Τρίτο αναπληρωματικό μέλος της Ομοσπονδίας Γυμναστικής εξελέγη ο Νεκτάριος Κελεσίδης

Ο Θανάσης Σταθόπουλος εξελέγη το μεσημέρι της Κυριακής νέος πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, αντικαθιστώντας τον επί 14ετία επικεφαλής, Θανάση Βασιλειάδη.

Η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΓΟ πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, με τηλεδιάσκεψη μέσω της εφαρμογής “ Zoom”, σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας, και με την συμμετοχή 93 σωματείων-μελών με δικαίωμα ψήφου και άλλων 16 χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Οι αρχαιρεσίες διενεργήθηκαν ηλεκτρονικά μέσω της «Ψηφιακής Κάλπης ΖΕΥΣ», με τον Θανάση Σταθόπουλο να συγκεντρώνει 36 ψήφους, έναντι 30 του Νίκου Προβιά και 27 του Χρήστου Ψαθά. Οι δύο υποψήφιοι που δεν εξελέγησαν έλαβαν άνω του 25% των ψήφων, όπερ σημαίνει ότι καταλαμβάνουν θέση στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας.

Σε αυτό εξελέγησαν επίσης οι Κωνσταντίνος Πανταζής (50 ψήφοι), Ειρήνη Αϊνδιλή (42), Ειρήνη Μανδραβέλη (41), Αβραάμ Σαπρανίδης (40), Ελένη Τζαβάρα (38), Κωνσταντίνα Δήμα (37), Δημήτρης Τσεγκέλης (34), Γιάννης Παυλάκης (32), Ελένη Μιχοπούλου (30), Σπύρος Σκλάβος (30), Θέμις Χαρίτου (27), Σταυρούλα Κουβάτσου (27). Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Δημοσθένης Ταμπάκος (27 ψήφοι), Δημοσθένης Χρυσοσπάθης (25), Νεκτάριος Κελεσίδης (24), Έλενα Καϊτεζίδου (23), Αθανασούλα Λαμπροπούλου-Συροπούλου (23).

Συνεπώς ο Εβρίτης υποψήφιος του ΟΕΓΑ Νεκτάριος Κελεσίδης θα είναι τρίτο αναπληρωματικό μέλος και θα γίνει τακτικό εφόσον για κάποιον λόγο την προσεχή τετραετία χάσουν την ιδιότητα μέλους τρία από τα μέλη του νεοεκλεγέντος ΔΣ. Στις εκλογές o Κελεσίδης είχε στηρίξει τον Νίκο Προβιά για την προεδρία. Το νέο ΔΣ, το οποίο βάσει του νέου νόμου θα συμπληρωθεί με έναν εκπρόσωπο των αθλητών, θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την Δευτέρα (22/3).

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΓΟ, Θανάσης Βασιλειάδης, εξελέγη στη θέση του τακτικού εκπροσώπου της ομοσπονδίας στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, επικρατώντας οριακά της Ελένης Μιχοπούλου (46 ψήφοι έναντι 44). Αναπληρωματικός εκπρόσωπος στην ΕΟΕ εξελέγη ο Κωνσταντίνος Πανταζής με 53 ψήφους, έναντι 35 του Νίκου Προβιά.

Εξάλλου, ο διοικητικός απολογισμός της ΕΓΟ για το έτος 2020 εγκρίθηκε με 71 ψήφους υπέρ, 11 ψήφους κατά και 5 λευκά, ενώ ο οικονομικός απολογισμός της περασμένης χρονιάς έγινε επίσης δεκτός κατά πλειοψηφία, με 65 ψήφους υπέρ, 10 ψήφους κατά και 6 λευκά.
  
Τέλος, στην τριμελή Εξελεγκτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας εξελέγησαν οι Νικόλαος Μουστάκης (74 ψήφοι), Μάριος Τσορμπατζίδης (74), Βασιλική Βλάχου (63), με αναπληρωματικό μέλος τον Αναστάσιο Καλπαξή (33), ενώ στην πενταμελή Δικαστική Επιτροπή εξελέγησαν κατά σειρά οι Έλενα Κοσμίδου (47 ψήφοι), Αγγελική Κανελλοπούλου (42), Αλεξάνδρα Γουρζή (40), Άλκης Ζαβερδινός (36), Παναγιώτα Κουμάντου (36).