμένης Κολύμβησης Καταδύσεων(Σ.Ε.Π.Κ.Υ.Σ.Κ.Κ.)»

Ο Γιώργος Πουλαρινός έκανε τις πρώτες δηλώσεις του στην επίσημη σελίδα του συλλόγου:

Για τα οφέλη της κολύμβησης: «Η κολύμβηση χαρακτηρίζεται από πολλούς γιατρούς και παιδαγωγούς ως το ιδανικότερο άθλημα για την ανάπτυξη της υγείας (σωματικής και ψυχικής) των παιδιών και νέων. Η ενασχόληση με την κολύμβηση έχει μόνο θετικά οφέλη. Βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική λειτουργία, την μυική ενδυνάμωση,την ελαστικότητα,αυξάνει την άμυνα του οργανισμού, συμβάλλει στην αρμονική σωματική ανάπτυξη και αποτρέπει την οστεοπόρωση και τους τραυματισμούς, καθώς είναι μία ολοκληρωτική άσκηση. Παράλληλα μειώνει – εκτονώνει το άγχος, αυξάνει την αυτοπεποίθηση, την αντίληψη,τη συγκέντρωση και την προσοχή. Επίσης καταργεί το φόβο του νερού και βελτιώνει τη γνώση κατά του πνιγμού δημιουργώντας παράλληλα μία αίσθηση ασφάλειας.»

Για τους στόχους του κολυμβητικού τμήματος του Λεύκιππου:
«Σκοπός του νεοσύστατου τμήματος είναι η διάδοση και ανάπτυξη των αθλημάτων της κολύμβησης, η διαπαιδαγώγηση των αθλητών βασισμένη σε υγιείς αρχές συναγωνισμού, η προσπάθεια δημιουργίας πρωταθλητών μέσα από την σωστή εκπαίδευση και υλικοτεχνική υποδομή και η αξιοποίηση των σωματικών, διανοητικών και ψυχικών δυνατοτήτων τους. Ακόμη, η εφαρμογή ενός ενιαίου προπονητικού προγραμματισμού για την προοδευτική βελτίωση των ικανοτήτων των αθλητών-τριών ανάλογα με την ηλικία τους, η δια βίου άθληση και η δημιουργία σωστού περιβάλλοντος όπου οι αθλητές και αθλούμενοι να περνούν ευχάριστα και δημιουργικά τις ελεύθερες ώρες τους.
Η κολύμβηση θεωρείται το πολυπληθέστερο ατομικό άθλημα στην Ελλάδα και το τελευταίο διάστημα δέχτηκε μεγάλο πλήγμα λόγω του Covid-19. Αν και επιστημονικές έρευνες αναφέρουν ότι το άθλημα της κολύμβησης είναι από τα ασφαλέστερα για τη μετάδοση της νόσου με ελάχιστα κρούσματα και σχεδόν μηδενική μεταδοτικότητα, οι αθλητές μας αναγκάστηκαν για πρώτη φορά να μείνουν εκτός νερού, για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Πλέον,τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ, πραγματοποιήθηκε η έναρξη των προπονήσεων γεμίζοντας χαμόγελα και ικανοποίηση τους πρωταγωνιστές του υγρού στίβου, τους αθλητές-τριες μας.»