Βολές του Εβρίτη υποψηφίου προέδρου της ΣΚΟΕ Κων. Κούσαντα για «αδιαφάνεια της απερχόμενης διοίκησης»

Την προεδρία της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας διεκδικεί ως γνωστόν ο Εβριτης Κωνσταντίνος Κούσαντας, αντιστράτηγος ε.α., ο οποίος κατέρχεται ως αντίπαλον δέος της απερχόμενης διοίκησης.

Ο Κούσαντας, πέρα από την ενασχόλισή του με την σκοποβολή με διεθνή παρουσία ακόμα και σε στατιωτικά πρωταθλήματα CISM, είχε διατελέσει στα νεανικά του χρόνια και ποδοσφαιριστής της πάλαι ποτέ ισχυρής ομάδας του Άλεξ.

Ο ίδιος συνεχίζει τον προεκλογικο του αγώνα και φτάνοντας στην τελική ευθεία, απέστειλε την ακόλουθη επιστολή-ανακοίνωση σχετικά με τα οικονομικά της ομοσπονδίας και τον απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης:

Καθίσταται σαφές ότι η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος – ΣΚΟΕ με την δημοσιοποίηση του «συνοπτικού» οικονομικού απολογισμού 2020, αδιαφορεί για τις γενικές αρχές για την καλύτερη διακυβέρνηση στον αθλητισμό, όπως η αξιοπιστία, η αξιοκρατία και η απόλυτη διαφάνεια, στη βάση μέτρησης αντικειμενικών δεδομένων της ΓΓΑ.
Σύμφωνα με τις παραπάνω αρχές αξιολογείται κάθε χρόνο η ΣΚΟΕ από τη ΓΓΑ στα πλαίσια του προγράμματος αξιολόγησης «Χίλων» για το ποσό που λαμβάνει ως κρατική επιχορήγηση ετησίως.

Από την μέχρι τώρα κρατική επιχορήγηση η ΣΚΟΕ είναι από τις τελευταίες ομοσπονδίες σε ποσό χρηματοδότησης, αφού το 2020 έλαβε μόνο 187.000€ δηλαδή λιγότερα από τις μικρότερες ομοσπονδίες σε συλλόγους και αθλητές.
Έχει γνωστοποιηθεί στη ΣΚΟΕ και αξιολογείται από την ΓΓΑ, ήδη από το Φεβρουάριο 2020, ότι στο κριτήριο της σωστής διακυβέρνησης και χρηστής διοίκησης αθλητικής ομοσπονδίας λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, ως στοιχεία διαφανούς άσκησης διοίκησης, οι αναρτήσεις στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ των αποφάσεων, πρακτικών, δαπανών και οικονομικών καταστάσεων της εκάστοτε αθλητικής ομοσπονδίας.
Αντ’ αυτού η ΣΚΟΕ και η ορισμένη από το 2011 ομάδα έργου για το σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ της ΣΚΟΕ, έχουν μειώσει στην κυριολεξία κάθε έννοια διαφανούς άσκησης διοίκησης με την επί δεκαετίας παράλειψη ανάρτησης στοιχείων στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, κατά παράβαση της ελληνικής νομοθεσίας, ενώ πλέον αυτή η πλημμελής συμπεριφορά δημιουργεί ευθέως ζημία στην Ομοσπονδία για το άμεσο μέλλον».

Материалы по теме:

Με τρία μετάλλια επέστεψε από το 2ο προκριματικό πρωτάθλημα της Ε.ΤΑ.Β.Ε ο ΑΣΓ TAEKWONDO Φερών
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης είχαμε την διεξαγωγή του 2ου προκριματικού πρωταθλήματος της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος (Ε.ΤΑ.Β.Ε.). Ο ΑΣΓ TAEKWONDO Φερών ...
Αξιόλογες επιδόσεις από τον Ρήσσο Κομοτηνής στα “Κραχτίδεια” Δράμας
  Επιδόσεις με αξιώσεις και στις μικρές ηλικίες (14-15 ΠΠ/ΠΚ Α’) έχει να επιδείξει ο Αθλητικός Σύλλογος Στίβου «Ρήσσος» Κομοτηνής με την εμφάνισή του στα ...
Πανελλήνιο Στίβου: Άγγιξε το μετάλλιο η Ναζίρη, ρίσκαρε στο τέλος και τελικά αναδείχθηκε 5η στον τελικό του τριπλούν
  Κοντά στην κατάκτηση του πρώτου της μεταλλίου σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών έφτασε η Σπυροδούλα Ναζίρη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, που το πρωί κατάφερε να προκριθεί ...
Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον ΠΑΣ Πρωταθλήτών στο Διασυλλογικό της Δράμας! Πρώτος στη Θράκη ο Σύλλογος της Κομοτηνής (+photos)
  Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση των αθλητών του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα που έγινε το Σάββατο στη Δράμα. Οι αθλητές και οι αθλήτριες της ...
Το ταξίδι μόλις ξεκίνησε για τους 5 μικρούς κολυμβητές του Ποσειδώνα Ορεστιάδας
Την παρθενική τους συμμετοχή σε ημερίδα κολύμβησης, που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, είχαν σήμερα 5 μικροί κολυμβητές του συλλόγου Α.Κ.Ο. Ποσειδώνας ...