Μια 11αδα tips για τον αγώνα Χανιά – ΑΟ Ξάνθη (14:45, LIVE ThrakiSportS)

Η Ξάνθη βρίσκεται για δεύτερη φορά φέτος στην Κρήτη όπου θα αναμετρηθεί με τα Χανιά στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2.

Για να σας βάλουμε στο κλίμα του σημαντικού αγώνα, παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε 11 ενδιαφέρουσες πτυχές αυτής της σημαντικής αναμέτρησης ώστε να την παρακολουθήσετε απρόσκοπτοι.

1. Ο ΑΟΞ προέρχεται από ένα σερί τριών νικηφόρων αποτελεσμάτων στα τελευταία τρία παιχνίδια και από το -11 που βρίσκονταν μακριά από την κορυφή πριν δύο εβδομάδες τώρα είναι στο -2 και έχει μάλιστα την ευκαιρία να προσπεράσει τον μέχρι σήμερα πρωτοπόρο Εργοτέλη που ηττήθηκε το Σάββατο από την ουραγό ΑΕ Καραϊσκάκης. Στο τελευταίο παιχνίδι η Ξάνθη νίκησε την Τετάρτη τον Λεβαδειακό με 1-0 και ανέβηκε στην 4η θέση.

2. Τα Χανιά προέρχονται από τη μεγάλη νίκη με 1-0 στο Ηράκλειο απέναντι στον Εργοτέλη χάρις το γκολ του Δημητριάδη στις καθυστερήσεις. Βρίσκονται στην 7η θέση και στο -5 από τον ΑΟΞ αλλά θέλουν τη νίκη για να ξαναπροσπεράσουν την Παναχαϊκή και να βρεθούν εντός της προνομιουχου για τα πλέι οφ εξάδας.

3. Μόνο δύο είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων, όπως έδειξε μια σχετική έρευνα του ThrakiSportS. Επιπλέον, ένας ήταν ο προπονητής που έχει κάτσει στον πάγκο και των δυο ομάδων μέχρι να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Χανίων ο Νίκος Παπαδόπουλος. Θυμηθείτε το σχετικό αφιέρωμα  με ένα κλικ ΕΔΩ.

4. Οι δυο σημερινοί αντίπαλοι πριν ενάμισι μήνα έπαιξαν στην Ξάνθη για την 4η αγωνιστική του α’ γύρου όπου αναδείχθηκαν ισόπαλες με 0-0. Σε σχέση με το παιχνίδι ούτε ο Πόποβιτς ούτε ο Βοσνιάδης είναι στον πάγκο, αφού και οι δυο ομάδες άλλαξαν προπονητή.

5. Το απόγευμα του Σαββάτου ταξίδεψε η ομάδα της Ξάνθης στην Κρήτη με τον προπονητή Μπάμπη Τεννέ να έχει στην διάθεσή του συνολικά 23 ποδοσφαιριστές. Απουσιάζει ο τραυματίας Ανδρέας Τάτος όπως και ο Γιάννης Στάθης, οι δυο πρώτοι αρχηγοί δηλαδή. Αν και υπήρχε πληροφορία ότι δεν θα μετέχουν της αποστολής και οι Ιτσο και Μπριλάντε, τελικά ταξίδεψαν. Δείτε την αποστολή του ΑΟΞ με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Εννιά είναι οι απουσίες που έχει η ομάδα των Χανιών από τους οποίους οι 7 είναι τραυματίες και ένας είναι τιμωρημένος. Οπότε ο πρώην παίκτης του ΑΟΞ και νυν προπονητής των Χανίων Νίκος Παπαδόπουλος επέλεξε να έχει στην αποστολή του 21 ποδοσφαιριστές με τους 2 πρώην του Πανθρακικού, Άγγελο Ζιούλη και Κώστα Πλέγα να δηλώνουν παρόντες. Δείτε τους 21μελής αποστολή με ένα κλικ ΕΔΩ.

7. Η παράδοση του νέου προπονητή του ΑΟΞ Μπάμπη Τεννέ απέναντι στις ομάδες των Χανίων είναι υπέρ του. Σε επτά παιχνίδια που έχει βρεθεί αντιμέτωπος έχει νικήσει 6 φορές και μια φορά ήρθε ισόπαλος. Δείτε το αφιέρωμα με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Φαβορί για το παιχνίδι σύμφωνα με τους μπουκμέικερς είναι ο ΑΟΞ αλλά με υψηλές αποδόσεις! Το διπλό δίνει κοντά στο 2.00, η ισοπαλία είναι στο 3.00 και ο άσσος στο 4.25. Δείτε τις αποδόσεις με ένα κλικ ΕΔΩ.

9. Προπονητής στα Χανιά είναι ο Νικος Παπαδόπουλος που ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την Ξάνθη και βοηθός προπονητή ο Θάνος Χατζηαθανασίου που πέρσι ήταν αναλυτής αγώνων στον ΑΟΞ στο επιτελείο του Κίκε Ραμίρεθ. Θυμηθείτε το σχετικό θέμα με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Βαγγέλης Γρατσάνης του Συνδέσμου Τρικάλων με βοηθούς τους Γαρεφαλάκη της ΕΠΣ Ηρακλείου και Φραγκούλη της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Τσαμούρης της ΕΠΣ Πειραιά. Δείτε όλους τους ορισμούς με ένα κλικ ΕΔΩ.

11. Το παιχνίδι στα Περιβόλια ανάμεσα σε Χανιά και ΑΟΞ για την 13η αγωνιστική θα ξεκινήσει στις 14:45 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3. Παράλληλα την ίδια ώρα αγωνίζονται ΟΦ Ιεράπετρας – Ιωνικός και Λεβαδειακός – ΑΟ Τρίκαλα. Ενώ λίγο πιο νωρίς στις 14:00 κοντράρονται Διαγόρας Ρόδου – Δόξα Δράμας. Από το Σάββατο είχαμε τις νίκες του ΑΕ Καραϊσκάκης μέσα στο Παγκρήτιο επί του Εργοτέλη και της Παναχαϊκής επί του Απόλλωνα Λάρισας. Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία μετά από τα αποτελέσματα του Σαββάτου με ένα κλικ ΕΔΩ.