Euro 2023: Ενδεκαδάτοι Θυμιάνης – Ιωαννίδης αλλά η Εθνική Ελπίδων κόλλησε στο μηδέν με Κύπρο

Με απώλεια από την πρεμιέρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για τον 4ο όμιλο της προκριματικής φάσης του EURO 2023 η Εθνική Ελπίδων, καθώς έμεινε στο 0-0 με την Κύπρο στο «Απ. Νικολαΐδης».

Βασικοί στο αρχικό σχήμα που παρέταξε ο Γιάννης Γκούμας αγωνίστηκαν τόσο ο μέσος της Ξάνθης Κώστας Θυμιάνης στον χώρο του άξονα, όσο και ο Κομοτηναίος επιθετικός του Παναθηναϊκού Φώτης Ιωαννίδης· στην αιχμή της επίθεσης.

Ο νεαρός θρακιώτης επιθετικός ήταν ο πρωταγωνιστής της σπουδαιότερης χαμένης ευκαιρίας της Εθνικής μόλις στο 9′, καθώς από δικό του σουτ η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κίτου. Ο Ιωαννίδης είχε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία ώστε να σκοράρει και να βάλει μπροστά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο 66′, όταν το εν κινήσει πλασέ που επιχείρησε απομακρύνθηκε ενστικτωδώς από τον πορτιέρε των Κυπρίων.

Γενικότερα, το παιχνίδι δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας· έχοντες λίγες φάσεις και την Εθνική παρότι είχε για περισσότερη ώρα την κατοχή, ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της ανούσια.

Την επόμενη (2η) αγωνιστική η Εθνική U21 θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας το Λιχτενστάιν, αγώνας που θα διεξαχθεί στις 5 Ιουνίου (5/6).