Αποθέωση του Θρακιώτη αρχηγού της ΑΕΚ από τον Χιμένεθ: «Για να κερδίσεις τίτλους χρειάζεσαι Μάνταλους»

Ο τεχνικός της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ τόνισε το πόσο σημαντική ήταν η επέκταση του συμβολαίου του Πέτρου Μάνταλου, υπογραμμίζοντας ότι η Ένωση θα πρέπει να διατηρήσει αρκετούς παίκτες στο ρόστερ, αλλά και να προσθέσει άλλους σε θέσεις που της λείπουν ώστε να κατακτήσει τίτλους

Ο Χιμένεθ μίλησε στη NOVA ενόψει της πρεμιέρας των πλέι οφ απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Ανδαλουσιανός προπονητής υπογράμμισε ότι οι παίκτες του στη διαδικασία των πλέι οφ πρέπει να δώσουν πάνω από το 100% των δυνατοτήτων τους για να πετύχουν τους στόχους τους, προσέχοντας την παραμικρή λεπτομέρεια.

Ο Χιμένεθ στάθηκε στη συμφωνία της ΑΕΚ για την επέκταση του συμβολαίου του Πέτρου Μάνταλου, πλέκοντας το εγκώμιο του αρχηγού της Ένωσης, ενώ παράλληλα τόνισε ότι για να κερδίσουν τίτλους οι κιτρινόμαυροι εκτός από την παραμονή αρκετών παικτών στο ρόστερ θα πρέπει να έρθουν και ποιοτικές ενισχύσεις. Μάλιστα πρόσθεσε πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης βαδίζει προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Πήραμε την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου και αν δεν είχαμε τόσα προβλήματα θα μπορούσαμε να είμαστε δεύτεροι. Στα Play Off θα έχουμε πιθανότητες μόνο αν παίξουμε στο 120%», ανέφερε αρχικά ο Χιμένεθ, προσθέτοντας για την εικόνα της ΑΕΚ στο τελευταίο ματς με τον Βόλο: «Οι παίκτες μου σε κάθε ματς προσπαθούν να δώσουν όλα όσα έχουν. Σε κάποια βγαίνουν και σε κάποια όχι. Έχουμε κάνει πολύ καλά παιχνίδια και πολύ άσχημα, αλλά βγήκαμε τρίτοι. Γνωρίζουμε τα ελαττώματά μας και θα λυθεί με πολλή δουλειά και πολλή ποιότητα».

Η πρεμιέρα των πλέι οφ βρίσκει την ΑΕΚ αντιμέτωπη με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με τον Σεβιγιάνο κόουτς να υπογραμμίζει ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης: «Τα μεγάλα παιχνίδια πάντα καθορίζονται από μικρές λεπτομέρειες και εμείς είχαμε κάνει λάθη σε λεπτομέρειες στο τελευταίο ματς. Κάποια παιχνίδια μπορεί να τα κερδίσουν κάποιοι καλοί παίκτες, αλλά ένα πρωτάθλημα το κατακτά μια καλή ομάδα».

Φυσικά ο Χιμένεθ ρωτήθηκε και για τη συμφωνία της ΑΕΚ με τον Πέτρο Μάνταλο για την επέκταση του συμβολαίου του ως το 2024: «Χαίρομαι πολύ για τον Πέτρο γιατί το αξίζει, όπως χαίρομαι γιατί σε κάποια πράγματα η άποψή μου μετράει. Για να κερδίσεις τίτλους χρειάζεσαι πολλούς τύπους ποιότητας. Ο Πέτρος είναι ένας παίκτης που με τη μπάλα έχει πολλή τεχνική και όταν η μπάλα καίει για τους περισσότερους παίκτες, ο Μάνταλος είναι αυτός που τη ζητάει και θέλει να την έχει», σχολίασε ο Ανδαλουσιάνος προπονητής, προσθέτοντας για το τι χρειάζεται η Ένωση ώστε να κατακτήσει τίτλους:

«Για να κερδίσουμε τίτλους θα πρέπει να παραμείνουν στην ΑΕΚ πολλοί από τους παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα. Πρέπει όμως να έρθουν και παίκτες που λείπουν από την ομάδα. Ξέρω πως κύριος Μελισσανίδης βρίσκεται σ’ αυτόν τον δρόμο και θα το κάνει».