Κατηγορηματικός ο Χρήστος Βαχαρίδης: «Οι ακαδημίες πρέπει να ανοίξουν χτες»

Ο τεχνικός του Λεύκιππου Ξάνθης Χρήστος Βαχαρίδης, μίλησε στην on line εκδήλωση «Φωνή στον Αθλητισμό» του «ΠΑΣ Αντίκας», με θέμα τις επιπτώσεις του Covid-19 στον επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό αλλά και τους τρόπους επανένταξης των αθλητών στις αθλητικές δραστηριότητες.

Ο Βαχαρίδης ανέφερε την κρισιμότητα της απόφασης για άμεση επανεκκίνηση των ακαδημιών, έστω και σε ανοιχτό γήπεδο, ενώ αποκάλυψε την αγωνία των γονιών για τους μικρότερους αθλητές, αλλά και την δυσαρέσκεια των αθλητών του ανδρικού τμήματος.

Αρχικά ανέφερε για τον στόχο του Λεύκιππου σαν ένα νέο σύλλογο, με την ίδρυσή του προ πενταετίας: «Στόχος του Λεύκιππου είναι να ενισχύσει τις ακαδημίες και να υπάρξει μια σύνδεση με το ανδρικό τμήμα. Δηλαδή δημιουργήσουμε ένα μπασκετικό κορμό και να στελεχώνουμε το ανδρικό τμήμα από τους μικρότερους αθλητές. Δυστυχώς με τις διακοπές ενδεχομένως να πάνε πίσω τα παιδιά των μικρότερων κατηγοριών και ενδεχομένως να χάσουμε κάποιες φουρνιές

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε για τις συνέπειες της διακοπής λόγω του Covid-19 στον σύλλογο, μετά από σχετική ερώτηση: «Στα παιδιά του ανδρικού τμήματος υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για το πως κύλησε η χρονιά. Φυσικά δεν φταίει κάποιος συγκεκριμένα. Οι γονείς των παιδιών της ακαδημίας μόλις μας βλέπουν μας ρωτάνε πότε θα ξεκινήσουμε και υπάρχει και σε αυτούς μια αγωνία. Δεν έχω να προσθέσω πολλά. Με έχουν καλύψει σε μεγάλο βαθμό οι προηγούμενοι ομιλητές.»

Τέλος, ως αναφορά την επανεκκίνηση ανέφερε: «Είναι ένα σοβαρό ζήτημα που πρέπει να το προσέξουμε πάρα πολύ. Εγώ θέλω να εστιάσω σε δύο κομμάτια, στις ακαδημίες και στο ανδρικό τμήμα. Πιστεύω ότι οι ακαδημίες πρέπει να ανοίξουν χτες. Όχι αύριο, χτες! Έπρεπε ήδη να είχαν ξεκινήσει. Ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν οι προπονήσεις σε ανοιχτό χώρο, αυτό που αφουγκράζομαι από τον κόσμο είναι πως τουλάχιστον το 90% των παιδιών θα ακολουθούσαν και τις προπονήσεις σε ανοιχτά γήπεδα. Είναι ένα κομμάτι που πρέπει να το δούμε λίγο διαφορετικά. Από την στιγμή που θα ανοίξουν οι ακαδημίες, πρέπει να δουλέψουν για ένα χρονικό διάστημα περίπου ενός μήνα για να επανέλθουν. Στην συνέχεια μπορεί να μπει και το κομμάτι του ανδρικού. Όπως και να το κάνουμε, οι ακαδημίες στηρίζουν το ανδρικό, και πρέπει να ανοίξουν και να δουλέψουν όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται. Η χρονιά του ανδρικού έχει τελειώσει για φέτος, αλλά πρέπει να μπούμε σε μια μεταβατική περίοδο, τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά. Δεν πρέπει να χαθεί και η επόμενη χρονιά, ενώ πρέπει να προετοιμαστούμε για να μην έχουμε τραυματισμούς όταν θα μπούμε σε αυτή. Πρέπει όμως να ξεκινήσουμε. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα, παίζει μόνο η Α1, ούτε καν η Α2. Όσο μπορώ να ακουστώ, θέλω να πω πως πρέπει να ξεκινήσουμε.»