Επέτειος: Πέντε χρόνια από το πανευρωπαϊκό ρεκόρ του εξαφανισμένου πλέον ΑΟ Νέας Βύσσας

Τέτοια μέρα πέντε χρόνια πριν στην τοπική αθλητική επικαιρότητα κυριαρχούσε ένα αφιέρωμα μέσου ενημέρωσης της… Κρήτης που ασχολούνταν με την γυναικεία ομάδα του ΑΟ Νέας Βύσσας.

Τότε είχε μόλις ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΘΡ και η πιο ακριτική ομάδα της Ελλάδας το κατακτούσε όχι απλά αήττητη αλλά και χωρίς να έχει χάσει έστω ένα σετ, κάτι που αποτελούσε σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Καμία άλλη σε εθνικά πρωταθλήματα σε όλη την Ευρώπη δεν είχε τέτοιο σερί χωρίς να χάσει ούτε σετ.

Ο ΑΟ Νέας Βύσσας αγωνίστηκε εκείνη τη σεζόν στον Δ’ όμιλο της Β’ Εθνικής Γυναικών, αυτόν που διοργανώνει η Α’ περιφέρεια της ΕΟΠΕ, δηλαδή η ΕΣΠΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας. «Μαέστρος αυτής της ομάδας είναι ο Μπάμπης Σταματόπουλος ενώ αρχηγός είναι η Ειρήνη Παπαστεφάνου», ανέφεραν τα ρεπορτάζ δίνοντας «πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια, στο τεχνικό τιμ και στην διοίκηση της ομάδας από τον Έβρο!!!».

Χάρη σε εκείνη την ξέφρενη πορεία του, ο ΑΟ Νέας Βύσσας όχι απλά εξασφάλισε την άνοδό του στην Α2 Γυναικών αλλά αναδείχθηκε το 2016 ως η κορυφαία ομάδα σε όλα τα σπορ, στην καθιερωμένη ψηφοφορία που διοργανώνει στο τέλος κάθε χρονιάς το ThrakiSportS με συμμετοχή της συντακτικής του ομάδας, των συνεργατών αλλά και των αναγνωστών του. Η ομάδα έζησε δυο σεζόν στα εθνικά πρωταθλήματα αλλά δεν άντεξε το οικονομικό κόστος και πριν δυο χρόνια ανέστειλε την λειτουργία της.

Ετσι σήμερα, η ομάδα που πριν πέντε χρόνια τέτοια μέρα κυριαρχούσε στην επικαιρότητα με το πανευρωπαϊκό ρεκόρ της, δεν υπάρχει πλέον ούτε στα μητρώα της ΓΓΑ ούτε σε αυτά της ΕΟΠΕ…