Super League: Με Μπέρτο βασικό δραπέτευσε με διπλό από τη Ριζούπολη η ΑΕΛ και έκανε «σούζα» παραμονής

Για την 1η αγωνιστική των play out της Super League 1 η Λάρισα επικράτησε με 0-2 του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη και έβαλε «φωτιά» στη μάχη της παραμονής.

Για τους φιλοξενούμενους βασικός αγωνίστηκε ο ξανθιώτης δεξιός οπισθοφύλακας Μανώλης Μπέρτος.

Από πλευράς γηπεδούχων η εβδομάδα αυτή είχε σημαντικές ανατακατάξεις, ύστερα από την απομακρύνση του Γιώργου Κασναφέρη και μετέπειτα του Γιώργου Παράσχου. Στο ντεμπούτο του ο αντικαταστάτης του τρεις φορές πρώην τεχνικού της Ξάνθης Μάκης Χάβος χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα και τον πρώην στόπερ του ΑΟΞ Χρήστο Λισγάρα αλλά και τον ξανθιώτη δεξιό μπακ Δήμο Μπαξεβανίδη.

Ο Απόλλων Σμύρνης πατούσε γενικώς καλύτερα στο παιχνίδι, είχε δύο καλές στιγμές, μία σε κάθε ημίχρονο. Αρχικά στο 13′ με την κεφαλιά του Λισγάρα, που έδιωξε σωτήρια ο Νάγκι, και έπειτα με το δοκάρι του Μπεντινέλι.

Η ΑΕΛ ωστόσο χτύπησε την κατάλληλη στιγμή παίρνοντας κεφάλι στο σκορ στο 67′ με κοντινό πλασέ του Ντουρμισάι ύστερα από παράλληλη του Κολομπίνο. Από το σημείο εκείνο μέχρι και το φινάλε η ΑΕΛ βρήκε τον τρόπο να «παγώσει» τον ρυθμό του αγώνα και με μία αντεπίθεση «κλείδωσε» τη νίκη. Ο Μπεν Χαντίρα την έβγαλε στην κόντρα, «έκοψε» για τον Μιλοσάβλιεβιτς που σούραρε από κοντά και ναι μεν ο Βέρχουλστ απέκρουσε, ο Σέρβος έγινε ξανά κάτοχος της μπάλας, «έστρωσε» στον Νούνιτς, ο οποίος στο 90′+6 σκόραρε σε άδεια εστία. Νωρίτερα, είχε προειδοποίησει την άμυνα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» με δοκάρι του Ακούνια (89′).

Με το αποτέλεσμα αυτό η Λάρισα έπιασε τον ΟΦΗ στους 19 βαθμούς και έχοντας την ισοβαθμία υπέρ της «ξεκόλλησε» από τον πάτο της βαθμολογίας, δίνοντας ενδιάφερον στην μάχη της παραμονής. Την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθεί τον Παναιτωλικό στο Αλκαζάρ. Ο Απόλλων παρέμεινε στους 28 βαθμούς και την 9η θέση.