Με στόχο την επιστροφή της Θράκης και της Περιφέρειας στον χάρτη του βόλεϊ η υποψηφιότητα Κεμανετζή στην ΕΟΠΕ

Οι εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας για την ανάδειξη νέας διοίκησης έχουν ορισθεί για τις 27 του Μάρτη με την Θράκη να στρέφει το ενδιαφέρον της λόγω και της παρουσίας του Ειρήναρχου Κεμανετζή, Μέλος του ΔΣ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, προέδρου της ΕΣΠΕΘΡ και υποψηφίου με την παράταξη του Γιώργου Καραμπέτσου.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας μίλησε στο ThrakiSportS για την απόφαση του να συμμετάσχει στις φετινές εκλογές της ΕΟΠΕ απαντώντας και σε όλα τα ερωτήματα για την επόμενη ημέρα της πιθανής εκλογής και του ίδιου αλλά και της παράταξης Καραμπέτσου.

Το μέλος του ΔΣ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης αναφέρθηκε αρχικά στην απόφαση του να συμμετάσχει στις φετινές εκλογές της ΕΟΠΕ. «Την απόφαση για την συμμετοχή μου στις εκλογές την πήραμε μαζί με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, καθώς θεωρήσαμε ότι μια ιστορική ομάδα σαν τον Εθνικό θα πρέπει να έχει εκπρόσωπο στις εκλογές και αν όλα πάνε καλά και στο ΔΣ της νέας διοίκησης. Φυσικά εκπροσωπώ και την Ένωση στην οποία είμαι Προέδρος και όλους τους συλλόγους της».

Μιλώντας για την επιλογή του να βρεθεί στο ψηφοδέλτιο του νυν Προέδρου της ΕΟΠΕ, Γεώργιου Καραμπέτσου δήλωσε χαρακτηριστικά: “Υπήρξαν αρκετές συζητήσεις και κουβέντες, ακούσαμε το όραμα και τις προτάσεις του κ. Καραμπέτσου και έτσι αποφασίσαμε να συνεχίσουμε μαζί. Με τον κ. Καραμπέτσο συνεργάζομαι εδώ και πολύ καιρό και λόγω της ιδιότητας μου ως Πρόεδρος της ΕΣΠΕΘΡ, οπότε η επικοινωνία μας ήταν άμεση και πολύ καθαρή”.

Για την επόμενη ημέρα, εφόσον ο ίδιος και η παράταξη “Πρώτα το Βόλεϊ” αναδειχθούν εκ νέου στην διοίκηση της ΕΟΠΕ, αναφέρει: «Η επόμενη ημέρα πάντα είναι δύσκολη, με πολλές απαιτήσεις αλλά και ευθύνη. Για να πετύχουμε θα χρειαστούμε συμμαχίες, συμπράξεις, αγαστή συνεργασία αλλά να κάνουμε και καμιά φορά πίσω γιατί τέλειοι δεν είμαστε. Σίγουρα παραπάνω θα μπορούμε να πούμε με την επανεκλογή μας».

Ερωτώμενος από το ThrakiSportS για τους στόχους όσον αφορά την Θράκης δηλώνει: «Φυσικά η Θράκη, η Ανατολική Μακεδονία και η Περιφέρεια γενικότερα είναι κομμάτια που μας απασχολούν και πριν και τώρα. Στόχος μου και στόχος μας είναι να βάλουμε αυτές τις περιοχές στον χάρτη ξανά του βόλεϊ, όπως παλιά. Θέλουμε και γι΄ αυτό θα παλέψω να επιστρέψει η Θράκη στο νούμερο ένα και στην κορυφή, λόγω της ιστορίας και όλων αυτών που έχει προσφέρει στο ελληνικό βόλεϊ και φυσικά και δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν. Εννοείται ότι και συνολικά το ελληνικό βόλεϊ είναι το κύριο μέλημα μας».

Τέλος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ιστορικές ομάδες έμειναν εκτός του Μητρώου και συνεπώς εκτός εκλογικών διαδικασιών. «Είναι ένα γεγονός που με στενοχωρεί. Από την πρώτη στιγμή αναφέραμε σαν Ένωση στα σωματεία την αναγκαιότητα της ένταξης στο Μητρώο, έτσι ώστε να προχωρήσουν τις απαραίτητες ενέργειες για να ενταχθούν σε αυτό, βοηθώντας κιόλας όπου μπορούσαμε. Πολλοί θα πουν ότι το κάναμε για τις εκλογές, κάτι που δεν έχει βάση καθώς η υποψηφιότητα μου ανακοινώθηκε αρκετά μετά από το κλείσιμο του Μητρώου και ήταν μια απόφαση της τελευταίας στιγμής ενώ σίγουρα δεν ξέραμε και ποιες ομάδες θα έμπαιναν. Η ένταξη στο Μητρώο δεν έχει καμία σχέση με τις εκλογές γιατί κρύβει άλλα αρνητικά σενάρια για τις ομάδες που δεν εντάχθηκαν, όπως η είσοδος σε γήπεδα και η χρηματοδότηση από την Πολιτεία είναι κάποια χαρακτηριστικά. Ελπίζω να αρθούν όσα κολλήματα υπάρχουν και όσες ομάδες έμειναν έξω να μπουν άμεσα».