200 χρόνια Ελλάδα: Η οικογένεια του Αρίωνα Ξάνθης εύχεται για την εθνική μας επέτειο

Η οικογένεια του Αρίωνα Ξάνθης με μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εύχεται στους Έλληνες και τις Ελληνίδες για την εθνική επέτειο των 200 χρόνων από την επελευθέρωση της χώρας μας.

Το μήνυμα αναφέρει:

Όλη η οικογένεια του ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, για την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, αποτίει φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι αν και σκλαβωμένοι διατήρησαν άσβεστη την φλόγα της ελευθερίας, για περισσότερο από 400 χρόνια. Μόνοι, εναντίον πολυπληθέστερου και πανίσχυρου αντιπάλου, άοπλοι, πεινασμένοι, ρακένδυτοι και εξαθλιωμένοι, επαναστάτησαν και πολέμησαν για την πατρίδα, χαρίζοντας στις επόμενες γενεές την πολυπόθητη ελευθερία. Αγώνας που διήρκησε σχεδόν 130 χρόνια και ολοκληρώθηκε με την προσάρτηση των Δωδεκανήσων στο Ελληνικό Κράτος στις 9 Ιανουαρίου 1948.
Ποταμοί αίματος και θυσίες αθώων ανθρώπων δεν πτόησαν το ηθικό και τον πόθο των Ελλήνων για την Ελευθερία.Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή», είχε γράψει στο Θούριό του ο Ρήγας Φερραίος ο Βελεστινλής.
Ο ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, εύχεται επίσης, όσο το δυνατόν γρηγορότερα να ελευθερωθούμε από τον αόρατο εχθρό του covid-19 και να βγούμε αλώβητοι!
Ας σταθούμε απέναντί του με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, έχοντας σύμμαχο την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
Διατελούμε με τιμή,
ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ