Εφετειακή ανατροπή για την Ομοσπονδία Μπάντμιντον με εκλογική υποψηφιότητα από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείο Αθηνών ανεστάλει η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με την οποία είχε ανακληθεί η αθλητική αναγνώριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης.

Ο Αυγενάκης είχε ουσιαστικά αναστείλει την συγκεκριμένη ομοσπονδία και είχε ορίσει ότι τα σωματεία του μπάντμιντον θα ενταχθούν την Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, δηλαδή του τένις. Ωστόσο η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση δεν τυγχάνει σε ισχύ από την περασμένη Παρασκευή 12/3, οπότε και εκδόθηκε η προσωρινή διαταγή του Εφετείουτ.

Συνέπεια της απόφασης αυτής η ΕΟΦΣΑ εξακολουθεί να συνιστά αθλητική ομοσπονδία διεπόμενη από τις διατάξεις του αθλητικού νόμου 2725/1999 και κατά συνέπεια θα διεξαχθούν κανονικά και οι αρχαιρεσίες για εκλογή νέου ΔΣ της ΕΟΦΣΑ και ανάδειξη νέου εκπροσώπου αυτής στην ΕΟΕ. Η σχετική εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση έχει μάλιστα οριστεί να διεξαχθεί στις 28 Μαρτίου.

«Καλούμε το σύνολο των σωματείων μελών της ΕΟΦΣΑ στη Γενική Συνέλευση της 28ης Μαρτίου 2021. Η δημοκρατική διαδικασία Γενικής Συνέλευσης είναι ο μόνος, νομοθετικά κατοχυρωμένος, θεσμός που θα αποφασίσει για το μέλλον της Ομοσπονδίας και του Αθλήματος. Η Πολιτεία οφείλει να μείνει αμέτοχη και να σεβαστεί την θεσμική ανεξαρτησία των οργάνων των αθλητικών ομοσπονδιών», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Στην Γενική Συνέλευση της 28ης Μαρτίου έχουν δικαίωμα ψήφου 24 σωματεία από όλη την χώρα, συμπεριλαμβανομένων και των τριών της Θράκης, δηλαδή του Αρίωνα Ξάνθης, του Δημοκρίτειου Κομοτηνής και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα, από τον τελευταίο η έφορος μπάντμιντον και γενική γραμματέας του συλλόγου Βίκυ Κοϊνάκη έχει καταθέσει και υποψηφιότητα για να λάβει μέρος στο ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Θα είναι η πρώτη φορά που εφόσον εκλεγεί, θα υπάρχει αντιπροσώπευση από την Θράκη στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Αντιπτέρισης, ενός σχετικά νέου αθλήματος που αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα το πρωτογνώρισε μέσω της Θράκης μας αφού ήρθε για πρώτη φορά στο ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ και καλλιεργείται με μεγάλη επιτυχία στις πρωτεύουσες και των τριών νομών του γεωγραφικού μας διαμερίσματος.