ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Προβληματισμός Αμοιρά για τις συνθήκες ενδεχόμενης επανέναρξης τον Μάιο

Τον προβληματισμό του για την περίπτωση που θα μπορεί να αποφασιστει επανέναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων μπάσκετ εξέφρασε στην διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ο γενικός γραμματέας της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Σταύρος Αμοιράς.

«Ο αθλητισμός αυτήν την στιγμή νοσεί. Είναι τραυματισμένος και δεν είναι τραυματισμένος από φυσικές αιτίες αλλά επειδή του έχει απαγορευτεί να βρίσκεται στον φυσικό του χώρο, στα γήπεδα», είπε στην αρχή της τοποθέτησής του ο Σταύρος Αμοιράς. «Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να ανοίξουν οι αθλητικές δραστηριότητες, εννοείται με πρωτόκολλα και προσοχή», συμπλήρωσε.

Χαρακτήρισε περίεργο το γεγονός ότι απαγορεύτηκε η άθληση ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους και όχι μόνο σε κλειστούς, ωστόσο σχολίασε ότι πλέον δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το παρελθόν αλλά με το τι κάνουμε αύριο. «Στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ τα περισσότερα μέλη μας είναι ερασιτεχνικά σωματεία, υπάρχουν πολλά έξοδα και καθόλου πόροι αφού δεν υπάρχουν αυτήν την περίοδο ακαδημίες, όλες οι ομάδες στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις», σχολίασε.

«Θέλουμε να ανοίξει η αγωνιστική δράση αλλά υπάρχει μια μεγάλη αποχή και η συζήτηση που κάνουμε είναι το πόσο ασφαλές θα είναι αυτό. Για παράδειγμα για τον Αρίωνα που είναι η ομάδα από την οποία προέρχομαι. Είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσει σε τόσο σύντομο διάστημα η έναρξη, πρέπει να ξεκινήσουν πρώτα προετοιμασία. Αρα αν πουμε ότι είμαστε τέλη Μαρτίου και δοθεί η οδηγία ότι ξεκινά το πρωτάθλημα, αυτό θα μεταφερθεί στον Μάιο. Ωστόσο στην περιοχή μας δεν υπάρξουν υποδομές σε ανοιχτά γήπεδα, αν χρειαστούν τέτοια, ενώ δεν υπάρχει κλιματισμός στα γήπεδα. Τα κλειστά των Δήμων έχουν κόστος και δεν υπάρχουν δυνατότητες οικονομικής κάλυψης. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι χώροι, κοινόχρηστοι, δημοτικοί, που δεν αξιοποιούνται και σχετικά εύκολα θα μπορούσαν να γίνουν ενέργειες χωρίς κόστος για να μπορέσει να επιστρέψει ο κόσμος στην ενασχόλιση με την μπάλα του μπάσκετ», σχολίασε ο Σταύρος Αμοιράς.