Προτάθηκε καί σε ΑΕΚ καί σε ΠΑΟ καί σε ΠΑΟΚ ο Ράσταβατς αλλά διεκδικεί ανανέωση και ο Αστέρας

Εντυπωσιακή πορεία πραγματοποιεί φέτος ο Αστέρας Τρίπολης και ο Μίλαν Ράσταβατς έχει βάλει το χεράκι του για ό,τι βλέπουμε. Του πιστώνεται, άλλωστε, αυτό από τους πάντες.

Οι Αρκάδες όχι απλά μπήκαν στα πλέι οφ, κάτι που ήταν εξ αρχής ο στόχος τους, αλλά δείχνουν και πως δεν θα είναι κομπάρσοι. Στόχος λένε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, δηλαδή η είσοδος στην τετράδα. Ακόμη και εάν στο τέλος ο Αστέρας Τρίπολης δεν τα καταφέρει, είναι δεδομένο ότι ο Ράσταβατς έχει πάρει τα απαραίτητα credits για τη δουλειά του.

Γι’ αυτό και η κίνηση ώστε να παραμείνει έχει ήδη γίνει. Οι πληροφορίες από την Αρκαδία που μεταφέρει το Sportime αναφέρουν πως ο Σέρβος κόουτς είναι αρκετά ικανοποιημένος με όσα έχει βρει στην Τρίπολη. Το σκέφτηκε για το βήμα παραπάνω, αλλά μάλλον αυτό θα αργήσει λίγο. «Τα όσα άκουσε από διάφορους ήταν λόγια του αέρα σε πρώτη φάση. Κάτι χειροπιαστό δεν υπήρξε με αποτέλεσμα οι πιθανότητες παραμονής του να είναι πλέον σημαντικά αυξημένες» αναφέρει το Sportime.

«Κατά μία πηγή, μάλιστα, Αστέρας Τρίπολης και Μίλαν Ράσταβατς προφορικά τα έχουν ήδη βρει. Προφανώς και μέχρι να πέσουν οι υπογραφές, τα πάντα μπορούν να αλλάξουν. Ωστόσο, όλα δείχνουν πως η επιτυχημένη συνεργασία των δύο πλευρών θα συνεχιστεί» συμπληρώνει το Sportime.

Την ίδια ώρα ωστόσο το Contra σημειώνει ότι ο Ράσταβατς είναι προτεινόμενος σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου: «Αυτός ο καταφερτζής Σέρβος Μίλαν Ράσταβατς, ο οποίος από τότε που ξεκίνησε την πορεία του ως πρώτος προπονητής, τον Ιανουάριο του 2015, έχει καταφέρει κάτι που είναι σπάνιο. Ουδέποτε έχει απολυθεί μεσούσης της σεζόν, γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι τις αποστολές που ανέλαβε, τις έφερε εις πέρας.

Ο 47χρονος σήμερα τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης, έγινε -από δεύτερος- ο πρώτος προπονητής της Ραντνίτσκι, στα μισά της σεζόν 2014-15. Έβγαλε τη χρονιά με επιτυχία κι ανέλαβε να ‘χτίσει’ την επόμενη, την οποία επίσης ολοκλήρωσε. Τον Ιούλιο του 2017 κι ενώ ήταν ο ‘assistant’ στην Εθνική Σερβίας, τον έφερε στην Ελλάδα ο νυν chief scout και υπεύθυνος των Ακαδημιών της ΑΕΚ, Γιάννης Παπαδημητρίου. Άρχισε και τελείωσε δύο σεζόν στην Ξάνθη, δίχως ποτέ να νιώσει ιδιαίτερη αμφισβήτηση.

Τον Δεκέμβριο του 2019, για δεύτερη φορά στην καριέρα του στα μισά της σεζόν, κλήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης για να συμμαζέψει την κατάσταση μιας ομάδας που είχε χάσει εντελώς τον αγωνιστικό προσανατολισμό της. Ο Ράσταβατς είναι ακόμα εκεί, στη δεύτερη χρονιά πλέον, έχοντας οδηγήσει τους Αρκάδες στα πλέι οφ και δίχως ιδιαίτερη απαίτηση, θα κοιτάξει μήπως προκύψει η συγκυρία να προσπεράσει δύο αντιπάλους για να κάνει το ανέλπιστο, ‘ταξιδεύοντας’ τον Αστέρα στην Ευρώπη. Λογικό είναι λοιπόν, ειδικότερα αν δούμε ποιοι παίρνουν τις ευκαιρίες να κοουτσάρουν μεγάλες ελληνικές ομάδες τα τελευταία χρόνια, να αποτελεί μια σοβαρή υποψηφιότητα για την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό καθώς έχει προταθεί και στους 3 ενόψει καλοκαιριού. Και γιατί όχι;

ΑΕΚ – Όσο τον ξέρει ο Παπαδημητρίου: Ουδείς άλλος τον γνωρίζει τόσο… Είναι ο άνθρωπος που τον έφερε στην Ελλάδα, ο οποίος κατέχει πλέον καίριο πόστο και λόγο στην ‘Ένωση’ και παρά τις όποιες διαψεύσεις, δεδομένα το όνομα του Ράσταβατς έχει συζητηθεί -και από εκείνον- εντός ΑΕΚ. Και γιατί να προξενεί εντύπωση; Άξιζαν μήπως παραπάνω την ευκαιρία κάποιοι τύποι όπως ο Καρντόσο και ο Μοράις; Ή μήπως εμφάνισε κάποια ξεχωριστή ιδέα στο τραπέζι ο Καρέρα όταν ανέλαβε να παρουσιάσει κάτι δικό του το περασμένο καλοκαίρι; Να μην ξεχνάμε επίσης ότι, ΑΕΚ και διαψεύσεις έχουν πολλάκις τσακωθεί με την αλήθεια. Τον Γενάρη είχαμε επίσης τέτοιου είδους ακυρωτικές τοποθετήσεις σύμφωνα με τις οποίες την ομάδα δεν ενδιέφεραν τερματοφύλακες και στόπερ, παρά μόνο δεξιός μπακ. Στην πορεία αποδείχθηκε ότι είχαν γίνει επαφές με 5-6 άτομα για κάθε μία από τις δύο αυτές θέσεις. Άλλο που δεν ήρθε κανείς…

ΠΑΟΚ – Γιατί δηλαδή είναι καλύτερος ο Γκαρσία; Η πορεία του ΠΑΟΚ στα πλέι οφς, θα κρίνει την επόμενη ημέρα στον πάγκο της ομάδας. Όση στήριξη κι αν ο οργανισμός ‘απλώσει’ γύρω από τον Πάμπλο Γκαρσία επειδή είναι ένα ‘τοτέμ’ για το σύλλογο, ενδεχόμενη αποτυχία θα προκαλέσει επιπλέον τριγμούς και το πιθανότερο, αλλαγές. Σε περιόδους ‘παχέων αγελάδων’, ο σύλλογος θα αναζητούσε ακριβό προπονητή στο εξωτερικό, όμως με έσοδα περιορισμένα και αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα και τον ΠΑΟΚ να έχει πάντοτε στη σκέψη του ότι θα πρέπει να παραμείνει ταπεινός για να μην αντιμετωπίσει νέα προβλήματα με το ‘Financial Fair Play’, μια λύση σαν αυτή του Ράσταβατς εμπεριέχει το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο.

Παναθηναϊκός – Μια φρέσκια ιδέα κόντρα στο παλιό: Η συμβίωση με τον Λάζλο Μπολόνι, είναι κατά περιπτώσεις αποτελεσματική και κατ’ άλλες ανυπόφορη. Αυτά τα ‘πάνω-κάτω’ στα αποδυτήρια, φέρνουν και τη διόλου πειστική εικόνα στο γήπεδο. Θεωρείται απίθανο να παραμείνει ο Ρουμάνος τεχνικός στον πάγκο της ομάδας μετά το ερχόμενο καλοκαίρι και ήδη στον Γιάννη Αλαφούζο έχουν φτάσει πολύ καλές συστάσεις για τον ταπεινό, χαμηλών τόνων και δουλευταρά προπονητή του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος σε όλες τις ομάδες που δοκιμάστηκε, είχε πάντοτε ΄δεμένα’ αποδυτήρια και σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές που κρατούσαν τη σωστή ισορροπία μεταξύ κατανόησης, φιλίας και προπονητικού σεβασμού. Θα έλεγε κάποιος ότι ο Ράσταβατς είναι ιδανική περίπτωση για το ‘Τριφύλλι’, να εμπιστευτεί έναν προπονητή με δίψα και χρόνια καριέρας μπροστά του και να βγει κερδισμένος μέσα από τη συνεχή πρόοδό του και την ευκαιρία που κάθε φέρελπις τεχνικός αξίζει στην καριέρα του».