Συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για τα σπορ, αποφασίζεται έναρξη σε FL αλλά όχι Γ’ Εθνική

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με ανάρτηση του στο twitter, το πρωί του Σαββάτου 20/3, ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων δεν ασχολήθηκε καθόλου με τον αθλητισμό στη συνεδρίαση της Παρασκευής 19/3.

Όπως αποκάλυψε ωστόσο, η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου το απόγευμα του Σαββάτου για να εξετάσει το συγκεκριμένο αλλά και άλλα θέματα που δεν πρόλαβαν να εξεταστούν την Παρασκευη.

«Θα συνεδριάσει εκ νέου, σήμερα το απόγευμα, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Μεταξύ και άλλων θεμάτων που δεν εξετάστηκαν χθες, λόγω χρόνου, συμπεριλαμβάνονται και τα συγκεκριμένα αιτήματά μας για άμεση επανέναρξη ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανέφερε την Παρασκευή το υφυπουργείο Αθλητισμού, έχει ζητήσει από την αρμόδια επιτροπή των λοιμωξιολόγων να κάνει αποδεκτό το αίτημα για σέντρα στη Football League στις 28 Μαρτίου αλλά δεν κάνει καμία νύξη για την Γ’ Εθνική Ποδοσφαίρου που με βάση την απόφαση της ΕΠΟ έχει προγραμματιστεί να ξαναξεκινήσει στις 4 Απριλίου.

Αντίθετα, το υφυπουργείο Αθλητισμού ζητά για παράδειγμα την έναρξη της Α2 Μπάσκετ Ανδρών στις 3 Απριλίου. Επίσης, την άμεση επανέναρξη σε χαντμπολ, πόλο, γυναικείο μπάσκετ αλλά και στην Α1 Γυναικών Βόλεϊ αν και το βράδυ της Παρασκευής έσπευσε να σφυρίξει οριστική λήξη του πρωταθλήματος η ΕΟΠΕ.