ΕΣΠΕΘΡ: Πως θα κριθούν οι πρωταθλητές της φετινής χρονιάς

Βόλεϊ στην ΕΣΠΕΘΡ δεν πρόλαβε να παιχτεί σε μεγάλο βαθμό και θα πρέπει πλέον η Ένωση να λύσει μια δύσκολη εξίσωση σε ότι αφορά τις κατηγορίες ανδρών και γυναικών.

Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει η Ένωση μετά από καθοδήγηση και της ΕΟΠΕ, είτε να ορίσει πρωταθλητές με κάποιο τρόπο (π.χ. κλήρωση) είτε να μην ορίσει και να μείνουν τα πράγματα ως έχουν είτε τέλος να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των ομάδων και να ορισθούν άτυποι πρωταθλητές.

Η δύσκολη εξίσωση αυτή αφορά κυρίως τα πρωταθλήματα γυναικών και ανδρών, καθώς επηρεάζει άμεσα και τις πιο επάνω κατηγορίες, δηλαδή την Α2 Ανδρών και Γυναικών αντίστοιχα.

Όσον αφορά αυτά τα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΘΡ, δυνατότητα να πραγματοποιηθούν και να ολοκληρωθούν με ένα έξυπνο σύστημα υπάρχει, καθώς οι ομάδες είναι λίγες. Όλα αυτά, εφόσον και εάν επιστρέψουμε σε κάποια κανονικότητα και χωρίς κάποιο χρονικό όριο να ολοκληρωθούν αυτά λόγω εθνικών ομάδων, πάντα με όλα τα μέτρα, κάτι που φαίνεται ήδη αρκετά δύσκολο και ανέφικτο.

Τέλος, η μη ανάδειξη πρωταθλητών και ο μη προβιβασμός στις μεγαλύτερες κατηγορίες μπορεί να είναι και άδικο για ομάδες όπως ο ΑΟ Ορεστιάδας (άνδρες) και οι Αμαζόνες Μαίστρου (γυναίκες) που είχαν χτίσει αξιόλογα ρόστερ, με στόχο την άνοδο.