Κακή εμφάνιση αλλά με πολλές δικαιολογίες για τον ΑΟΞ! «Χ»ωρίς γκολ η αναμέτρηση στα Περιβόλια!

Στάση στα Χανιά έκανε το νικηφόρο σερί του ΑΟΞ καθώς ύστερα από κακή εμφάνιση έμεινε στο 0-0 με τα Χανιά και σε συνδυσμό με τη νίκη του Ιωνικού επί της Ιεράπετρας έχασε με το λιγότερο βεβαίως κόστος την επαφή από την κορυφή.

Η απουσία του Ανδρέα Τάτου ήταν εμφανής στο τρόπο παιχνιδιού της Ξάνθης· είχε αρκετά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην είναι απειλητική αλλά παράλληλα να εμφανίζεται για μεγάλο μέρος του αγώνα παθητική στην πίεση των πολύ ανταγωνιστικός Χανιών.

Εκτός του Τάτου, ο Μπάμπης Τεννές δεν μπορούσε να υπολογίσει και στους Ίτσο, Μπριλάντε και Κάπνιδη παρόλο που οι τρεις ταξίδεψαν στην Κρήτη. Έτσι ο έμπειρος τεχνικός προσανατολίστηκε σε ένα αμυντικόγενες κέντρο με Θυμιάνη, Τάσο Παπάζογλου και Δημούτσο· ενώ στην τριάδα της επίθεσης δεν αγωνίστηκε με καθαρό φορ, αλλά με το πιο περιφερειακό Μικελτάτζε.

Μέσα σε όλες τις απουσίες που είχε ο ΑΟΞ, προστέθηκε ακόμη μία μόλις στο 10′ καθώς ο Κέβιν αισθάνθηκε ενοχλήσεις και κρίθηκε αναγκαίο να αντικατασταθεί· τη θέση του πήρε ο Σάκης Παντελιάδης.

Ειδικότερα το πρώτο ημίχρονο πρόκειται να ξεχαστεί πολύ γρήγορα για όσους παρακολούθησαν την αναμέτρηση. Ελάχιστες φάσεις στις δύο εστίες σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, με τα Χανιά να έχουν μεν την κατοχή της μπάλας χωρίς ωστόσο να μπορούν να απειλήσουν ορθολογικά· ενώ η Ξάνθη παρότι ήταν πολύ καλά οργανωμένη στα αμυντικά της καθήκοντα κλείνοντας όλους τους διαδρόμους, δεν έμοιαζε το ίδιο συγκεντρωμένη όταν κέρδιζε την κατοχή, κάτι που αποδεικνύεται από τα πολλά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας. Η μοναδική καλή στιγμή του ημιχρόνου για τους φιλοξενούμενους προήλθε από δυνατό πλάγιο του Παντελιάδη, η κεφαλιά του Θυμιάνη όμως κατέληξε άουτ στο 22′.

Στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου η εικόνα του ΑΟΞ δεν άλλαξε συγκριτικά με το πρώτο παρά το γεγονός πως ο Τεννές έριξε στο παιχνίδι τους Παπάζογλου, Σρόιγεν και Μυστακίδη. Αντίθετα, τα Χανιά ήταν περισσότερο επιθετικά και θα μπορούσαν σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις να ανοίξουν το σκορ.

Στο διάστημα 58′-60′ δημιούργησαν αρχικά την πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία από γύρισμα του Καμαρά και σουτ του Βασιλόγιαννη από το ύψος της μικρής περιοχής, το οποίο ο Μπέντο απέκρουσε σωτήρια με το πόδι και το σουτ του Καμαρά που κατέληξε άουτ. Η Ξάνθη στις λίγες επιθέσεις που πραγματοποίησε στην επανάληψη βρήκε γκολ με την φανταστική κεφαλιά – ψαράκι του Τάσου Παπάζογλου στο 73′· ωστόσο το τέρμα ακυρώθηκε ως οφ σαίντ, σε μία αρκετά οριακή φάση.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι δημιούργησαν ακόμη δύο φάσεις ώστε να προηγηθούν. Αρχικά στο 80′ ο Μασένα με καλή ατομική ενέργεια έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο όμως μπλόκαρε εύκολα ο Μπέντο· ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα το σουτ του Βασιλόγιαννη από πλεονεκτική θέση κόντραρε στον Τζούρμαν, με τον Αυστραλό στόπερ να κρατά έναν πολύτιμο βαθμό για την ομάδα του.

Η λευκή ισοπαλία σαφώς και αποτέλεσε χαμένη ευκαιρία για την Ξάνθη ώστε να ανεβεί στις δύο πρώτες θέσεις και να διατηρηθεί σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Οι πολλές απουσίες ωστόσο λόγω τραυματισμών, συνυπολογίζοντας και αυτήν του Κέβιν στη διάρκεια του αγώνα, αλλά και το γεγονός πως αγωνίστηκε σε μία δύσκολη έδρα με έναν ποιοτικό και πολύ αξιόλογο αντίπαλο όπως τα Χανιά καθιστά την ισοπαλία ως ένα -αν όχι θετικό- τουλάχιστον μη αρνητικό αποτέλεσμα· από τη στιγμή μάλιστα που πέραν του Ιωνικού, όλοι οι άλλοι διεκδικητές είχαν επίσης απώλειες.

Ορθές οι αποφάσεις της διαιτητικής ομάδας του αγώνα, καθώς με εξαίρεση κάποιες ολιγόλεπτες διαμαρτυρίες ο αγώνας κύλησε ομαλά. Σωστά δεν καταλογίστηκε κάτι στην τελευταία φάση, παρά τα παράπονα των γηπεδούχων για χέρι του Τζούρμαν.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γρατσάνης του Συνδέσμου Τρικάλων με βοηθούς τον Γαρεφαλάκη του Συνδέσμου Ηρακλείου και τον Φραγκούλη του Συνδέσμου Πρέβεζας/Λευκάδας.

Κίτρινες: 49′ Bέρκερ, 82′ Τ. Παπάζογλου.

ΧΑΝΙΑ (Νίκος Παπαδόπουλος): Κουτζαβασίλης, Αναστασόπουλος, Kαμαρά, Γρομητσάρης, Ανδρέου, Πλέγας (70′ Μπραμπίγια), Παναγιωτούδης (89′ Γκίνο), Βασιλόγιαννης, Μασένα (83′ Σουντουρά), Kάρλος, Διαμαντόπουλος.

ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Μπέντο, Πέτροβιτς, Κέβιν (9′ λ. τρ. Παντελιάδης), Τζούρμαν, Βέρκερ, Τ. Παπάζογλου, Θυμιάνης (54′ Θ. Παπάζογλου), Δημούτσος, Σιατραβάνης (54′ Σχρόιγεν), Έμπερτ, Μικελτάτζε (78′ Μυστακίδης).