Πρόθεση να λάβει ελληνική υπηκοότητα και να κληθεί στην Εθνική Ομάδα εξέφρασε ο Ματίας Κάστρο

Ο πρώην παίκτης της Ξάνθης Ματίας Κάστρο εξέφρασε την επιθυμια να φορέσει την φανέλα με την γαλανόλευκη, αλλά για να συμβεί αυτο ο Αργεντινός θα πρέπει να λάβει την ελληνική υπηκοότητα.

Σε συνέντευξή του στο Sportime ανέφερε για το μέλλον του: «Μου αρέσει να επικεντρώνομαι στο παρόν και να το ζω. Αυτή τη στιγμή κάνουμε μια πολύ καλή προσπάθεια με τον Ιωνικό, οι άνθρωποι της ομάδας μου δείχνουν πολλή αγάπη και προσπαθώ να τους το ανταποδίδω στο γήπεδο. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να δω τι θα κάνω την επόμενη σεζόν. Τα πράγματα πρέπει να κυλήσουν, να πάρουν τον δρόμο τους και το καλοκαίρι, να το δω πιο ψύχραιμα. Πάντως, στον Ιωνικό απολαμβάνω το ποδόσφαιρο κάθε στιγμή».

Για την Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο ανέφερε: «Λατρεύω τη ζωή στην Ελλάδα, όλοι μας φέρθηκαν υπέροχα από την πρώτη στιγμή που πατήσαμε στην χώρα. Είναι εκπληκτικός τόπος. Όσο για το ποδόσφαιρο, αυτό είναι πολύ ανταγωνιστικό και μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο στο μέλλον».

Για το θέμα της ελληνικής υπηκοότητας, αλλά και την πιθανότητα να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδος είπε: «Μέχρι στιγμής δεν έχει περάσει από το μυαλό μου κάτι τέτοιο, ούτε μου έχει γίνει τέτοια πρόταση. Ωστόσο, αν μπορώ να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα χαρώ πολύ να το κάνω. Γιατί όχι και να αγωνιστώ κάποια στιγμή με τη φάνελα της Εθνικής Ελλάδος. Στην Εθνική υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες στη θέση του επιθετικού, τους οποίους εκτιμώ πολύ. Θα ήμουν πάντως θετικός, αν κάποιος με προσέγγιζε και μου έλεγε να πάρω την υπηκοότητα, ώστε να ενισχύσω με όποιον τρόπο μπορώ την εθνική».