Μια 11αδα tips για τον αγώνα ΑΟ Ξάνθη – Λεβαδειακός (15:30, LIVE ThrakiSportS)

Η Ξάνθη αντιμετωπίζει στο γήπεδο των Πηγαδίων τον Λεβαδειακό στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2 στο πολύ μεγάλο ντέρμπι με άρωμα SL1.

Για να σας βάλουμε στο κλίμα του σημαντικού αγώνα, παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε 11 ενδιαφέρουσες πτυχές αυτής της σημαντικής αναμέτρησης ώστε να την παρακολουθήσετε απρόσκοπτοι.

1. Η Ξάνθη πλέον μετά της δύο νίκες επί της Δόξας Δράμας βρίσκεται στην 5η θέση που την κρατάει στο -5 από την κορυφή και στο -4 από τον σημερινό αντίπαλο της. Ο Λεβαδειακός προέρχεται από τη μεγάλη εντός έδρας νίκη στο ντέρμπι με τον πρωτοπόρο Εργοτέλη και παίζει δεύτερο διαδοχικό ντέρμπι, αυτή τη φορά εκτός έδρας.

2. Στις 6 φορές που έπαιξε μακριά από τη Λειβαδιά φέτος η ομάδα της Βοιωτίας έχει 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Η Ξάνθη στα 6 παιχνίδια της στα Πηγάδια μέχρι τώρα παραμένει αήττητη καθώς μετράει 4 νίκες και 2 ισοπαλίες. Με συντελεστή γκολ 5 υπέρ και 1 κατά.

3. Οι δυο ομάδες τελευταία φορά έπαιξαν στις 27 Ιανουαρίου στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής στη Λειβαδιά και είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι με 1-1. Θυμηθείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις στο με ένα κλικ ΕΔΩ. Σε σχέση με εκείνο το παιχνίδι ούτε ο Πόποβιτς ούτε ο Αντωνίου είναι στον πάγκο, αφού και οι δυο ομάδες άλλαξαν προπονητή. Το Δ.Σ. του ΑΟΞ με ανακοίνωσή του είχε ευχαριστήσει τη Διοίκηση του Λεβαδειακού μετά από εκείνον τον αγώνα για τη φιλοξενία (θυμηθείτε την ανακοίνωση με ένα κλικ ΕΔΩ).

4. Για 17η φορά θα φιλοξενήσει ο ΑΟΞ τον Λεβαδειακό με την προϊστορία να γέρνει υπέρ των γηπεδούχων, ειδικά στα παιχνίδια επί Α’ Εθνικής. Δείτε το σχετικό αφιέρωμα με τα προηγούμενα παιχνίδια με ένα κλικ ΕΔΩ.

5. Πέρασαν αισίως 34 χρόνια από την εποχή που και οι δύο ομάδες αγωνίζονταν και πάλι στη Β’ Εθνική που τότε δεν ήταν επαγγελματική. Στο τελευταίο εκείνο παιχνίδι η ομάδα της Θράκης είχε επικρατήσει με 1-0, χάρη σε τέρμα του Κριεζή στο 68ο λεπτό. Δείτε τις προηγούμενες κόντρες τους στη δεύτερη κατηγορία με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Αρνητική είναι πάντως η παράδοση του νέου προπονητή του ΑΟΞ Μπάμπη Τεννέ απέναντι στον Λεβαδειακό. Σε έξι αγώνες, δεν τον έχει κερδίσει ποτέ. Συνοπτικά τα αποτελέσματά του με ένα κλικ ΕΔΩ. Επίσης, ο Τεννές έχει δώσει και 7 αγωνες ως κόουτς του Λεβαδειακού, θυμηθείτε τους με ένα κλικ ΕΔΩ.

7. Τρεις είναι οι προπονητές που έχουν καθίσει στον πάγκο όπως και 20 ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει την φανέλα των δύο σημερινών αντιπάλων. Δείτε τα ονόματά τους στο αφιέρωμα που κάναμε στο ThrakiSportS με αφορμή τον αγώνα του πρώτου γύρου με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Τέσσερις απουσίες αλλά και δύο σημαντικές επιστροφές μετράει ο Μπάμπης Τεννές ενόψει του ντέρμπι με τον Λεβαδειακό. Δείτε ποιους επέλεξε στην αποστολή με ένα κλικ ΕΔΩ.

9. Τρεις σημαντικές επιστροφές έχει η ομάδα της Λιβαδειάς. Δείτε την 23μελής αποστολή στην οποία παρόντες είναι και οι δύο πρώην του ΑΟΞ όπως τους επέλεξε ο Ιταλός προπονητής Τζουζέπε Σανίνο με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Φαβορί για τo ντέρμπι σύμφωνα με τους μπουκμέικερς είναι η Ξάνθη. Η Novibet δίνει τον άσσο στο 2.15 ενώ η ισοπαλία παίζεται στο 3.00 και το διπλό των Βοιωτών είναι στο 3.50. Αναλυτικά όλες οι αποδόσεις της αγωνιστικής με ένα κλικ ΕΔΩ.

11. Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) με βοηθούς τους Τυριακίδη (Μακεδονίας) και Πέλλιο (Πέλλας) ενώ 4ος είναι ο Τσιάρας (Καβάλας). Το παιχνίδι αναμένεται να ξεκινήσει στις 15:30 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3 ολοκληρώνοντας τη 15η αγωνιστική. Δείτε το πρόγραμμα και όλους τους ορισμούς με ένα κλικ ΕΔΩ.