Δεν επιβεβαιώνεται (ακόμα) παραίτηση Νικολόπουλου από το ΔΣ της ΕΟΚ – Όλο το παρασκήνιο

Συμπληρώθηκαν όχι δύο αλλά πλέον τέσσερα 24ωρα από την οργισμένη επιστολή του προέδρου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκου Νικολόπουλου, με την οποία είχε προαναγγείλει την παραίτησή του από το ΔΣ της ΕΟΚ, ωστόσο πηγές από την Ομοσπονδία αναφέρουν στο ThrakiSportS ότι αν και παρήλθε σχεδόν η Παρασκευή, επιστολή παραίτησης δεν εστάλη.

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ στην επιστολη της Δευτέρας ανέφερε μεταξυ άλλων: «Καλώ όλους τους συναδέλφους του Δ.Σ. να ζητήσουμε έκτακτη εκ νέου σύγκλιση εντός 2 ημερών του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να οδηγηθεί η Ομοσπονδία σε εκλογές εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών , με τη χρήση της πλατφόρμας Ζευς, για να αποφύγουμε πιθανή διοίκηση πρωτοδικείου με ότι αυτό συνεπάγεται για το Ελληνικό Μπάσκετ. Δηλώνω ότι αν δεν γίνουν δεκτά τα παραπάνω, παραιτούμαι από μέλος του Δ.Σ. μη θέλοντας να συμβάλω στον κατήφορο του ελληνικού μπάσκετ που δρομολογείται».

Οι δύο ημέρες πέρασαν, όπως προαναφέρθηκε φτάσαμε στις τέσσερις και ακόμα σύγκλιση ΔΣ δεν έγινε αφού η πλειοψηφία των άλλων μελών δεν φάνηκε να ανταποκρίνεται στο αίτημα. Ωστόσο υπάρχει ακόμα περιθώριο να συμβεί αυτό μέσα στις επόμενες 4-5 μέρες, προφανώς με πρωτοβουλία του ίδιου του Βασιλακόπουλου ως προέδρου ή άλλων δέκα μελών του ΔΣ. Μικρή πιθανότητα, αλλά τυπικά υπάρχει.

Η τελευταία τροπολογία Αυγενάκη προέβλεψε ότι Ομοσπονδίες που δεν είχαν προβλέψει το ηλεκτρονικό σύστημα Ζευς μπορούν να διεξαγάγουν τις εκλογές τους με αυτό μέχρι και τις 10 Απριλίου ενώ το καταστατικό της ΕΟΚ προβλέπει ουσιαστικά ένα 10ημερο πριν κατάθεση υποψηφιοτήτων. Συνεπώς για να ειπωθεί οριστικά ότι δεν έγιναν εκείνα που ζητούσε ο Νικολόπουλος ώστε να υποβάλει παραίτηση, πρέπει να φτάσουμε στην 31η Μαρτίου ουσιαστικά.

Με το που θα περάσει αυτή η ημερομηνια που τυπικά είναι και η τελευταία της παρούσας θητείας του απερχόμενου ΔΣ, ανά πάσα στιγμή ο Βασιλακόπουλος και οι σύμβουλοί του θα μπορούν να κηρυχθούν έκπτωτοι με προσφυγή οποιουδήποτε σωματείου. Κάπου εκεί λοιπόν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα πρεπει να αναμένουμε και την επίσημη κατάθεση της παραίτησης του Νικολόπουλου.

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ δεν θα θελήσει και για λόγους ευθιξίας να κηρυχθεί έκπτωτος, αλλά ακόμα δεν έχει παραιτηθεί παλεύοντας ως μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ για τα πιστεύω του, που είναι η ανατροπή της τελευταίας απόφασης για να οριστουν οι εκλογές στις 23 Μαΐου. Μιας απόφασης που ανακοινώθηκε ότι ήταν ομόφωνη, αλλά αποδείχθηκε (όχι μόνο από την στάση του Νικολοπουλου) ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν αλήθεια.