Αθλητάμπουρας: Το κώλυμα Ζαγοράκη, η κρούση στον Μουστακίδη και οι υποψηφιότητες της Θράκης

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ συζήτησης τις τελευταίες ημέρες στα στέκια παραγόντων και μη από τις εκλογές, που ως το τέλος του μήνα θα πρέπει να γίνουν σε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες. Και θα πρέπει να γίνουν ηλεκτρονικά, αφού δεν δόθηκε άδεια από τον Χαρδαλιά για κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις. Τουναντίον. Σε μια ομοσπονδία που οι εκλογές έγιναν δια ζώσης, ο Αυγενάκης έστειλε την υπόθεση στον εισαγγελέα για παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό.

ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ ΠΡΙΝ ΠΕΡΑΣΩ στο ψητό. Η Ομοσπονδία αυτή είναι της Χιονοδρομίας και γενικά των Χειμερινών Σπορ. Πόσα σωματεία τακτοποιημένα που να καλλιεργούν το σκι υπάρχουν στην Ελλάδα; Μόλις 22, κανένα από τα οποία προφανώς δεν έχει έδρα την Θράκη αφού άλλωστε το πιο κοντινό χιονοδρομικό κέντρο είναι στο Φαλακρό της Δράμας. Η συγκεκριμένη Ομοσπονδία αποφάσισε λοιπόν να κάνει γενική συνέλευση στη Θεσσαλία και την επομένη ο Αυγενάκης τους έστειλε στον εισαγγελέα, στέλνοντας και το μήνυμα για το τι θα πάθουν όσοι επιχειρήσουν να κάνουν εκλογές αλλιώς. Άρα, ο καθένας θα ψηφίσει από το σπίτι του – με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό στις δυσκολίες άσκησης πιέσεων με μπράβους ή σακούλες, όπως έχει καταγγελθεί ότι συνέβαινε στο παρελθόν κατά τις εκλογικές συνελεύσεις σε συγκεκριμένες αίθουσες.

* * * * *

ΣΤΗΝ ΕΠΟ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ έχουν προγραμματιστεί για τις 27 Μαρτίου και τα μεσάνυχτα έληξε η προθεσμία για τις υποψηφιότητες. Όπως έχει αποκαλύψει από την περασμένη εβδομάδα το ThrakiSportS, ανάμεσα στους υποψήφιους για την Εκτελεστική Επιτροπή θα είναι από την περιοχή μας ο Μάνος Γαβριηλίδης. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης παρά την αίσθηση περί του αντιθέτου, δεν ήταν μέλος της απερχόμενης Εκτελεστικής Επιτροπής. Ωστόσο ουσιαστικά ήταν σαν να είναι, αφού η διοίκηση Γραμμένου τον αξιοποίησε σε κομβικής σημασίας επιτροπές, με σημαντικότερη φυσικά αυτήν του Κυπέλλου Ελλάδος. Για αυτό και έκανε όλες τις κληρώσεις, αλλά έτρωγε και το «ξύλο» από την πλευρά κυρίως του Ολυμπιακού στις επιθέσεις που συχνά – πυκνά έκανε σε βάρος της διοίκησης της Ομοσπονδίας.

ΣΤΗΝ ΧΑΡΤΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ που κάνουν διάφοροι, ο κομοτηναίος παράγοντας θεωρείται προσκείμενος στην πλευρά Σαββίδη, αν και θεωρείται από πολλούς πρόσωπο με επαφές σε όλες τις πλευρές, κάτι που μπορεί να είναι πλεονέκτημα αλλά και μειονέκτημα ταυτόχρονα. Δεν είναι κρυφό ότι διατηρεί άριστες σχέσεις και με την πλευρά Μελισσανίδη που ποτέ δεν καταφέρθηκε εναντίον του, ενώ μπορεί αυτήν την περίοδο ο Ολυμπιακός να σκούζει συχνά πυκνά εναντίον του, ωστόσο θυμίζω ότι ο Μάνος Γαβριηλίδης ήταν μέλος της διοίκησης Σαρρή και μετά Γκιρτζίκη, που η «εξυγίανση» είχε καταγγείλει πως είχε εκλεγεί με τις ευλογίες του Ολυμπιακού.

O Πανίδης όλα δείχνουν ότι αποχωρεί, ο Μάνος Γαβριηλίδης επιστρέφει (αν και δεν έφυγε ποτέ ουσιαστικά) και ο Χατζημαρινάκης θα είναι χρυσή εφεδρεία στους αναπληρωματικούς της νεας ΕΕ της ΕΠΟ σύμφωνα με τις τελευταίες διαρροές

ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ανθρωπογεωγραφία του νέου ΔΣ της ΕΠΟ για να σας βάλω όσο γίνεται καλύτερα στο παιχνίδι. Περιλαμβάνει 17 άτομα. Από αυτά τα 11 εκλέγονται από τις ΕΠΣ και με βάση τους σχεδιασμούς, υπήρχαν 11 υποψήφιοι. Πέραν του Κομοτηναίου Μάνου Γαβριηλίδη, στην πλευρά Σαββίδη θεωρούνται ότι πρόσκεινται ο Δραμινός Γιώργος Χατζησαρόγλου, ο νυν αντιπρόεδρος Στέργιος Αντωνίου και οι Δ. Κουπτσίδης και Δ. Μπουχλαριώτης. Ουσιαστικά ο Γαβριηλίδης καταλαμβάνει στην ΕΕ την θέση του Γιώργου Πανίδη που επίσης θεωρήθηκε προκείμενος στην πλευρά Σαββίδη την τελευταία 4ετία της παρουσίας του (με διακοπές, γιατί κανονικά ήταν αναπληρωματικός που κλήθηκε να γίνει τακτικό μέλος) στην ΕΕ της ΕΠΟ. Με την ευκαιρία να σας πω ότι για αναπληρωματικό μέλος αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου Παντελής Χατζημαρινάκης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΕΚ φέρεται να κατεβαίνουν για υποψήφοοι οι ακόλουθοι έξι σύμβουλοι: Π. Δημητρίου, Τ. Παπαχρήστος, Λ. Θωμαΐδης, Αγγ. Δανιήλ, Κλ. Τζαφέρης και Κ. Φύτρας. Οι άλλες έξι θέσεις στην ΕΕ της ΕΠΟ, ώστε να φτάσουμε τον αριθμό των 17, καταλαμβάνονται από τον πρόεδρο, από τέσσερις εκπροσώπους της Super League 1 (ο εκάστοτε πρόεδρός της όπως τώρα ο πρώην παίκτης στην ΕΠΣ Θράκης Λεωνίδας Μπουτσικάρης του Παναθηναϊκού θα είναι αντιπρόεδρος της ΕΠΟ ενώ άλλους τρεις θα εκλέξουν οι ΠΑΕ) ενώ ο έκτος είναι ο εκάστοτε πρόεδρος της Super League 2 – Football League (δηλαδή ο Λεωνίδας Λεουτσάκος που ξεκάθαρα πρόσκειται στην πλευρά της ΑΕΚ).

ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ από όλα αυτά, με την συμμαχία Τίγρη-Ιβάν ουσιαστικά η πλευρά ΑΕΚ-ΠΑΟΚ θα εκλέξει τους 11 από τους 17 του νέου ΔΣ και θα ελέγχει λογικά άλλους 2-3 από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ουσιαστικά μετατρέποντας σε… «γλάστρα» τον Ζαγοράκη ως πρόεδρο, που έτσι κι αλλιώς ως πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ αλλά και πρωην παίκτης της ΑΕΚ θεωρείται προσκείμενος σε αυτήν την πλευρά, αλλά μετά την παρέμβαση Αυγενάκη αλλά και του ίδιου του Μητσοτάκη παρατηρήθηκε μια περίεργη στροφή υπέρ της υποψηφιότητάς του από τα μέσα ενημέρωσης του Βαγγέλη Μαρινάκη. Τα οποία μάλιστα έσπευσαν να καταγγείλουν τις τελευταίες ημέρες αυτό το παρασκηνιακό παιχνίδι εκλογής παραγόντων, δημοσιεύματα που έσπευσε να κανει σημαία τις τελευταίες ημέρες και ο Σκάι του Γιάννη Αλαφούζου.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ λοιπόν και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, μια ώρα πριν λήξει η προθεσμία των υποψηφιοτήτων τα μεσάνυχτα της Τρίτης, έγινε γνωστό ότι κάποιες ΕΠΣ κατέθεσαν υποψηφιότητες για μερικούς διεθνείς του 2004. Από την ΕΠΣ Κέρκυρας προτάθηκε ο Αγγελος Χαριστέας, από την ΕΠΣ Ρεθύμνου ο πρώην του Πανθρακικού Δημήτρης Παπαδόπουλος, από την ΕΠΣ Λασιθίου ο Παντελής Καφές, από την ΕΠΣ Πειραιά προτάθηκε ο πρόεδρός της Γιώργος Ανατολάκης, από την ΕΠΣ Χανίων ο πρόεδρός της Κώστας Κωνσταντινίδης καθώς και η Βίκυ Δημητρακοπούλου (σύζυγος του προέδρου της ΕΠΣ Ηλείας Άρη Κουλούρη). Οι περισσότερες νέες υποψηφιότητες, κυρίως των διεθνών, φέρονται να στηρίζονται από τον Αυγενάκη, να γίνονται σε συνεννόηση με τον Ζαγοράκη και είναι προφανές ότι στηρίζονται από τον Ολυμπιακό αφού δικές του Ενώσεις είναι που κάνουν αυτές τις προτάσεις, με στόχο προφανώς να διεμβολήσουν την μπετόν-αρμέ 11άδα που κατέβασαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ πλευρά των δικεφάλων και κατά βάση του «Τίγρη» ήρθε περίπου 20 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα. Ηταν η κάθοδος του προέδρου της ΕΠΣ Βοιωτίας Κωνσταντίνου Νίκα ως υποψηφίου προέδρου στην ΕΠΟ, κόντρα δηλαδή στον Ζαγοράκη. Ο ίδιος εκλέγεται χωρίς αντίπαλο στην Βοιωτία τα τελευταία χρόνια, θεωρείται απόλυτα προσκείμενος στην πλευρά της ΑΕΚ αλλά το πιο ωραίο είναι ότι μόλις τρεις μέρες πριν είχε χαιρετίσει με δήλωσή του την υποψηφιότητα Ζαγοράκη, δηλώνοντας ότι την στηρίζει. Αυτό αναφέρεται ακόμα στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΣ Βοιωτίας. Στηρίζει Ζαγοράκη μεν, κατεβαίνει απέναντί του ως αντίπαλος δε.

ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ημέρας έχουν αρχίσει οι αναλύσεις και οι ερμηνείες αυτής της κίνησης. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι είναι κίνηση τακτικής και πίεσης προς την κυβέρνηση κυρίως του ποιοι κάνουν το κουμάντο στην ΕΠΟ, ώστε με συνοπτικές διαδικασίες να αποσυρθούν οι υποψηφιότητες Χαριστέα, Παπαδόπουλου, Ανατολάκη και λοιπών ώστε να αποσυρθεί και αυτή και όλα να πάνε βάση του προηγούμενου σχεδίου. Υπήρξε όμως και μια άλλη φήμη που θέλει τον Ζαγοράκη να έχει κώλυμα εκλογιμότητας, οπότε επιλέχθηκε να υπάρχει αυτή η backup υποψηφιότητα δια παν ενδεχόμενο. Και ως μέσο πίεσης αλλά και ως μέσο διασφάλισης ότι δεν θα υπαρξει νέα αναβολή στις εκλογές, αν διαπιστωθεί ότι πράγματι ο Ζαγόρ μπορεί να είναι εκλεγμένο μέλος του ευρωκοινοβουλίου αλλά δεν μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος της ΕΠΟ. Απίστευτα πράγματα!!!

* * * * *

Μπορεί να είναι εκλεγμένος ευρωβουλευτής αλλά ενδέχεται να έχει κώλυμα εκλογιμότητας στην προεδρία της ΕΠΟ! Μην το γελάτε καθόλου! Για αυτό και η ξαφνική δεύτερη υποψηφιότητα…

ΕΨΑΞΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ποιο τυχόν είναι αυτό το περίφημο κώλυμα του Ζαγοράκη. Οι κεραίες μου έπιασαν ότι σχετίζεται με πρακτορείο ΟΠΑΠ που φέρεται να διαθέτει ως δώρο από την περίοδο που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική του 2004. Στο καταστατικό της ΕΠΟ υπάρχει πρόβλεψη του σχετικού κωλύματος. Αρα ακόμα και αν ο Ζαγόρ στην κατάθεση της υποψηφιότητάς του λέει ότι δεν έχει κώλυμα, όποιος θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα θα αρκεί να καταθέσει μια ένσταση για να εκπέσει.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ότι αυτό το κώλυμα προβλέπεται στο καταστατικό της ΕΠΟ. Οπως αποκαλύπτει ο Κυριάκος Θωμαΐδης στη “Δίκη” του, ο αθλητικός νόμος δίνει τη δυνατότητα σε  Ομοσπονδίες, Ενώσεις και σωματεία να προβλέπουν αυστηρότερες προϋποθέσεις άσκησης δικαιωμάτων εκλογής και συμμετοχής σε Γενικές Συνελεύσεις Μάλιστα ειδικά για την ΕΠΟ ο αθλητικός νόμος προβλέπει ότι οι διατάξεις του καταστατικού της μπορούν να παρεκκλίνουν του ίδιου του νόμου, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ σε απλά ελληνικά; Ότι για τις εκλογές της ΕΠΟ δεν έχει καμία αξία η τροπολογία που κατέθεσε πρόσφατα ο Λευτέρης Αυγενάκης με την οποία κατήργησε το κώλυμα υποβολής υποψηφιότητας για όσους διαθέτουν άδεια πρακτορείου ΟΠΑΠ. Αυτό έγινε φωτογραφικά για τον πρώην διεθνή πολίστα Κυριάκο Γιαννόπουλο, ο οποίος είχε εκδηλώσει την πρόθεση να διεκδικήσει την προεδρία της ΚΟΕ (Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος). Όμως στο καταστατικό της ΚΟΕ δεν υπήρχε διάταξη πρόβλεψης κωλύματος. Μόνο ο αθλητικός νόμος ήταν πρόβλημα για τον Κυριάκο Γιαννόπουλο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ τα ίδια. Υπάρχει αυτή η πρόβλεψη κωλύματος και στο καταστατικό της και συνεπώς, από την στιγμή που δεν έχει αυτό αλλάξει, δείχνει να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα  και η υποψηφιότητα Ζαγοράκη να κινδυνεύει να οδηγηθεί σε μεγάλο φιάσκο, αν βρεθεί ένας που θα θελήσει να την αμφισβητήσει.

* * * * *

ΕΚΑ ΚΩΛΥΜΜΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ με εκείνο που δεν άφησε τον Ακη Σιδηρόπουλο να είναι υποψήφιος πριν 4 χρόνια λέγεται ότι κρύβεται πίσω και από την ξαφνική απόσυρση της υποψηφιότητας του αντιδημάρχου Αλεξανδρούπολης Θεόδωρου Βουρδόλη από τις εκλογές της ΕΟΠΕ, όπου πάντως η πλευρά Καραμπέτσου έδειξε αντανακλαστικά και αμέσως ανακοίνωσε ως νέο υποψήφιο από την Θράκη τον πρόεδρο της ΕΣΠΕΘΡ Ειρήναρχο Κεμανετζή. Αντίθετα, η πλευρά του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη για την ώρα έχει μείνει από την περιοχή μας μόνο στις δηλώσεις στήριξης από Μουστακίδη και Δημητριάδη, τα παιδιά της Γάνδης δηλαδή.

Πριν καταλήξουν στον Τριανταφυλλίδη, λέγεται ότι από την πλευρά του Ολυμπιακού έκαναν κρούση ακόμα και στον Μουστακίδη για την προεδρία της ΕΟΠΕ αλλά δεν θα μπορούσε να δεχτεί για πολλούς λόγους…

ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΠΙΣΩ από την υποψηφιότητα Τριανταφυλλίδη κρύβεται η πλευρά του Ολυμπιακού που τσατίστηκε επειδή ως πρόεδρος ο Καραμπέτσος έδωσε αγώνα για να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα γυναικών ενώ οι Πειραιώτισσες έχουν σχεδόν διαλυμένη ομάδα, πιστεύοντας ότι δεν θα συνεχιστεί. Μέχρι πριν λίγους μήνες βέβαια ο Καραμπέτσος κατηγορούνταν ως φόλα Ολυμπιακός βέβαια, καθότι εκτός των άλλων έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος στην ΕΠΣ Πειραιά όπου είναι αδύνατο να εκλεγεί κάποιος χωρίς τις ευλογίες των ερυθρόλευκων. Μάλιστα, μου λένε ότι πριν καταθέσει υποψηφιότητα ο Τριανταφυλλίδης έγινε διερευνητική κρούση και στον Σάκη Μουστακίδη, αλλά αφενός το αρνήθηκε, αφετέρου και να ήθελε δεν θα μπορούσε. Εχει και αυτός βλέπετε κώλυμα.

* * * * *

ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ σε όλες τις ομοσπονδίες και όχι μονο στο ποδόσφαιρο και στο βόλεϊ, εν συντομία να σας πω ότι έχουμε έντονο παρασκήνιο με θρακιώτικες πτυχές σε όλες σχεδόν. Ηδη σας ανέφερα πιο πριν για την ΚΟΕ και το πως απαλείφθηκε το κώλυμα του Κυριάκου Γιαννόπουλου. Στην ΚΟΕ, λοιπόν, μάθαμε ότι κατεβαίνει με τον Γιαννόπουλο υποψήφιος ο αντιπρόεδρος της Ναυταθλητικής Ένωσης Ροδόπης και φαίνεται έχοντας και τις κυβερνητικές ευλογίες να συσπειρώνει αρκετό κόσμο από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κόντρα στην Χριστίνα Ρουσσίδου του ΟΦΘΑ που ήταν μέλος των διοικήσεων Διαθεσόπουλου και θα κατέβει με τον Σπύρο Γιαννιώτη.

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκος Νικολόπουλος ήταν μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ τα τελευταία χρόνια και φιλοδοξεί να παραμείνει, αυτή τη φορά θέτοντας υποψηφιότητα με τον συμπατριώτη του Λιώλιο

ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ έχουμε τρεις υποψήφιους προέδρους και φαίνεται να λύθηκε το θέμα με τον εκλογικό κατάλογο, στον οποίο θα περιληφθούν μόνο τα 510 σωματεία του μητρώου της ΓΓΑ, ανάμεσα στα οποία δέκα από την Θράκη, η πλειοψηφία των οποίων μάλλον δείχνει να πρόσκεινται στον Λιώλιο με τον οποίο κατεβαίνει υποψήφιος και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκος Νικολόπουλος, δεξί χέρι του Βασιλακόπουλου τα τελευταία χρόνια στην Θράκη. Στην Ιστιοπλοϊα όπου είχαμε τις γνωστές εξελίξεις με την Μπεκατώρου, ο Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ του ΝΟΑ όλα δείχνουν ότι πάει κόντρα στις επιθυμίες Αυγενάκη και στηρίζει την διάδοχη κατάσταση της νυν διοίκησης.

ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ έχουμε επίσης μια υποψηφιότητα από την Θράκη με το ενδιαφέρον εδώ να εστιάζεται και στο ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού καταλόγου, αφού καταργήθηκε η ομοσπονδία μπάντμπιντον, το άθλημα εντάχθηκε στην ΕΦΟΑ και πιθανότατα αυτό να σημαίνει ότι Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Αρίων Ξάνθης και Δημοκρίτειο Κομοτηνής που καλλιεργούσαν το άθλημα στην περιοχή μας θα αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου για το… τένις, αν και δεν το καλλιεργούν.

ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΣΤΟΝ ΣΕΓΑΣ μάθαμε πριν λίγες μέρες ότι έχουμε και τρίτη θρακιώτικη υποψηφιότητα, αφού μετά τους Γκατσιούδη και Παυλακάκη που στηρίζουν την Τασούλα Κελεσίδου, έγινε γνωστό ότι κατεβαίνει υποψήφιος με την Σακοράφα και ο Ξανθιώτης Γιώργος Συμεωνίδης. Θρακιώτικη υποψηφιότητα ακόμα και για την προεδρία είχε ανακοινωθεί και στην Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος αλλά επειδή όπως έχετε καταλάβει και από όσα σας περιέγραψα ότι έγιναν στο ποδόσφαιρο και στο βόλεϊ, όλα είναι ρευστά μέχρι την τελευταία στιγμή, συνεχίζω την έρευνα και σύντομα θα επανέλθω με όλα τα θρακιώτικα παρασκήνια των εκλογών στις Αθλητικές Ομοσπονδίες…

Αθλητάμπουρας