Χωρίς νίκη απέναντι στα Χανιά ο ΑΟΞ στην μικρή προϊστορία τους

Την Κυριακή (21/3) ο ΑΟΞ θα αναμετρηθεί με τα Χανιά στην Κρήτη στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2.

Μεγάλη προϊστορία ανάμεσα στις ομάδες που κοντράρονται το μεσημέρι της Κυριακής στα Περιβόλια στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Άλλωστε είναι μικρή η παρουσία του Κισσαμικού (με οποιαδήποτε ονομασία) στα εθνικά πρωταθλήματα, ενώ αυτονόητα λόγω γεωγραφικής θέσης μετείχε πάντα σε διαφορετικούς ομίλους από αυτούς που εν δυνάμει μετείχε η Ξάνθη.

Ωστόσο κοιτάζοντας κανείς τα κιτάπια, θα διαπιστώσει ότι υπάρχει ένας αγώνας ανάμεσα στον ΑΟ Χανιά και τον ΑΟ Ξάνθη αλλά στο πολύ μακρινό παρελθόν, για το Κύπελλο Ελλάδος, κοντά 45 χρόνια πριν.

Το πρώτο παιχνίδι ήταν στην σεζόν 1976-1977 όταν σύμφωνα και με όσα αναφέρει η wikipedia, ο ΑΟ Χανιά φιλοξένησε τον ΑΟ Ξάνθη στην Κρήτη για νοκ άουτ αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο αγώνας κρίθηκε υπέρ της ομάδας των Χανίων με 2-1 στην παράταση.

Στο δεύτερο παιχνίδι που βρέθηκαν αντίπαλοι ήταν στις 30 Ιανουαρίου στα Πηγάδια στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής με το παιχνίδι να λήγει ισόπαλο με 0-0. Θυμηθείτε τα στιγμιότυπα όπως τα μετέδωσε η ΕΡΤ με ένα κλικ ΕΔΩ.