Απώλειες 1,2 εκατ. ευρώ στον ΑΟ Ξάνθη και 150.000 στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης λόγω των περσινών υποβιβασμών τους

Χρήματα στα ταμεία των ομάδων θα μπαίνουν σε ετήσια βάση από τη φορολογία του στοιχήματος και η αρχή θα γίνει από την τρέχουσα σεζόν. Παρόλο αυτά ο αθλητισμός θα είναι αδικημένος καθώς αν και αυτός «παράγει» θα παίρνει μόνο το μισό (και 60% μόνο για το 2021), ενώ τα υπόλοιπα θα πηγαίνουν στα ταμεία του κράτους για να κλείνουν άλλες «τρύπες».

Τα περισσότερα χρήματα από τα έσοδα της φορολογίας του στοιχήματος θα πάνε στις ΠΑΕ και στα πρωταθλήματα της Α’ Κατηγοριών των λοιπών αθλημάτων. Τα ερασιτεχνικά σωματεία θα παίρνουν περίπου όσα πήραν για την εγγραφή τους στο Μητρώο καθώς προβλέπεται κονδύλι 19.500.000 ευρώ για αυτά, γεγονός που θα μεταφραστεί σε περίπου 2.500 ευρώ για κάθε σωματείο.

Σε σχέση με τις επαγγελματικές ομάδες, τα πολλά λεφτά προβλέπονται στην SL1. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε ομάδα της SL1 φέτος θα λάβει από 1,5 εκατ. ευρώ εντός των επομένων ημερών ενώ κάθε ομάδα της SL2 από 300.000 και κάθε ομάδα της Football League από 250.000 ευρώ, ως προκαταβολή. Συνεπώς μόνο για την Ξάνθη και μόνο από τα έσοδα από την συγκεκριμένη πηγή, η απώλεια για την σεζόν 2020-2021 από τον περσινό υποβιβασμό της (με τον τρόπο που αυτή έγινε) ανέρχεται στο 1.200.000 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, περίπου 250.000 ευρω θα λάβει ως προκαταβολή κάθε ομάδα της Basket League ενώ για την Volley League το ποσό για φέτος θα αγγίξει συνολικά το 1,2 εκατ. ευρώ που θα μοιραστεί στις ομάδες, κάτι που σημαίνει ότι η καθεμιά θα λάβει μέσα στις επόμενες εβδομάδες περίπου από 150.000 ευρώ. Αυτό είναι περίπου το ποσό για το οποίο δεν δηλώθηκε πέρυσι στην Α1 Ανδρών ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και προτιμήθηκε να αυτοϋποβιβαστεί. Μάλιστα βάση της απόφασης Αυγενάκη, το ποσό για την VL μπορεί να φτάσει τα 4 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο, άρα κάθε ομάδα θα μπορεί να λάβει από 500.000 ευρώ.

Αναλυτικά η χρηματοδότηση ανά κατηγορία:

Στον Επαγγελματικό Αθλητισμό η κατανομή του αναλογούντος ποσού γίνεται ως εξής:

Α Εθνική Επαγγελματική Κατηγορία Ποδοσφαίρου -Super League ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 50% και έως του ποσού των 22.000.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

Α2 Επαγγελματική Κατηγορία – Super League 2 -Football League ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 15% και έως του ποσού των 7.500.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

Α1 Ανδρών Μπάσκετ – Basket League ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 15% και έως του ποσού των 7.500.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

Α1 Ανδρών Βόλεϋ – Volley League ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 8% και έως του ποσού των 4.000.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις: Αναφορικά με τη συμμετοχή των δικαιούχων στις Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις, θα κατανέμεται ποσοστό 12% και έως του ποσού των 8.500.000 ευρώ. Το ποσό που θα λαμβάνει κάθε ομάδα θα εξειδικεύεται με υπουργική απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, ανάλογα με τον αριθμό των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που θα συμμετέχουν αθλητικές ομάδες και τον αριθμό των προκρίσεων.

Στον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό η κατανομή του αναλογούντος ποσού γίνεται ως εξής:

Α1 Ποδοσφαίρου Γυναικών ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 3% και έως του ποσού των 1.500.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

Α1 Γυναικών Μπάσκετ ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 3% και έως του ποσού των 1.500.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

Α1 Βόλεϋ Γυναικών ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 3% και έως του ποσού των 1.500.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

Α1 Πόλο Ανδρών ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 3,5% και έως του ποσού των 1.700.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

Α1 Πόλο Γυναικών ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 3% και έως του ποσού των 1.500.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

Α1 Χάντμπολ Ανδρών ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 3,5% και έως του ποσού των 1.700.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

Α1 Χάντμπολ Γυναικών ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 3% και έως του ποσού των 1.500.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

Λοιπά ερασιτεχνικά σωματεία, ποσοστό 39% και έως του ποσού των 19.500.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.
Υπολογίζουμε ότι για το σωματείο που διαθέτει ένα τμήμα η ετήσια χρηματοδότηση θα είναι περίπου 2.500 ευρώ σε ετήσια βάση.

Από ‘κει και πέρα, λογικά όλες οι άλλες κατηγορίες εντάσσονται στα σωματεία που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα και αναμένονται με ενδιαφέρον οι αναλυτικοί πίνακες. Ολα αυτά αφορούν σε σωματεία εγγεγραμμένα στο μητρώο της ΓΓΑ.

Материалы по теме:

Γ’ Εθνική: Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και αλλάζει από την Κυριακή η ώρα έναρξης των αγώνων
Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και έχουμε από την προσεχή κιόλας Κυριακή αλλαγή στην ώρα έναρξης των αγώνων. Την περασμένη Κυριακή ...
Οι πρώτες δηλώσεις του Κολομβιανού Γουίλιαμ Αλεξάντερ Λουκουμι Ρεστρέπο ως παίκτη του ΑΟΟ
  Έτοιμος να έρθει στην Ελλάδα και να αρπάξει την ευκαιρία που του δίνει ο Αθλητικός Όμιλο Ορεστιάδας για να δείξει τις ικανότητές του είναι ...
Από το Σουφλί στην Football League και τον Αγροτικό ο Κουρέλλας
Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης - Στον Αγροτικό Αστέρα θα συνεχίσει την καριέρα του ο πρώην μεσοεπιθετικός του Έβρου Σουφλίου Νίκος Κουρέλλας ...
ΕΠΣ Θράκης: Μεταγραφικός οργασμός στην Δόξα Προσκυνητών με 21 νέα πρόσωπα!
  Σημαντικές μεταγραφές πραγματοποίησε η Δόξα Προσκυνητών το τελευταίο διάστημα αν και το πρωτάθλημα ξεκινησε την περασμένη εβδομάδα. Η ανανεωμενη ομαδα του Γιάννη Πουρλιάκα που πέρυσι ...
Photos: Κλικ από το μεγάλο παιχνίδι της πρεμιέρας της Volley League ΑΕ Κομοτηνής – ΠΑΟΚ
Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από την συγκλονιστική σε εξέλιξη αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕ Κομοτηνής με τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Volley ...