Φουλ επίθεση από Απόλλωνα Σμύρνης: «Σαν τον κλέφτη έφυγε ο Παράσχος, απολύθηκε για πολύ σοβαρά παραπτώματα ο Κασναφέρης»

Ο Γιώργος Παράσχος αποτελεί και επίσημα παρελθόν για τον Απόλλωνα Σμύρνης και το απόγευμα της Τρίτης προέκυψε και η ανακοίνωση από πλευράς «κυανόλευκων».

Σε αυτή τονίζεται ότι ο 68χρονος τεχνικός δεν πήγε στην προπόνηση ως όφειλε και από τη στιγμή που μόνο τους ποδοσφαιριστές είχε ενημερώσει για την παραίτησή του, με τη διοίκηση της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» να ενημερώνει ότι το νομικό τμήμα της ΠΑΕ έχει αναλάβει την υπόθεση.

Αναλυτικά: «Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει το τέλος της συνεργασίας με τον προπονητή Γιώργο Παράσχο. Την υπόθεση έχει αναλάβει το νομικό τμήμα της ΠΑΕ καθώς ο κ. Παράσχος ενημέρωσε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας ότι παραιτείται, δεν εμφανίστηκε στην προπόνηση, σήμερα, ως όφειλε, ενώ δεν ενημέρωσε εγγράφως ή προφορικά κανένα μέλος της διοίκησης».

Μάλιστα, σε δηλώσεις προχώρησε το απόγευμα ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης μιλώντας στο Μetropolis αναφέροντας ότι ο Μακεδόνας τεχνικός έφυγε σαν τον κλέφτη, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει το ρόλο του Γιώργου Κασναφέρη σε αυτή την ιστορία, ξεκαθαρίζοντας ότι ήταν λάθος που πήραν ξανά στην ομάδα τον πρώην διαιτητή σε πόστο τιμ μάνατζερ, μια και τα παραπτώματα που είχε υποπέσει ήταν πάρα πολύ σοβαρά.

«Οι ποδοσφαιριστές πριν τον αγώνα δεν γνώριζαν τίποτα. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα μπήκαμε στα αποδυτήρια, δώσαμε συγχαρητήρια και τους υποσχεθήκαμε ένα μικρό πριμ. Στη συνέχεια ο κύριος Παράσχος μπήκε και τους είπε για την παραίτησή του, στους παίκτες. Σε εμάς, ακόμα και τώρα τρεις ημέρες μετά δεν έχει μιλήσει με κανέναν από τη διοίκηση, δεν έχει στείλει ούτε μια επιστολή.

Για μας είναι ακόμα προπονητής ο κ. Παράσχος με βάση το συμβόλαιο που υπάρχει. Η ομάδα έκανε σήμερα προπόνηση, αλλά ο κ. Παράσχος δεν παραβρέθηκε. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο κ. Παράσχος μέχρι αυτή την ώρα που μιλάμε δεν έχει μιλήσει με κανέναν από τη διοίκηση. Εμείς έχουμε αναθέσει το ζήτημα στο νομικό μας τμήμα, εμείς έχουμε τη σύμβαση, η οποία μέσα έχει ρήτρες, που σημαίνει ότι αν τον προπονητή τον απολύσεις πρέπει να πληρώσεις κάποιες ρήτρες, αν ο προπονητής φύγει θα πρέπει να πληρώσει αυτός κάποιες ρήτρες. Έτσι λοιπόν, το θέμα από εμάς, αφού δεν θέλησε να μας το ανακοινώσει και το είπε μόνο στους παίκτες, θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε νομικά και αυτό κάνουμε.

Εσείς πώς το καταλαβαίνετε όταν μια ομάδα έχει να παίξει ακόμα επτά αγωνιστικές ο προπονητής να μην μιλάει σε κανέναν από τη διοίκηση και να φεύγει σαν κλέφτης. Εμείς έχουμε κάνει τρεις συναντήσεις μαζί του τις τελευταίες ημέρες. Πριν 15 ημέρες τον συναντήσαμε, του είπαμε σε έχουμε τιμήσει δύο φορές και θέλουμε και τρίτη φορά, σου δίνουμε χρόνο μέχρι 31 Μαρτίου να μας απαντήσεις αν θέλεις να μείνεις και τη νέα χρονιά, αυτό έγινε απευθείας με εμένα πριν 15 ημέρες περίπου. Πριν μια εβδομάδα όταν η ομάδα αποφάσισε να διώξει τον κύριο Κασναφέρη επισκέφτηκαν τον κ. Παράσχο ο πρόεδρος της ομάδας και ο τεχνικός διευθυντής ο κ. Μανίκας, του εξήγησαν τα παραπτώματα του κ. Κασναφέρη είναι πάρα πολύ σοβαρά και δεν μπορεί να μείνει στην ομάδα. Ο κ. Παράσχος είπε ότι καταλαβαίνει το πρόβλημα και έχει δίκιο η ομάδα και καλώς μπορεί να φύγει ο κ. Κασναφέρης. Έφυγε Τρίτη ο κ. Κασναφέρης και την Κυριακή το βράδυ ο κ. Παράσχος ανακοίνωσε στους παίκτες ότι φεύγει από την ομάδα», είπε ο διοικητικός ηγέτης των «κυανόλευκων».

Για το ότι ο Γ. Κασναφέρης είπε στο Mega ότι είχαν αποφασίσει με τον Παράσχο να φύγουν, σχολίασε: «Αυτό που λέει ο κ. Κασναφέρης είναι αυτό που ακριβώς ισχύει. Είχαν προγραμματίσει εν κρυπτώ χωρίς να το ξέρει η ομάδα ότι ήθελαν να φύγουν όταν τελειώσει η χρονιά. Βεβαίως, είναι δικαίωμά τους, όταν λήξει το συμβόλαιό τους να πάνε όπου θέλουν. Τώρα όμως έχουν συμβόλαιο και δεν μπορούν να φύγουν από την ομάδα. Ο κ. Παράσχος, ο κ. Κασναφέρης δεν έχει συμβόλαιο, απελύθη κανονικά στην ομάδα για πολύ σοβαρά παραπτώματα».

Τέλος, για το ποια ήταν τα παραπτώματα του Γ. Κασναφέρη, ανέφερε: «Δεν βγάζει τέτοια πράγματα ο Απόλλων έξω, είναι πάρα πολύ σοβαρά παραπτώματα, που δεν επιτρέπεται να αναφερθούν γιατί θα δημιουργήσουν αλλά προβλήματα. Ο ίδιος είναι λογικό να πει ο άνθρωπος αυτός για φιλοσοφίες και θεωρητικές απόψεις γιατί από εδώ και πέρα θα πρέπει να βρει δουλειά. Θα πρέπει λοιπόν να πείσει την κοινή γνώμη ότι έφυγε για κάποιον λόγο δήθεν αθώο. Εμείς να ξέρετε ότι τον συγκεκριμένο κύριο τον είχαμε και παλιότερα στην ομάδα μας και τον είχαμε διώξει και κάναμε το λάθος και τον πήραμε και δεύτερη φορά στην ομάδα μας. Τότε δεν είχαμε τα ίδια παραπτώματα, αλλά και τότε παρέσυρε τον κύριο Γιώργο, μιλάω για τον κ. Παράσχο. Και τώρα παρέσυρε τον προπονητή. Εμείς δηλαδή θεωρούμε στον Απόλλωνα ότι ο κ. Παράσχος είναι θύμα του κ. Κασναφέρη. Καθόλου μικρό παιδί δεν είναι ο κ. Παράσχος, αλλά άμα κάθε μέρα μεταφέρεις πράγματα γιατί εσύ ο ίδιος είσαι ανασφαλής, μπορεί και ο Παράσχος να παρασυρθεί.

Επίσης πριν τον αγώνα το Σάββατο ο κ. Παράσχος είχε συνάντηση με τον δικηγόρο του Απόλλωνα για ανανέωση της νέας χρονιάς και μίλησαν. Εκεί ο κ. Παράσχος είπε καθίστε να τελειώσει το ματς και θα μιλήσουμε από Δευτέρα να δούμε τι θα κάνουμε και πώς. Αυτός ήταν ο τελευταίος διάλογος. Το ματς τελείωσε Κυριακή βράδυ, ο κύριος Παράσχος έφυγε τρέχοντας για να μην συναντήσει κανέναν από τη διοίκηση. Δεν μίλησε με κανέναν από τη διοίκηση. Εμείς μάθαμε από τους παίκτες μας ότι φεύγει. Όποιο λόγο και να είχε έπρεπε να μας το πει, να μας πει δεν σας γουστάρω. Να του πούμε και εμείς σ’ ευχαριστούμε, σε τιμούμε και να χωρίσουμε τους δρόμους μας. Η ζωή θα συνεχιστεί και για εμάς και για τον κ. Παράσχο. Δεν μπορούμε να είμαστε μόνιμα μαζί».