Super League: Κράτησε το μηδέν ο Λοντίγκιν και ο ΠΑΣ υπέταξε Γούτα-Παντελίδη

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε του Ατρομήτου με 1-0 στους Ζωσιμάδες στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής των play out της Super League 1.

Βασικός για τους Γιαννιώτες αγωνίστηκε ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης Γιούρι Λοντίγκιν. Για τον Ατρόμητο του πρώην προπονητή του Πανθρακικού Σάββα Παντελίδη βασικός αγωνίστηκε ο Θασίτης πρώην στόπερ του ΑΟΞ Δημήτρης Γούτας.

Σε ένα παιχνίδι με εξαιρετικό ρυθμό οι φάσεις ακολουθούσαν η μία την άλλη και στο 16′ Γούτας και Λοντίγκιν πρωταγωνίστησαν σε μία πολύ αξιόλογη φάση για τους Περιστεριώτες, με τον Ελληνορώσο να βγαίνει νικήτης διώχνωντας εξαιρετικά τη κεφαλιά του φίλου και πρώην συμπαίκτη του στον ΑΟΞ.

Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 32′· ο Καρτάλης εκτέλεσε το φάουλ, ο Εραμούσπε πήρε την κεφαλιά, ο Μανδάς έδιωξε με τα πόδια σε πρώτο χρόνο, όμως ο Αργεντίνος πήρε το «ριμπάουντ» και από κοντά έκανε το 1-0 για τους Γιαννιώτες. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι (19′ Παμλίδης – 61′ Μανούσος), ενώ ο ΠΑΣ έχασε και πέναλτι. Ο Κάστρο τσίμπησε ωραία την μπάλα, ο Μαυρομμάτης τον ανέτρεψε και το πέναλτι σωστά δόθηκε. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Παμλίδης και ο Μανδάς με εξαιρετική επέμβαση απέκρουσε το πέναλτι.

Με το τελικό 1-0 ο ΠΑΣ έπιασε τον Βόλο στην 7η θέση και τους 34 βαθμούς και εξασφάλισαν σε μεγάλο βαθμό την σωτηρία. Οι Περιστεριώτες με την ήττα τους έμειναν στους 28 βαθμούς, αλλά και πάλι νιώθουν σε μεγάλο βαθμό ασφαλείς.